REG

Prisvinnande solsträngsoptimerare levereras i volym

Ferroamps nya solsträngsoptimerare, SSO Gen 2, som vann Intersolar Award tidigare i år levereras i volym till kunder. De första kundinstallationerna genomfördes under slutet av andra kvartalet och produkten är nu i full produktion.

"Sedan Augusti har vi levererat mer än 1 600 st till kunder där de mottagits mycket väl både avseende installation och drift. Att de dessutom har 33% högre kapacitet än SSO generation 1 ses som mycket positivt. Bara under de tre första månaderna av volymleveranser till kund med den nya SSO Gen 2, kommer vi ha levererat lika många som vi levererade under hela 2019. Vi ser nu vilken potential som finns att öka produktionsvolymerna parallellt med förbättringar i prestanda varefter industrialiseringen i våra Generation 2 projekt blir klara." säger CTO Björn Jernström.

"Vår höga leveransförmåga och den goda kundfeedbacken är verkligen ett steg framåt som säkrar vår förmåga att växa våra systemleveranser" säger Chief Growth Officer Mattias Nyström.
"Många kunder har väntat på att SSO Gen 2 skall komma ut på marknaden. Vi går nu in i fjärde kvartalet med en väl fungerande leveranskedja för produkten. Den kan nu levereras med kort ledtid till kund vilket är oerhört viktigt. Vi räknar med fortsatt stor efterfrågan under senare delen av året för att vara redo för tillväxt i utbyggnaden av solel med nya regler efter årsskiftet" säger Mattias vidare.

Stockholm, 2020-10-16

För ytterligare information, kontakta:
Krister Werner, VD 076-535 86 64

För mer information, vänligen besök: www.ferroamp.com

Om Ferroamp Elektronik
Ferroamp Elektronik AB, grundat 2010, är ett snabbväxande företag inom clean-tech som erbjuder avancerade energi- och effektoptimeringslösningar för fastigheter. Ferroamp har en skalbar plattform som erbjuder möjlighet att kombinera patenterad teknologi i en egenutvecklad EnergyHub med alternativa energikällor och energilager. I en unik lösning kan också flera byggnader kopplas ihop i ett microgrid - Powershare. Kunder är idag framförallt fastighetsbolag, energikonsulter och elkraftbolag. Ferroamp har erhållit flera framstående internationella miljöpriser. Huvudkontoret ligger i Spånga utanför Stockholm.

Ferroamps stamaktie handlas under kortnamn FERRO med ISIN-kod SE0012229920.
Ferroamps Certified Adviser på Nasdaq First North Growth Market är G&W Fondkommission, +46(0)8-503 00 050, [email protected].


Om Ferroamp

Ferroamp AB (publ), grundat 2010, är ett snabbväxande företag inom clean-tech som erbjuder avancerade energi- och effektoptimeringslösningar för fastigheter. Ferroamp har en skalbar plattform som erbjuder möjlighet att kombinera patenterad teknologi i en egenutvecklad EnergyHub med alternativa energikällor och energilager. I en unik lösning kan också flera byggnader kopplas ihop i ett microgrid - Powershare. Kunder är idag framförallt fastighetsbolag, energikonsulter och elkraftbolag. 

Webbplats
www.ferroamp.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Ferroamp via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn FERRO ISIN-kod SE0012229920 Certified Adviser G&W Fondkommission

IR-Kontakt

Kent Jonsson CEO [email protected] 073 810 00 01