Beslut vid årsstämman i Eolus Vind AB den 25 januari 2020

I enlighet med styrelsens förslag fastställde årsstämman utdelningen för räkenskapsåret 2018/2019 till 1,50 kronor per aktie med tisdagen den 28 januari 2020 som avstämningsdag. Bolagets styrelseledamöter och VD beviljades ansvarsfrihet.

Sigrun Hjelmqvist, Hans Johansson, Jan Johansson, Hans Linnarson, Bodil Rosvall Jönsson samt Hans-Göran Stennert omvaldes till styrelseledamöter och Hans-Göran Stennert omvaldes som styrelsens ordförande. Registrerade revisionsbolaget PricewaterhouseCoopers AB omvaldes till revisor med auktoriserade revisorn Eva Carlsvi som huvudansvarig revisor.

Arvode till styrelsen beslutades utgå med totalt 1 250 000 kronor, varav 375 000 kronor till ordföranden och 175 000 kronor vardera till övriga styrelseledamöter som inte är anställda i bolaget. Vidare beslutade stämman att arvode till revisorn ska utgå enligt avtal.

I enlighet med förslag från valberedningen fastställde stämman instruktioner för utseende av valberedningen och valberedningens arbete. Stämman beslutade vidare om nya riktlinjer för ersättning till ledande befattningshavare i enlighet med styrelsens förslag.

Stämman beslutade också att införa ett långsiktigt aktiesparprogram som innebär att samtliga anställda inom Eolus kan välja att av eventuell intjänad rörlig kontantersättning avseende räkenskapsåret 2019/2020 förvärva aktier i Eolus för ett belopp motsvarande maximalt en månadslön. Under förutsättning att deltagaren behåller samtliga förvärvade aktier och fortsatt är anställd i Eolus-koncernen tre år efter förvärvet, ersätter Eolus deltagaren med kostnaden för att förvärva så många aktier som motsvarar hälften av antalet förvärvade aktier.

I anslutning till årsstämman anordnades ett seminarium om miljö och vindkraft med temat "Framtiden tillhör det förnybara" med över 400 deltagare.

För ytterligare information kontakta:

Per Witalisson, VD, telefon +46 (0)10-199 88 02
Johan Hammarqvist, kommunikationschef, telefon +46 (0)10-199 88 10

Kort om Eolus
Eolus Vind är en av Nordens ledande projektörer av vindkraftsanläggningar. Eolus skapar värden i alla led inom ramen för projektutveckling och drift av vindkraftsanläggningar och erbjuder såväl lokala som internationella investerare attraktiva och konkurrenskraftiga investeringsobjekt i Norden, Baltikum och USA. Sedan starten 1990 har Eolus medverkat vid uppförandet av mer än 615 vindkraftverk med en effekt om över 1 200 MW. Totalt har Eolus driftorganisation kontrakt för att förvalta nära 1 250 MW åt kunder varav cirka 690 MW är i drift.

Eolus Vind AB har cirka 17 000 aktieägare. Eolus B-aktie handlas på Nasdaq Stockholm Mid Cap.

För mer information om Eolus, besök gärna www.eolusvind.com.


Om Eolus Vind

Eolus ska skapa värden i alla led inom ramen för projektering, etablering och drift av anläggningar för förnybar energi samt energilagring och erbjuda såväl lokala som internationella investerare attraktiva och konkurrenskraftiga investeringsobjekt.

Webbplats
www.eolusvind.com
Bransch
Konstruktion och material

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn EOLU-B ISIN-kod SE0007075056