Eolus säkerställer finansiering om 1 500 MSEK

Eolus har tecknat kreditavtal med Swedbank om totalt 1 200 MSEK och utökat kreditavtalet med Svensk Exportkredit. Därmed har bolaget säkerställt finansiering för de kommande fyra årens planerade expansion.

Kreditavtalet med Swedbank omfattar likviditets- och byggkrediter om 1 200 MSEK med en löptid på fyra år. Avtalet möjliggör finansiering av pågående och kommande etableringar, där Eolus står för finansiering under konstruktionsfasen, samt säkerställer god likviditet under löpande verksamhet.

Samtidigt har Eolus kreditavtal med Svensk Exportkredit utökats till 300 MSEK.

- De nya kreditavtalen ger oss handlingsutrymme och finansiell förmåga att genomföra projekt med flexibilitet gentemot kunder och samarbetspartners, vilket är extra viktigt i en oförutsägbar tid med både krig och inflation, säger Eolus vd Per Witalisson.

För ytterligare information kontakta:
Per Witalisson, VD, telefon 0702-65 16 15
Catharina Persson, CFO, telefon 0709-32 97 77

Om Eolus
Sedan starten för trettio år sedan har Eolus vuxit till en av Nordens ledande projektörer inom förnybar energi. Idag utvecklar, etablerar och förvaltar vi förnybara energiprojekt inom vindkraft på land och till havs, solkraft och energilagring. Eolus erbjuder investerare attraktiva och konkurrenskraftiga investeringsmöjligheter i Norden, USA, Polen och Baltikum. Med kompetenta och engagerade medarbetare rör vi oss framåt i snabb takt och driver omställningen till förnybar elproduktion. Sedan starten 1990 har Eolus medverkat vid uppförandet av 666 vindkraftverk med en effekt om 1 414 MW. Totalt har Eolus driftorganisation kontrakt för att förvalta 1 322 MW åt kunder, varav 914 MW är i drift.

Eolus B-aktie handlas på Nasdaq Stockholm, Mid Cap.  www.eolusvind.com


Om Eolus Vind

Eolus ska skapa värden i alla led inom ramen för projektering, etablering och drift av anläggningar för förnybar energi samt energilagring och erbjuda såväl lokala som internationella investerare attraktiva och konkurrenskraftiga investeringsobjekt.

Webbplats
www.eolusvind.com
Bransch
Konstruktion och material

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn EOLU-B ISIN-kod SE0007075056