Doxa tecknar distributionsavtal med Sodimed i Frankrike

Sodimed och Doxa har signerat avtal om distribution i Frankrike. Avtalet omfattar marknadsföring och försäljning av Doxas unika biokeramiska dental-cement, Ceramir® Crown & Bridge.

Sodimed är en fransk dentaldepå som koncentrerar sig på försäljning av bland annat implantat- distanser och zirkoniakronor. I samband med detta så ser de Ceramir som ett naturligt komplement. Bolaget är i en växande fas och vill jobba med en liten portfölj där produkterna "aktivt hör ihop".

Sodimed lanserar Ceramir® Crown & Bridge som ett självklart val av cement för användning ihop med deras övriga produkter. De kommer att erbjuda sina kunder sampling, bundling med dentalkronor och refillförsäljning av Ceramir.

Doxa önskar Sodimed ett framgångsrikt samarbete och ser fram emot att tillsammans utveckla marknaden i Frankrike.

"Ceramir, a unique cement with a unique fusion between the tooth and the product!" säger Laurent Mainetti, VD Sodimed.

"Frankrike är en av de fem stora och extra viktiga europeiska marknaderna för Doxa och vi får nu bättre räckvidd i Frankrike via ytterligare en aktiv distributör på den franska marknaden." säger Torbjörn Larsson, VD Doxa.

Uppsala den 12 oktober 2017

För ytterligare information:
Torbjörn Larsson VD, på telefon 018-478 2000
E-post: [email protected]

Läs mer på webben: www.doxa.se
Produkten Ceramir: www.ceramir.se

Denna information är sådan information som Doxa AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknads- missbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 12 oktober 2017 kl. 08.30 CET.

KORT OM DOXA

Doxa är en uppsalabaserad dentalkoncern som utvecklar, tillverkar och kommersialiserar dentala biokeramiska produkter. Ceramir® Crown & Bridge, den första i en rad av planerade dentala biokeramiska produkter från Doxa, är ett avancerat dentalcement som används för permanent cementering av kronor och broar. Koncernen består av moderbolaget Doxa AB (publ) org.nr 556301-7481 med säte i Uppsala, dotterbolaget Doxa Dental AB, org.nr. 556874-2596, med säte i Uppsala och dess dotterbolag Doxa Dental, Inc., med säte i Delaware, USA. Doxa AB är listat på Nasdaq First North med Erik Penser Bank som Certified Adviser.


Om Doxa

Webbplats
www.doxa.se
Bransch
Fastigheter

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn DOXA ISIN-kod SE0005624756 Certified Adviser Redeye AB