Ferroamp har fördubblat produktionen av stora system

Ferroamp har passerat en viktig milstolpe i sitt arbete med att skala upp produktionen. Tillverkaren NOTE har nu nått det mål för produktionstakt som sattes i höstas och har fördubblat produktionen av det stora fastighetssystemet EnergyHub XL.

- Efterfrågan på våra produkter ökar hela tiden och därför känns det väldigt bra att kunna konstatera att upprampningen av produktionen av det stora fastighetssystemet EnergyHub XL går som planerat.

NOTE har gjort ett fantastiskt arbete och vi ser nu goda möjligheter att växa ytterligare inom stora fastighetssystem, säger Fredrik Breitung, tf vd för Ferroamp.

Ferroamp är ett svenskt greentech bolag med inriktning på energi- och effektoptimering av fastigheter. Företaget har utvecklat Ferroamp-system som genom en patenterad likströmsteknik kan styra elanvändningen så att fastighetsägaren får ut mer av sina solceller och dessutom kan integrera elbilsladdning och batterier för energilagring. Hjärnan i systemet är EnergyHub som är en växelriktare för solceller och batteri som dessutom hanterar obalanser i elnätet genom dynamisk fasbalansering.

I september förra året skrev Ferroamp avtal med svenska elektroniktillverkaren NOTE om att fördubbla produktionen av EnergyHub XL. EnergyHub XL är den större växelriktaren som är avsedd för flerfamiljshus och andra större fastigheter.

Under andra halvan av mars har målet för produktionstakt vid fabriken i Norrtälje uppnåtts vilket är i enlighet med planen.

- Vi är både nöjda och stolta över den ökade leveranstakten. Det gäller även hur det goda samarbetet fortsätter att utvecklas mellan NOTE och Ferroamp, säger Johannes Lind-Widestam, vd och koncernchef för NOTE.

För ytterligare information, kontakta:
Fredrik Breitung, tf VD och CFO telefon 070 - 340 76 79
[email protected]

För mer information, vänligen besök:  www.ferroamp.com

Ferroamp är ett svenskt snabbväxande greentech-bolag med inriktning på energi- och effektoptimering av fastigheter. Ferroamps intelligenta mikronät kopplar ihop och styr solpaneler, elbilsladdning och batterilager så att nyttan för fastighetsägaren maximeras. Det skalbara systemet ger kontroll och gör det lönsamt och enkelt för företag och privatpersoner att delta i den gröna energiomställningen.

Ferroamps aktie (FERRO) handlas på Nasdaq First North Growth Market med G&W Fondkommission som Certified Advisor (e-post [email protected], telefon 08-503 000 50).


Om Ferroamp

Ferroamp AB (publ), grundat 2010, är ett snabbväxande företag inom clean-tech som erbjuder avancerade energi- och effektoptimeringslösningar för fastigheter. Ferroamp har en skalbar plattform som erbjuder möjlighet att kombinera patenterad teknologi i en egenutvecklad EnergyHub med alternativa energikällor och energilager. I en unik lösning kan också flera byggnader kopplas ihop i ett microgrid - Powershare. Kunder är idag framförallt fastighetsbolag, energikonsulter och elkraftbolag. 

Webbplats
www.ferroamp.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Ferroamp via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn FERRO ISIN-kod SE0012229920 Certified Adviser G&W Fondkommission

IR-Kontakt

Kent Jonsson CEO [email protected] 073 810 00 01