Henrik Nedoh från Nobel Biocare blir ny VD i Doxa

Styrelsen i Doxa utser Henrik Nedoh att tillträda som ny VD i Doxa.

Henrik Nedoh har lång internationell erfarenhet från marknadsföring och försäljning och har arbetat inom dentalmarknaden i mer än tio år. Henrik kommer närmast från Nobel Biocare där han nu lämnar en tjänst som Region Director Nordic. Tidigare i karriären var han Head of Marketing APAC med bas i Hong Kong och General Manager för Australien & New Zealand med bas i Sydney. Henrik arbetade dessförinnan i många år för Volvo Cars, bl.a. med Business Development för Volvo Cars North America och som Commercial Market Manager på Volvo Cars huvudkontor i Göteborg. Tidvis har han arbetet och varit bosatt i USA, Hong Kong och Sydney.

Nuvarande VD, Torbjörn Larsson, som tills vidare kvarstår i nuvarande befattning, har lett Doxa i fem år med många utmaningar och goda framsteg. Torbjörn har bland annat strukturerat om bolagets försäljning och distributionsmodell och ansvarat för listningen av Doxa. Han har även lyckats genomföra det nyligen aviserade private label licensavtalet med Dentsply Sirona, som förväntas få mycket stor betydelse för Doxa. Styrelsen tackar Torbjörn för hans goda insatser för Doxa och önskar honom lycka till i sin nya utmaning.

Den exakta tidpunkten för VD-skiftet kommer att meddelas vid en senare tidpunkt.

"Jag är mycket glad att Doxa har kunnat attrahera en så välmeriterad och internationellt erfaren person som Henrik Nedoh. Doxa går nu in i en tillväxtfas där praktisk erfarenhet från internationell marknadsföring och försäljning är väsentlig. Det är min och styrelsen bedömning att Henrik Nedoh är väl rustad för de utmaningar som Doxa nu står inför", säger Magnus Wahlbäck, ordförande i Doxa.

Uppsala den 18 april 2018

För ytterligare information:
Magnus Wahlbäck Ordförande, på telefon 070 - 33 05 60
E-post: [email protected]

Läs mer på webben: www.doxa.se
Produkten Ceramir: www.ceramir.se

Denna information är sådan information som Doxa AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknads- missbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 18 april 2018.

KORT OM DOXA
Doxa är en uppsalabaserad dentalkoncern som utvecklar, tillverkar och kommersialiserar dentala biokeramiska produkter. Ceramir® Crown & Bridge, den första i en rad av planerade dentala biokeramiska produkter från Doxa, är ett avancerat dentalcement som används för permanent cementering av kronor och broar. Koncernen består av moderbolaget Doxa AB (publ) org.nr 556301-7481 med säte i Uppsala, dotterbolaget Doxa Dental AB, org.nr. 556874-2596, med säte i Uppsala och dess dotterbolag Doxa Dental, Inc., med säte i Delaware, USA. Doxa AB är listat på Nasdaq Stockholm First North med Erik Penser Bank som Certified Adviser.


Om Doxa

Webbplats
www.doxa.se
Bransch
Fastigheter

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn DOXA ISIN-kod SE0005624756 Certified Adviser Redeye AB