Kommuniké från Årsstämma i Ferroamp Elektronik AB (publ)

Vid årsstämman i Ferroamp Elektronik AB (publ) (Bolaget) som hölls den 9 maj 2019 kl 09:30 i Stockholm fattades i huvudsak följande beslut:

  • Beslutades att fastställa den framlagda resultat- och balansräkningen.
  • Beslutades att disponera Bolagets resultat enligt den fastställda balansräkningen i enlighet med styrelsens förslag i årsredovisningen. 
  • Beslutades att bevilja samtliga styrelseledamöter och verkställande direktören ansvarsfrihet för räkenskapsåret 2018.
  • Beslutades i enlighet med styrelsens förslag att fastställa arvodet till styrelseordförande till 200 000 kronor och till styrelseledamöter, som inte är anställda i Bolaget, till 100 000 kronor vardera.
  • Beslutades att arvode till revisor ska utgå enligt godkänd räkning.
  • Beslutades omval av Ylwa Karlgren som styrelsens ordförande, samt Björn Jernström, Elin Löfblad, Stefan Jakelius och Karl Elfstadius till ordinarie styrelseledamöter. Beslutades nyval av Anders Persson till styrelseledamot.
  • Beslutades omval av Bolagets revisor Öhrlings Pricewaterhouse Coopers AB med Claes Sjödin huvudansvarig revisor
  • Beslutades att godkänna styrelsens förslag att införa ett incitamentsprogram och riktad emission av teckningsoptioner, Serie 2019/2022, för ledning, nyckelpersoner och övriga anställda. Förslaget ger rätt att teckna teckningsoptionerna, med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, för nuvarande eller framtida anställda i Bolaget.

I det fall samtliga teckningsoptioner utnyttjas kommer antalet aktier öka med 430 000 aktier och aktiekapitalet öka med 43 000 kronor. Detta motsvarar en utspädningseffekt om ca 5,0% för befintliga aktieägare (baserat på 8 176 703 st utestående aktier utan hänsyn till utestående teckningsoptioner. För en utförlig beskrivning av beslutet hänvisas till kallelsen till årsstämman som publicerats på Ferroamp.com.

  • Beslutades att bemyndiga styrelsen att, vid ett eller flera tillfällen under tiden fram till nästa årsstämma, besluta om nyemission av aktier, konvertibler och/eller teckningsoptioner med rätt att teckna aktier innefattande en ökning av aktiekapitalet om högst 81 767 kronor, vilket motsvarar högst 817 670 nya aktier. Emissionerna skall kunna genomföras med eller utan företrädesrätt för bolagets aktieägare och motsvara en utspädningseffekt vid fullt utnyttjande om ca 9 %. För en utförlig beskrivning av beslutet hänvisas till kallelsen till årsstämman som publicerats på Ferroamp.com.

Samtliga beslut fattades med erforderlig majoritet.

For ytterligare information, kontakta:
Olof Heyman, VD Ferroamp, telefon 070-585 57 90

[email protected]

För mer information, vänligen besök: www.ferroamp.com 

Om Ferroamp Elektronik

Svenska Ferroamp Elektronik AB (publ), grundat 2010, är ett snabbväxande företag inom cleantech som erbjuder avancerade energi- och effektoptimeringslösningar för fastigheter. Ferroamp har en skalbar plattform som erbjuder möjlighet att kombinera patenterad teknologi i en egenutvecklad EnergyHub med alternativa energikällor och energilager. I en unik lösning kan också flera byggnader kopplas ihop i ett microgrid - Powershare. Kunder är idag framförallt fastighetsbolag/ ägare, energikonsulter och elkraftbolag. Ferroamp har erhållit flera framstående internationella miljöpriser. Huvudkontoret ligger i Spånga utanför Stockholm.

G&W Fondkommission är Certified Adviser: e-post [email protected], telefon 08-503 000 50.


Om Ferroamp

Ferroamp AB (publ), grundat 2010, är ett snabbväxande företag inom clean-tech som erbjuder avancerade energi- och effektoptimeringslösningar för fastigheter. Ferroamp har en skalbar plattform som erbjuder möjlighet att kombinera patenterad teknologi i en egenutvecklad EnergyHub med alternativa energikällor och energilager. I en unik lösning kan också flera byggnader kopplas ihop i ett microgrid - Powershare. Kunder är idag framförallt fastighetsbolag, energikonsulter och elkraftbolag. 

Webbplats
www.ferroamp.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Ferroamp via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn FERRO ISIN-kod SE0012229920 Certified Adviser G&W Fondkommission

IR-Kontakt

Kent Jonsson CEO [email protected] 073 810 00 01