REG

Ferroamp och Svea Solar fördjupar samarbetet

Ferroamp och Svea Solar har ingått ett samarbetsavtal som innebär att större fastighetsägare kan erbjudas en komplett och framtidssäkrad solcellslösning.

Svea Solar kompletterar sin produktportfölj med Ferroamps innovativa systemlösningar och kan därmed erbjuda en komplett lösning för hantering av solceller, energilager och laddning av elbilar även i större fastigheter, såsom kommersiella fastigheter och flerfamiljshus.

- Svea Solar har alltid haft ambitionen att göra förnyelsebar energi lättillgänglig, kostnadseffektiv och enkel att installera. Med detta partnerskap har vi möjligheten att addera innovativa, modulära och skalbara lösningar till vår produktportfölj. Effektbrist kommer vara en stor utmaning i takt med att vi elektrifierar samhället, därför ser vi detta samarbete som en stor möjlighet för oss att påskynda skiftet genom aktivt partnerskap, säger Svea Solars VD Erik Martinson.

Ferroamps patenterade systemlösningar ger fastighetsägare möjlighet att själva ta kontroll över sin nätanslutning för att styra, allokera och producera energi samt hantera effektuttag bland annat genom fasbalansering. I större fastigheter, där effektbrist eller dyra effektabonnemang sätter stopp för utbyggnad av exempelvis elbilsladdning, kan EnergyHub-systemet tillsammans med solceller och batterilager vara lösningen. Tillsammans kan de två svenska bolagen erbjuda ett komplett system.

- Vår drivkraft är att utveckla och leverera system som ger varje fastighetsägare makt och medel att bygga miljömässigt och ekonomiskt hållbara lösningar. Här har vi och Svea Solar en gemensam bas, två svenska snabbväxande företag som vill bygga ett hållbart samhälle. Svea Solar är en mycket professionell aktör och de har bevisat om och om igen att de är engagerade, kunniga och kapabla. Vi är glada över att Ferroamp nu blir en del av Svea Solars erbjudande och ser mycket fram emot att fördjupa vårt samarbete, säger Charlotte Eisner, Chief Commercial Officer på Ferroamp.

Stockholm, 2021-04-13

För ytterligare information, kontakta:
Krister Werner, VD Ferroamp, 076-535 86 68

För mer information, vänligen besök: www.ferroamp.com

Om Ferroamp Elektronik
Ferroamp Elektronik AB (publ), grundat 2010, är ett snabbväxande företag inom clean-tech som erbjuder avancerade energi- och effektoptimeringslösningar för fastigheter. Ferroamp har en skalbar plattform som erbjuder möjlighet att kombinera patenterad teknologi i en egenutvecklad EnergyHub med alternativa energikällor och energilager. I en unik lösning kan också flera byggnader kopplas ihop i ett microgrid - Powershare. Kunder är idag framförallt fastighetsbolag, energikonsulter och elkraftbolag. Ferroamp har erhållit flera framstående internationella miljöpriser. Huvudkontoret ligger utanför Stockholm.

Ferroamps aktie (FERRO) handlas på Nasdaq First North Growth Market med G&W Fondkommission som Certified Adviser (e-post [email protected], telefon 08-503 000 50).

Om Svea Solar
Svea Solar grundades 2014 och är idag en av Europas största leverantörer av solcellsanläggningar. Bolaget har idag lokala kontor i Sverige, Tyskland, Holland, Belgien och Spanien. Svea Solar har idag över 10 000 kunder och växer snabbt i Europa.


Om Ferroamp

Ferroamp är ett svenskt snabbväxande greentech-bolag med inriktning på energi- och effektoptimering av fastigheter. Ferroamps intelligenta mikronät kopplar ihop och styr solpaneler, elbilsladdning och batterilager så att nyttan för fastighetsägaren maximeras. Det skalbara systemet ger kontroll och gör det lönsamt och enkelt för företag och privatpersoner att delta i den gröna energiomställningen.

Ferroamps aktie (FERRO) handlas på Nasdaq First North Growth Market med G&W Fondkommission som Certified Advisor (e-post [email protected], telefon 08-503 000 50).

Webbplats
www.ferroamp.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Ferroamp via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn FERRO ISIN-kod SE0012229920 Certified Adviser G&W Fondkommission

IR-Kontakt

Kent Jonsson CEO [email protected] 073 810 00 01