Testa vår nya webbplats och uppdaterade nyhetsrum för att ta del av aktuella nyheter, rapporter och mycket mer.

Euroafrica Digital Ventures väljer att avbryta investeringen i Bongo5 Media Group.

Euroafrica Digital Ventures AB (publ)s ("Euroafrica" eller "Bolaget") tecknade i maj 2022 en avsiktsförklaring om att investera 3.5 MSEK för 51% av mediabolaget Bongo5 Media Group ("Bongo5") genom en riktad nyemission. Euroafrica Digital Ventures väljer nu att avbryta investeringen i Bongo5 Media Group.

Ändringen avser det som kommunicerades till marknaden 2022-05-24 enligt PM Euroafrica Digital Ventures och Bongo5 Media Group ingår avsiktsförklaring rörande en investering för majoritet i det ledande medieföretaget.

Inom ramen för en omfattande due diligence-process ser Bolaget begränsade synergieffekter mellan parterna och väljer därmed att avbryta investeringen i Bongo5. Detta grundar sig i en prioritering kring Bolagets nuvarande satsningar och investeringar. Det finns fortsatt möjligheter till potentiella samarbetsformer med Bongo5.  

Bongo5 Media Group består av den ledande nyhetssajten www.Bongo5.com och har en stark närvaro genom sina sociala mediakanaler med över 4,5 miljoner följare på Instagram, Youtube och Facebook. Bongo5 grundades år 2006 och har sedan dess etablerat sig som en betrodd nyhetskälla och innehållsskapare.

Lotta Tjulin Thörnqvist, VD för Euroafrica Digital Ventures kommenterar:
"Vi prioriterar nu etablering och expansion av vår SaaS-plattform Social Content och lägger mycket tid på att säkerställa utvecklingen av densamma för såväl Sverige som Östafrika. I nuläget känns det därför naturligt att inte gå vidare med investeringen i Bongo5. Vi ser dock fortsatt positivt på möjligheter till framtida samarbeten."

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Lotta Tjulin Thörnqvist, VD Euroafrica Digital Ventures AB

E-post: [email protected]
Telefon: +46 703862497

Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB.

Denna information är sådan information som Euroafrica Digital Ventures AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 31 mars 2023 kl 20:30 CEST.

Om Euroafrica
Euroafrica Digital Ventures AB (publ) är ett techbolag inom digital media. Bolaget har under mer än ett decennium arbetat med marknadsföring i digitala kanaler och utvecklat kundanpassade SaaS-lösningar för effektivare och bättre resultat för marknadsföringskampanjer. Med en etablerad verksamhet i Norden har Bolaget tagit beprövade affärskoncept till tillväxtregionen Östafrika. Bolaget driver Tanzanias största digitala köp- och säljplattform och ska stärka denna befintliga plattform genom att nyttja synergierna mellan Bolagets tekniska plattformar samt att expandera till andra tillväxtmarknader i Östafrika. 

För mer information, se Euroafricas hemsida www.euroafricadigitalventures.com

Följ oss i sociala medier på Linkedin https://www.linkedin.com/company/euroafrica-digital-venturesNerladdningsbara filer

Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Nybrogatan 34
Box 5216
102 45 Stockholm

08-692 21 90

Om beQuoted