DELÅRSREDOGÖRELSE KVARTAL 1, 1 JANUARI - 31 MARS, 2020

"Försäljningen 2019 avslutades mycket starkt och har fortsatt att vara god under det första kvartalet. Nettoförsäljningen uppgick till 3,4 MSEK att jämföras med 4,7 MSEK för det första kvartalet 2019. Försäljningen de senaste sex månaderna, dvs fjärde kvartalet 2019 plus det första kvartalet 2020 uppgick till 10,5 MSEK att jämföras med 9,7 MSEK för motsvarande period förra året.

Vårt försäljnings- och marknadsföringsarbete har nu fokuserats på online-föreläsningar om Ceramir-teknologin som varit välbesökta och uppskattade. Vidare har vi arbetat med att stärka kontakterna med våra distributörer som har sin online-försäljning öppen, i syfte att hjälpa dem att reducera sina lagernivåer.

Vidare fokuserar vi på att färdigutveckla vår nya pulpaöverkappning/liner och vårt nya fyllnadsmaterial för lansering senare i år. En utökad bioaktiv produktportfölj baserad på vår erkända Ceramir-teknologi ser jag som viktigt för vår fortsatta tillväxt och för att kunna skapa intresse för Doxa." säger Henrik Nedoh, VD Doxa.

Första kvartalet (Koncernen)

· Nettoomsättningen i första kvartalet uppgick till 3,4 MSEK (4,7), en minskning med 1,3 MSEK jämfört med samma period föregående år

· Bruttomarginalen för det första kvartalet uppgick till 90 (70) procent

· Första kvartalets resultat efter skatt uppgick till -2,8 MSEK (-2,0)

· Kassaflödet uppgick till 1,8 MSEK (-3,3)

Händelser under första kvartalet

· Doxa tecknade distributörsavtal med Dental City i USA

· Doxa genomförde byte av Certified Adviser till Redeye AB per den 1 mars 2020

Händelser efter första kvartalet

· Kraftiga kostnadsnedskärningar har genomförts för att minimera negativa effekter av pågående pandemi av Covid-19, bl.a. har korttidspermitteringar med reducerad arbetstid om 20 procent införts

Delårsrapporten återfinns på Bolagets hemsida: https://investor.doxa.se/finansiella-rapporter/

För mer information, vänligen kontakta:

Henrik Nedoh, VD, Doxa

Tel: 018-478 20 00

Email: [email protected]

Denna information är sådan information som Doxa AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruks-forordning. Informationen lämnades, genom VD:s försorg, för offentliggörande den 7 maj 2020 kl. 08.30 CET.

Kort om Doxa

Doxa är ett Uppsalabaserat dentalbolag som utvecklar, tillverkar och kommersialiserar bioaktiva, vävnadsvänliga och lättanvända produkter inom global tandvård. Utvecklingen baseras på en väl patenterad biokeramisk teknologi. Våra produkter, som säljs och marknadsförs under produktnamnet Ceramir®, Ceramir Crown & Bridge och Ceramir Bioceramic Implant Cement, är re-mineraliserande, vävnadsvänliga och för tandläkaren tidseffektiva dentalcement för permanent cementering av kronor och broar. Doxa Aktiebolag (publ) är listat på Nasdaq First North Growth Market med Redeye AB som Certified Adviser (tel: 08-121 576 90; e-mail [email protected] ).


Om Doxa

Webbplats
www.doxa.se
Bransch
Fastigheter

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn DOXA ISIN-kod SE0005624756 Certified Adviser Redeye AB