Adma Förvaltnings AB offentliggör resultatet av erbjudandet till aktieägarna i Doxa

Adma Förvaltnings AB ("Adma") har idag offentliggjort resultatet av det offentliga uppköpserbjudande till aktieägarna i Doxa AB (publ) ("Doxa") att överlåta samtliga aktier i Doxa ("Aktier") till Adma ("Erbjudandet") som lämnades den 17 juni 2019. Erbjudandehandling avseende Erbjudandet offentliggjordes den 5 juli 2019 ("Erbjudande-handlingen").

Sammanlagt har aktieägare i Doxa accepterat att överlåta 15 872 422 Aktier med anledning av Erbjudandet, motsvarande cirka 28,39 procent av det totala antalet utestående Aktier och röster i Doxa.

Efter genomfört Erbjudande blir Adma ägare till 32 572 422 Aktier, motsvarande cirka
58,27 procent av samtliga utestående Aktier och röster i Doxa (efter full utspädning). Admas ägare, Greg Dingizian, innehar även 3 000 000 Aktier genom kapitalförsäkring, motsvarande cirka 5,4 procent av det totala antalet utestående Aktier och röster i Doxa.

Fullföljande av Erbjudandet har varit villkorat enligt beskrivning i Erbjudandehandlingen. Fullföljande av Erbjudandet har inte varit villkorat av något finansieringsvillkor eller att Adma blir ägare till mer än 90 procent av aktierna. Adma har idag meddelat att samtliga villkor för fullföljandet av Erbjudandet har uppfyllts eller eftergetts. Adma har förklarat att bolaget fullföljer och avslutar Erbjudandet.

Då Adma inte blir ägare till mer än 90 procent av Aktierna avser Adma inte att verka för att Aktierna avnoteras från Nasdaq First North.

Rådgivare
Advokatfirman Lindahl KB är legal rådgivare till Doxa i samband med Erbjudandet.

Information om Erbjudandet
Information om Erbjudandet finns tillgänglig på: www.admaforvaltning.se/Erbjudande/

För ytterligare information:
Ingrid Atteryd Heiman - Styrelsens ordförande
Telefon: +46 70 512 25 05
E-post: [email protected] 

Läs mer på webben: www.doxa.se
Produkten Ceramir: www.ceramir.se

Denna information är sådan information som Doxa AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom styrelseordförandens försorg, för offentliggörande den 14 augusti 2019 kl. 15.15 CET.

KORT OM DOXA
Doxa är en uppsalabaserad dentalkoncern som utvecklar, tillverkar och kommersialiserar dentala biokeramiska produkter. Ceramir® Crown & Bridge och Ceramir® Bioceramic Implant Cement, de första i en rad av planerade dentala biokeramiska produkter från Doxa, är avancerade dentalcement som används för permanent cementering av kronor och broar. Koncernen består av moderbolaget Doxa AB (publ) org.nr 556301-7481 med säte i Uppsala, dotterbolaget Doxa Dental AB, org.nr. 556874-2596, med säte i Uppsala och dess dotterbolag Doxa Dental, Inc., med säte i Delaware, USA. Doxa AB är listat på Nasdaq First North med Erik Penser Bank som Certified Adviser (tel: 08-463 83 00; e-mail [email protected]).


Om Doxa

Webbplats
www.doxa.se
Bransch
Fastigheter

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn DOXA ISIN-kod SE0005624756 Certified Adviser Redeye AB