Ferroamp och CTEK lanserar ny integrationslösning för Chargestorm Connected och EnergyHub

Nu släpps en efterlängtad integration mellan laddboxen Chargestorm Connected från CTEK och EnergyHub från Ferroamp - ett system för att integrera solel, energilagring och elbilsladdning.

EnergyHub är en produkt som integrerar solel, elbilsladdning, energilager och elnätet så att energin och effekten används optimalt i fastigheten. Integrationen, som sker med ett öppet API, möjliggör att man kan använda EnergyHub som en energimätare som hela tiden har kontroll på fastighetens effektuttag och tillgänglig effekt till elbilen. Samarbetet med Ferroamp innebär att CTEK:s lastbalansering arbetar tillsammans med Ferroamps fasbalansering vilket ger en sömlös integration.
- Exempelvis kan EnergyHuben se till att genererad solel från fastigheten används för elbilsladdning och kan temporärlagras i ett energilager då elbilen inte är ansluten och laddar, förklarar Stefan Gabrielsson som är produktansvarig på CTEK.

Integrationen innebär att man kan fördela effekt till bilarna med hänsyn taget till den aktiva fasbalansering som går att göra med EnergyHub eller den effekt som kan tillföras av ett stationärt batteri. EnergyHub kan även maximera fastighetens tillgängliga effekt för elbilsladdning utan att fastighetsägaren behöver vara rädd för överbelastning i fastigheten vilket resulterar i att säkringen löser ut.
- Det betyder i praktiken att man kan ladda sitt elfordon på kortast möjliga tid, vilket ofta efterfrågas av våra kunder, säger Stefan Gabrielsson.

- Vi ser fram emot att fortsätta ta fram innovativa och effektiva laddlösningar tillsammans med CTEK där vi utnyttjar möjligheterna Ferroamp erbjuder med integration av solceller, batterier och aktiv fasbalansering, förklarar Niclas Wadestig, VP Sales & Marketing på Ferroamp.

För ytterligare information, kontakta:

Krister Werner, VD Ferroamp Elektronik AB, telefon +46 76 535 86 64
Stefan Gabrielsson, produktansvarig på CTEK, telefon 076 044 81 00

För mer information, vänligen besök: www.ferroamp.com och www.ctek.com

Om Ferroamp Elektronik

Ferroamp Elektronik AB, grundat 2010, är ett snabbväxande företag inom clean-tech som erbjuder avancerade energi- och effektoptimeringslösningar för fastigheter. Ferroamp har en skalbar plattform som erbjuder möjlighet att kombinera patenterad teknologi i en egenutvecklad EnergyHub med alternativa energikällor och energilager. I en unik lösning kan också flera byggnader kopplas ihop i ett microgrid - Powershare. Kunder är idag framförallt fastighetsbolag, energikonsulter och elkraftbolag. Ferroamp har erhållit flera framstående internationella miljöpriser. Huvudkontoret ligger i Spånga utanför Stockholm.

Ferroamps aktie (FERRO) handlas på Nasdaq First North Growth Market med G&W Fondkommission som Certified Adviser (e-post [email protected], telefon 08-503 000 50).

Om CTEK

CTEK SWEDEN AB är ett ledande globalt varumärke inom skötsel och underhåll av bilbatterier. Företagets kunskap och varaktiga investeringar i innovation innebär att CTEK ligger i framkant inom forskning och utveckling av ny och unik laddningsteknik. CTEK erbjuder marknaden högkvalitativa samt pålitliga laddare och tillbehör som är effektiva, användarvänliga och, viktigast av allt, säkra (för användare, fordonselektronik, batterier och laddare). CTEK:s portfölj av produkter och lösningar inom elbilssegmentet innefattar allt från laddboxar i hemmet till större företag- och kommersiella installationer med många laddningsstationer som har behov av laddtester, övervakning och betallösningar. CTEK säljer över en miljon batteriladdare globalt per år och får ofta utmärkelsen bäst i test i oberoende jämförande tester. CTEK tillhandahåller laddare till några av världens mest välkända tillverkare inklusive Audi, Bentley, BMW, Corvette, Ferrari, Jaguar, Maserati, McLaren, Mercedes, Porsche och Rolls-Royce.


Om Ferroamp

Ferroamp AB (publ), grundat 2010, är ett snabbväxande företag inom clean-tech som erbjuder avancerade energi- och effektoptimeringslösningar för fastigheter. Ferroamp har en skalbar plattform som erbjuder möjlighet att kombinera patenterad teknologi i en egenutvecklad EnergyHub med alternativa energikällor och energilager. I en unik lösning kan också flera byggnader kopplas ihop i ett microgrid - Powershare. Kunder är idag framförallt fastighetsbolag, energikonsulter och elkraftbolag. 

Webbplats
www.ferroamp.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Ferroamp via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn FERRO ISIN-kod SE0012229920 Certified Adviser G&W Fondkommission

IR-Kontakt

Kent Jonsson CEO [email protected] 073 810 00 01