Darby Dental Supply och Doxa tecknar distributionsavtal i USA

Doxa och Darby Dental Supply har tecknat avtal om distribution av Ceramir® Crown & Bridge i USA. Darby rankas som den femte/ sjätte största dentaldistributören i USA och har fem distributionscenter strategiskt placerade över landet, med huvudkontor på Long Island utanför New York.

Darby, grundade 1948, är kända för sitt kundfokus och för att ha långa relationer med sin kunder, vissa mer än 30 år. Deras devis är "one customer at a time".

De arbetar enbart med telefon- och onlineförsäljning och har automatiserade IT-system som ligger i den absoluta framkanten när det gäller stöd för lager-, order- och distributionshantering - allt för att förenkla för kunderna och kunna hålla konkurrenskraftiga priser.

Vi önskar Darby lycka till och ser fram emot att fortsätta expandera den amerikanska marknaden tillsammans med dem.

Uppsala den 7 juli 2016

För ytterligare information:
Torbjörn Larsson VD, på telefon 018-478 2000
E-post: [email protected]

Läs mer på webben: www.doxa.se
Produkten Ceramir: www.ceramir.se

Denna information är sådan information som Doxa AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 7 juli 2016 kl. 06.40 CET. 

KORT OM DOXA
Doxa är en uppsalabaserad dentalkoncern som utvecklar, tillverkar och kommersialiserar dentala biokeramiska produkter. Ceramir® Crown & Bridge, den första i en rad av planerade dentala biokeramiska produkter från Doxa, är ett avancerat dentalcement som används för permanent cementering av kronor och broar. Koncernen består av moderbolaget Doxa AB (publ) org.nr 556301-7481 med sate i Uppsala, dotterbolaget Doxa Dental AB, org.nr. 556701-7495, med sate i Uppsala och dess dotterbolag Doxa Dental, Inc., med sate i Delaware, USA. Doxa AB är listat på Nasdaq Stockholm First North med Erik Penser Bankaktiebolag som Certified Adviser.


Om Doxa

Webbplats
www.doxa.se
Bransch
Fastigheter

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn DOXA ISIN-kod SE0005624756 Certified Adviser Redeye AB