Ferroamp levererar mobilt batterilager till Vattenfall

Ferroamp Elektronik AB har idag driftsatt ett mobilt batterilager för elfordon i samband med Ski Tour 2020 med start i Östersund. Vattenfall Network Solutions har beställt batterilagret av Ferroamp som under det senaste året utvecklat den till en nyckelfärdig lösning.

Det mobila batterilagret är en containerbaserad lösning för att möjliggöra snabbladdning av elfordon utan att överbelasta elnätet eller för användning vid tillfälliga event där en traditionell installation är allt för kostsam. Batterilagret innehåller 700 kWh batterier som laddas från elnätet med den effekt som finns tillgänglig. På utsidan sitter fyra snabbladdare och fyra destinationsladdare så upp till åtta fordon kan laddas samtidigt utan att elnätet överbelastas.

Under Ski Tour 2020 i Östersund kommer batterilagret användas bland annat för att ladda elektriska snöskotrar och fyrhjulingar som används för spårpreparering och andra arbeten under tävlingarna.

Ferroamp har utvecklat batterilagret i samarbete med Vattenfall och Ctek E-mobility. Ferroamps EnergyHub system med komponenter för inkoppling mot elnät, batterier och laddelektronik för bilar har integrerats med Ctek E-mobilitys laddstationer.

Björn Jernström, VD för Ferroamp: "Vi ser en stor potential för liknande laddlösningar med energilager för att möta det ökade effektbehovet som en växande elfordonsflotta medför. Ferroamps modulära EnergyHub platform möjliggör även att liknande mobila lösningar kan byggas för olika tillämpningar som effekthantering i elnät, frekvensreglering eller reservkraft."

Jesper Karpsen, vice president i Vattenfall Network Solution: "Med en mobil battericontainer med integrerade laddstationer kan vi erbjuda nya lösningar för snabbladdning av elfordon. Traditionella lösningar är ofta kostsamma eller tar för lång tid så denna lösning gör det möjligt att driftsätta och ladda mycket snabbare. Vår funktionslösning Power-as-a-service, där vi tar ansvar för ägandet och förvaltningen, underlättar elektrifieringen av fordonsflottan. Det är en viktig komponent i vår strategi att göra det möjligt att ha ett fossilfritt liv inom en generation."

Kontakt:
Björn Jernström, VD och grundare av Ferroamp, telefon 070-930 89 82.
För mer information, vänligen besök: www.ferroamp.com eller www.vattenfalleldistribution.se

Om Ferroamp Elektronik
Ferroamp Elektronik AB (publ), grundat 2010, är ett snabbväxande företag inom clean-tech som erbjuder avancerade energi- och effektoptimeringslösningar för fastigheter. Ferroamp har en skalbar plattform som erbjuder möjlighet att kombinera patenterad teknologi i en egenutvecklad EnergyHub med alternativa energikällor och energilager. I en unik lösning kan också flera byggnader kopplas ihop i ett microgrid - Powershare. Kunder är idag framförallt fastighetsbolag, energikonsulter och elkraftbolag. Ferroamp har erhållit flera framstående internationella miljöpriser. Huvudkontoret ligger i Spånga utanför Stockholm.

Ferroamps aktie (FERRO) handlas på Nasdaq First North Growth Market med G&W Fondkommission som Certified Adviser (e-post [email protected], telefon 08-503 000 50).

Om Vattenfall:
Vattenfall är ett europeiskt energiföretag med cirka 20 000 anställda. I mer än 100 år har vi elektrifierat industrier, levererat energi till människors hem och moderniserat vårt sätt att leva genom innovation och samarbete. Vattenfall har utvecklat en strategi vars syfte är att "Power Climate Smarter Living" och göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation. Detta åtagande gentemot våra kunder, intressenter och anställda ger inte bara en tydlig inriktning, engagemang och fokus utan även avsevärda affärsmöjligheter.


Om Ferroamp

Ferroamp är ett svenskt snabbväxande greentech-bolag med inriktning på energi- och effektoptimering av fastigheter. Ferroamps intelligenta mikronät kopplar ihop och styr solpaneler, elbilsladdning och batterilager så att nyttan för fastighetsägaren maximeras. Det skalbara systemet ger kontroll och gör det lönsamt och enkelt för företag och privatpersoner att delta i den gröna energiomställningen.

Ferroamps aktie (FERRO) handlas på Nasdaq First North Growth Market med G&W Fondkommission som Certified Advisor (e-post [email protected], telefon 08-503 000 50).

Webbplats
www.ferroamp.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Ferroamp via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn FERRO ISIN-kod SE0012229920 Certified Adviser G&W Fondkommission

IR-Kontakt

Kent Jonsson CEO [email protected] 073 810 00 01