Doxa tecknar distributionsavtal i Australien/ Nya Zeeland

Doxa har signerat avtal med XYZ Dental om distribution i Australien och Nya Zeeland. Avtalet omfattar marknadsföring och försäljning av Doxas unika biokeramiska dentalcement, Ceramir® Crown & Bridge.

XYZ Dental är en dentaldepå med en produktportfölj där Ceramir passar ypperligt. XYZ Dental kommer att sälja Ceramir genom både sina tandläkar- och labbkanaler genom att använda både s k sampling och bundling. Framförallt så kommer deras zirkoniapuckar (det material som man fräser zirkoniakronor ur) och implantat att sammankopplas med Ceramir Crown & Bridge.

XYZ Dental har stort fokus på utbildning av tandläkare via kurser och föreläsare och kommer också att använda denna kanal för att optimera kommunikationen och försäljningen av Ceramir Crown & Bridge. Produkten är nu registrerad i Australien och lanseringen sker i slutet av april.

Vi önskar XYZ Dental en framgångsrik lansering och ser fram emot att samarbeta och tillsammans utveckla marknaden i Australien och Nya Zeeland.

"To be distributing a product that many experts say is one of the most revolutionary developments in Modern Dentistry is more than exciting." säger Sam Thalassinos, General Manager på XYZ Dental.

Uppsala den 18 april 2018

För ytterligare information, kontakta:
Torbjörn Larsson VD, på telefon 018-478 20 00
E-post: [email protected]

Läs mer på webben: www.doxa.se
Om produkten Ceramir: www.ceramir.se

Denna information är sådan information som Doxa AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom VD's försorg, för offentliggörande den 18 april 2018 kl. 12.30 CET

KORT OM DOXA
Doxa är en uppsalabaserad dentalkoncern som utvecklar, tillverkar och kommersialiserar dentala biokeramiska produkter. Ceramir® Crown & Bridge, den första i en rad av planerade dentala biokeramiska produkter från Doxa, är ett avancerat dentalcement som används för permanent cementering av kronor och broar. Koncernen består av moderbolaget Doxa AB (publ) org.nr 556301-7481 med säte i Uppsala, dotterbolaget Doxa Dental AB, org.nr. 556874-2596, med säte i Uppsala och dess dotterbolag Doxa Dental, Inc., med säte i Delaware, USA. Doxa AB är listat på Nasdaq First North med Erik Penser Bank som Certified Adviser.


Om Doxa

Webbplats
www.doxa.se
Bransch
Fastigheter

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn DOXA ISIN-kod SE0005624756 Certified Adviser Redeye AB