Doxa tecknar ytterligare ett distributionsavtal i England

Doxa har signerat avtal med Mac Technologies Ltd. om distribution i England. Avtalet omfattar marknadsföring och försäljning av Doxas unika biokeramiska dentalcement, Ceramir® Crown & Bridge.

Mac Technologies Ltd är en mindre specialiserad dentalleverantör som kommer att satsa på Ceramir Crown and Bridge som ett av sina två flaggskepp. En synergieffekt med en befintlig produkt inom implantatsegmentet kommer leda till en satsning på ett existerande kundsegment. Mac Technologies Ltd arbetar med snabb och kundbaserad support och har en effektiv dokumenterad försäljning genom en stark digital marknadskommunikation. Mac Technologies Ltd satsar det mesta av sin kraft på denna riktade marknadskommunikation genom sociala medier andra digitala kanaler och visst arbete med föreläsare.

Försäljning kommer initialt ske genom sampling och lanseringen är påbörjad. Vi önskar Mac Technologies Ltd ett framgångsrikt samarbete och ser fram emot att tillsammans utveckla marknaden i Storbritannien.

"We are looking forward to marketing/selling the most biofriendly dental cement on the market to the benefit of both the dentist and the patient" säger Russell Edwards, Managing Director, Mac Technologies Ltd.

För ytterligare information, kontakta:
Torbjörn Larsson VD, på telefon 018-478 20 00
E-post: [email protected]

Läs mer på webben: www.doxa.se
Om produkten Ceramir: www.ceramir.se

Denna information är sådan information som Doxa AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruks- förordning. Informationen lämnades, genom VD's försorg, för offentliggörande den 19 april 2018 kl. 08.30 CET

KORT OM DOXA
Doxa är en uppsalabaserad dentalkoncern som utvecklar, tillverkar och kommersialiserar dentala biokeramiska produkter. Ceramir® Crown & Bridge, den första i en rad av planerade dentala biokeramiska produkter från Doxa, är ett avancerat dentalcement som används för permanent cementering av kronor och broar. Koncernen består av moderbolaget Doxa AB (publ) org.nr 556301-7481 med säte i Uppsala, dotterbolaget Doxa Dental AB, org.nr. 556874-2596, med säte i Uppsala och dess dotterbolag Doxa Dental, Inc., med säte i Delaware, USA. Doxa AB är listat på Nasdaq First North med Erik Penser Bank som Certified Adviser.


Om Doxa

Webbplats
www.doxa.se
Bransch
Fastigheter

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn DOXA ISIN-kod SE0005624756 Certified Adviser Redeye AB