Jesper Lööf tillträder som tf VD för Doxa

Styrelsen i Doxa utser Jesper Lööf till tillförordnad VD nu när nuvarande VD Torbjörn Larsson avslutar sitt uppdrag. Jesper tillträder sin nya befattning den 24 augusti fram till dess att Henrik Nedoh tillträder som ny VD i Doxa.

Jesper Lööf är ansvarig för utveckling och produktion av Ceramir® Crown & Bridge. Han har varit ansvarig för utvecklingen av produkten och dess plattform hos Doxa sedan mer än 10 år tillbaka och har en gedigen kunskap om det unika biokeramiska dentalcementet och dess bakomliggande patenterade råvaror. Jesper Lööf är teknologie doktor i materiallära specialiserad på biokeramer.

Henrik Nedoh som idag är anställd hos Nobel Biocare tillträder sin nya befattning som VD hos Doxa den 15 oktober 2018.

Nuvarande VD, Torbjörn Larsson, lämnar sitt uppdrag som VD för Doxa den 24 augusti.

"Jesper Lööf är en av Doxas kunnigaste och viktigaste medarbetare. Jag är glad att Jesper tackat ja till att ta över ansvaret som tf VD tills Henrik Nedoh kommer ombord. Jesper och Henrik kommer bli ett mycket starkt team för Doxas framtida utveckling. Jag beklagar att Torbjörn inte hade möjlighet att vara kvar tills Henrik Nedoh kommer ombord hos Doxa men respekterar hans beslut. Styrelsen tackar Torbjörn för hans insatser för Doxa och önskar honom lycka till.", säger Ingrid Atteryd Heiman, ordförande i Doxa

För ytterligare information:
Ingrid Atteryd Heiman, Ordförande, på telefon 018-478 2000
E-post: [email protected]

Läs mer på webben: www.doxa.se
Produkten Ceramir: www.ceramir.se

Denna information är sådan information som Doxa AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknads- missbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 14 augusti 2018 kl. 08.30 CET.

KORT OM DOXA
Doxa är en uppsalabaserad dentalkoncern som utvecklar, tillverkar och kommersialiserar dentala biokeramiska produkter. Ceramir® Crown & Bridge, den första i en rad av planerade dentala biokeramiska produkter från Doxa, är ett avancerat dentalcement som används för permanent cementering av kronor och broar. Koncernen består av moderbolaget Doxa AB (publ) org.nr 556301-7481 med säte i Uppsala, dotterbolaget Doxa Dental AB, org.nr. 556874-2596, med säte i Uppsala och dess dotterbolag Doxa Dental, Inc., med säte i Delaware, USA. Doxa AB är listat på Nasdaq Stockholm First North med Erik Penser Bank som Certified Adviser.


Om Doxa

Webbplats
www.doxa.se
Bransch
Fastigheter

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn DOXA ISIN-kod SE0005624756 Certified Adviser Redeye AB