Ceramir® Crown & Bridge QuikMix är godkänt för försäljning i Japan

Doxas distributör i Japan Hakusui Trading Co. har registrerat Ceramir® Crown & Bridge QuikMix och erhållit godkännande att sälja produkten på den japanska marknaden.

Hakusui Trading Co. Ltd är väl etablerade på den japanska marknaden och har under 70 års tid byggt upp en stark position med ett kundregister på över 50 000 tandläkare. Japan är en av världens största dentalmarknader.

Ceramir Crown & Bridge QuikMix är en handblandad version av Doxas dentalcement Ceramir Crown & Bridge, där pulver och vätska doseras och blandas manuellt.

"Certifieringen öppnar upp den viktiga japanska marknaden för Doxa. Då handblandat cement är vanligt förekommande i Japan passar Ceramir Crown & Bridge QuikMix mycket väl in på den marknaden. Hakusuis och Doxas respektive team har arbetat hårt tillsammans med registreringen och lyckats få certifikatet snabbare än den satta tidplanen. En första leverans av Ceramir Crown & Bridge QuikMix till Japan är planerad redan nu i Q3." säger Henrik Nedoh, VD för Doxa.

Uppsala den 19 augusti 2019

För ytterligare information:

Henrik Nedoh VD, telefon 018-478 2000
E-post: [email protected] 

Läs mer på webben: www.doxa.se 

Produkten Ceramir: www.ceramir.se 

Kort om Doxa

Doxa är en uppsalabaserad dentalkoncern som utvecklar, tillverkar och kommersialiserar dentala biokeramiska produkter. Ceramir® Crown & Bridge och Ceramir® Bioceramic Implant Cement, de första i en rad av planerade dentala biokeramiska produkter från Doxa, är avancerade dentalcement som används för permanent cementering av kronor och broar. Koncernen består av moderbolaget Doxa AB (publ) org.nr 556301-7481 med säte i Uppsala, dotterbolaget Doxa Dental AB, org.nr. 556874-2596, med säte i Uppsala och dess dotterbolag Doxa Dental, Inc., med säte i Delaware, USA. Doxa AB är listat på Nasdaq First North med Erik Penser Bank som Certified Adviser (tel: 08-463 83 00; e-mail [email protected])


Om Doxa

Webbplats
www.doxa.se
Bransch
Fastigheter

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn DOXA ISIN-kod SE0005624756 Certified Adviser Redeye AB