FNG slutför förvärv av Elloskoncernen

FNG Nordic AB (publ) ("Bolaget") har den 26 november 2019 slutfört förvärvet av samtliga aktier i Ellos Group Holding AB (publ) (tillsammans med dess dotterbolag, "Elloskoncernen"), en ledande e-handlare inom mode och hem i Norden med de starka varumärkena Ellos, Jotex, Stayhard och Homeroom, som offentliggjordes av Bolagets moderbolag FNG NV den 4 juli 2019.

I samband med slutförandet av förvärvet har nettolikviden från Bolagets seniora säkerställda obligation om 1,5 miljarder kronor som emitterades den 25 juli 2019 släppts från ett escrowkonto och bland annat finansierat del av köpeskillingen och återbetalning av viss existerande finansiering i Elloskoncernen. Vidare har Bolaget tillsammans med vissa dotterbolag ingått en super senior revolverande kreditfacilitet om 350 miljoner kronor att användas för allmänna bolagsändamål.

Denna information är sådan information som FNG Nordic AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande kl. 08.30 den 27 november 2019.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Dieter Penninckx, CEO, [email protected] 


Om FNG Nordic

Bransch
Konsumentvaror

Prenumerera

Få löpande information från FNG Nordic via e-post.

Handelsinformation

Marknad Onoterat ISIN-kod SE0012827996