Testa vår nya webbplats och uppdaterade nyhetsrum för att ta del av aktuella nyheter, rapporter och mycket mer.

Avtal om ägarspridning med KruSwiss Agro AB

Dividend Sweden har ingått ett avtal med KruSwiss Agro AB, att genom utdelning ägarsprida aktier för ca 3,75 MSEK i bolaget.

KruSwiss Agro arbetar med högkvalitativa CBD- och hampabaserade produkter. Produktionen sker i Sydafrika och Zimbabwe, huvudkontoret ligger i Schweiz. Bolaget äger redan idag hela produktionskedjan från frö till marknad och har licenser i flera länder. De har visat att affärsidén fungerar och har flertalet kontrakt. Idag ligger fokus på den europeiska och amerikanska industrin men målet är att snabbt expandera och bli en ledare inom den här typen av produkter för läkemedel, wellness, hälsa, skönhet, mat och dryck i Europa, USA och Asien. Bolaget planeras att noteras på First North under första halvåret 2023. Läs mer på www.kruagroswitzerland.com.

"Vi är mycket glada och stolta över att få arbeta med Dividend Sweden som en nyckelpartner till KruSwiss Agro AB för våra ambitioner att börsnotera företaget i Sverige. Vi på KruSwiss överbryggar klyftan mellan Afrika, USA och Europa genom att hjälpa till att få hampabaserade produkter till marknaden. Med över 10 000 hektar jordbruksmark för närvarande under förvaltning i Afrika inom gruppen känner vi oss extremt säkra på att tillhandahålla marknaden de bästa kvalitetsprodukterna till det mest konkurrenskraftiga priset. "Growing the Future" with KruSwiss", säger Theo Krueger, VD och grundare KruSwiss

"KruSwiss har redan kommit väldigt långt i sitt arbete och besitter stor erfarenhet inom ett segment som växer snabbt och bolaget har alla möjligheter att bli en ledande aktör på en marknad som beräknas omsätta hundratals miljarder inom några år bara i Europa. Det tillsammans med en kommande notering i Stockholm så ser vi det som ett väldigt bra läge att dela ut aktier till våra aktieägare.", säger Bo Lindén, VD Dividend Sweden.

 

Detta är sådan information som Dividend Sweden AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 18 januari 2023, kl 15:00 CEST.

För ytterligare information kontakta:

Bo Lindén, VD Dividend Sweden, [email protected]

Dividend Sweden AB är ett svenskt publikt aktiebolag, som investerar och genomför finansieringslösningar till mindre bolag, noterade eller på väg att bli det, för att därigenom skapa såväl kortsiktig som långsiktig hög och stabil avkastning till sina aktieägare via utdelningar.


Utdelning av aktier i Zoomability

Årsstämman beslutade den 15 december 2022 om utdelning av aktier i Zoomability Int AB samt bemyndigade styrelsen att sätta avstämningsdag för denna utdelning. Styrelsen för Dividend Sweden AB har beslutat att avstämningsdagen för utdelningen skall vara den 10 februari 2023.


Avtal om ägarspridning med KruSwiss Agro AB

Dividend Sweden har ingått ett avtal med KruSwiss Agro AB, att genom utdelning ägarsprida aktier för ca 3,75 MSEK i bolaget.


Agreement on distribution of shares in KruSwiss Agro AB

Dividend Sweden has entered into an agreement with KruSwiss Agro AB, to distribute shares for approximately SEK 3.75 million in the company through a dividend.



Dividend Sweden genomför förvärv av aktieportfölj

Dividend Swedens styrelse har fattat beslut om att göra ett förvärv av en noterad aktieportfölj om 4,75 MSEK, samt att erhålla en kontant investering. Detta genom att genomföra en nyemission om 5,75 MSEK till kursen 0,60 SEK/aktie.


Dividend Sweden tecknar i Green Apps företrädesemission

Green Apps Technologies International AB (publ) som nyligen genomfört en ägarspridning via DS Plattformen AB genomför en företrädesemission mellan 21 november och 9 december.


Kallelse till årsstämma

Aktieägarna i Dividend Sweden AB kallas härmed till årsstämma torsdagen den 15 december 2022 kl 11.00 i bolagets lokal på Kungsgatan 29, 9 tr i Stockholm.  




Avtal om ägarspridning med Zoomability

Dividend Sweden har ingått ett avtal med Zoomability Int Ab, att genom utdelning ägarsprida aktier för ca 2,125 MSEK i bolaget.


Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Nybrogatan 34
Box 5216
102 45 Stockholm

08-692 21 90

Om beQuoted