Ferroamp och Senergia i storaffär

Senergia, den nordiska grossisten för solenergi, växer i samtliga marknader och lägger en stororder hos Ferroamp. Med Ferroamps system erbjuder Senergia helhetslösningar för såväl stadsutvecklare som fastighetsägare som vill hantera kapacitets- och effektbrister i elnätet. Förnybara energikällor som sol och vind kopplas till energilager och laddboxar för elbilar när Ferroamps modulära lösning mäter, fasbalanserar och styr mot lägre kostnad och hållbara energilösningar med patenterad teknologi.

Senergia, som snabbt etablerat sig som en ledande nordisk grossist med helhetslösningar för solel, energilager och elbilsladdning, vänder sig till installatörer för villamarknaden, flerbostadshus och kommersiella fastigheter. En gedigen tekniksupport samt utbildning i alla led, kvalitet och tjänsteerbjudanden möjliggör modulära och skalbara helhetslösningar där Ferroamps och Senergias gemensamma position blir starkare. Erbjudandet omfattar bland annat framtidssäkrade och innovativa system också för DC nanogrid och miljöklassade energilager.

- För Senergias tillväxt i marknaden, med utbyggnaden av solenergi, framtidssäkrade laddlösningar och energilager, är ett tätare samarbete med svenska Ferroamp en framgångsfaktor. Med Senergias positiva erfarenhet av Ferroamp behöver vi redan nu säkra leveranskapacitet och lägger en order för Q1 och Q2 som matchar hela fjolårets volym säger Thomas Lithner, VD på Senergia.

Svenska Ferroamp är världsledande inom likströmsteknologi och har patenterade lösningar för system med applikationer som ger fastighetsägare många möjligheter att styra och kontrollera energiförbrukning och effekt för en maximalt hållbar klimatkalkyl. Med Ferroamp kan Senergia erbjuda en systemleverantör som finns i teknologins absoluta framkant, och som samarbetar med nationella aktörer för bland annat solelproduktion, frekvensstyrning, och energigemenskaper.

- Senergias kunniga medarbetare och väletablerade organisation sätter rådgivning och utbildning i främsta rummet. De erbjuder installatörer och integratörer den kvalitet och det engagemang som krävs för att ge fastighetsägare de bästa möjligheterna att ta klivet fullt ut och ställa om till lokal och hållbar eldrift i såväl bostads- som industrifastigheter, säger Charlotte Eisner, Chief Commercial Officer, på Ferroamp.

Effektbristen är ett problem som växer sig allt större i takt med elektrifieringen av samhället. Lokal och hållbar energi i form av solel är nödvändig. Här ser Ferroamp sina produkter som en del av lösningen.

- Systemskiftet sker snabbt, här och nu. Genom att hantera nätanslutningen i varje fastighet och integrera laddning av elbilar, solceller och energilager är Ferroamp en viktig möjliggörare i omställningen till smart och långsiktigt hållbar stadsbyggnad. Marknadsaktörer som Senergia, som bygger branschen genom att trygga de som vill göra rätt, är A och O, avslutar Charlotte Eisner.

För ytterligare information, kontakta:
Charlotte Eisner, Chief Commercial Officer, Ferroamp, 070-612 06 60

Thomas Lithner, VD, Senergia, 070-421 23 74

För mer information, vänligen besök: www.ferroamp.com

Om Ferroamp Elektronik
Ferroamp Elektronik AB (publ), grundat 2010, är ett snabbväxande företag inom clean-tech som erbjuder avancerade energi- och effektoptimeringslösningar för fastigheter. Ferroamp har en skalbar plattform som gör det möjligt att kombinera patenterad teknologi i en egenutvecklad EnergyHub med alternativa energikällor och energilager. I en unik lösning kan också flera byggnader kopplas ihop i ett microgrid - Powershare. Kunder är idag framförallt fastighetsbolag, energikonsulter och elkraftbolag. Ferroamp har erhållit flera framstående internationella miljöpriser. Huvudkontoret ligger i Spånga utanför Stockholm.

Ferroamps aktie (FERRO) handlas på Nasdaq First North Growth Market med G&W Fondkommission som Certified Advisor (e-post [email protected], telefon 08-503 000 50).


Om Ferroamp

Ferroamp AB (publ), grundat 2010, är ett snabbväxande företag inom clean-tech som erbjuder avancerade energi- och effektoptimeringslösningar för fastigheter. Ferroamp har en skalbar plattform som erbjuder möjlighet att kombinera patenterad teknologi i en egenutvecklad EnergyHub med alternativa energikällor och energilager. I en unik lösning kan också flera byggnader kopplas ihop i ett microgrid - Powershare. Kunder är idag framförallt fastighetsbolag, energikonsulter och elkraftbolag. 

Webbplats
www.ferroamp.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Ferroamp via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn FERRO ISIN-kod SE0012229920 Certified Adviser G&W Fondkommission

IR-Kontakt

Kent Jonsson CEO [email protected] 073 810 00 01