REG

Verksamhetsuppdatering

Dividend Sweden kommunicerade den 3 maj 2021 om att omstrukturera verksamheten och har den 6 juni genom en verksamhetsuppdatering presenterat status i processen. Avsikten är att löpande kommunicera utvecklingen fram till dess omstruktureringen är helt slutförd, vilket beräknas vara första kvartalet 2022.

Omstruktureringen av verksamheten innebär att hela den nuvarande verksamheten och samtliga aktieinnehav överförs i dotterbolaget DS SPAC 2 AB, som därefter delas ut till aktieägarna. Avsikten är att DS SPAC 2 AB ska byta namn till Dividend Invest AB och ansöka om notering.

Dividend Sweden AB, som efter ovanstående utdelning kommer vara tomt och avsikten är att förvärva annat intressant bolag som övertar börsplatsen. Syftet med omstruktureringen är att tillföra värde till aktieägarna som behåller hela nuvarande verksamheten och dessutom blir ägare till ett nytt bolag.

Den extra bolagsstämma som genomfördes den 30 juli 2021, beslutade enligt lagda förslag om förändringar i bolagsordningen och nedsättning av aktiekapitalet, i syfte att möjliggöra omstruktureringen som beskrivits. Därutöver beslutades om vinstutdelning av DS SPAC 1 AB, som avses användas till förvärv av annat bolag. Avstämningsdag för utdelningen är 20 augusti 2021.

De två helägda dotterbolagen DS SPAC 1 AB och DS SPAC 2 AB har startats av Dividend Sweden AB och är publika aktiebolag med 0,5 MSEK vardera i aktiekapital.

Utdelningarna som genomförts så långt under 2021 uppgår till totalt 46,1 MSEK, varav 24,8 MSEK kontant och 21,3 MSEK i aktier. Därutöver har Dividend Sweden under tredje kvartalet tecknat avtal med två finska bolag, Yepzon och Medicortex, om ägarspridningar om totalt ca 9 MSEK. Dessa utdelningar sker innan respektive bolag noteras och detaljer kommer presenteras i kallelse till en extra bolagsstämma senare i höst.

Verksamheten i Dividend Sweden fortgår som tidigare och utvecklas väl, första halvåret slutade med en vinst om 33,4 MSEK. Även det tredje kvartalet har börjat bra med två avtal om ägarspridningar samtidigt som portföljen utvecklats väl. Samtidigt har ett antal onoterade innehav utvecklats bra, där Transfer och Kiliaro är på väg mot listning under tidig höst.

Sammantaget går omstruktureringen av verksamheten enligt plan och vi ser positivt på resten av året då såväl portföljen som ägarspridningarna kommer generera vinster och tillföra aktieägarvärde.

För ytterligare information kontakta:

Bo Lindén, VD, [email protected]

Dividend Sweden AB är ett svenskt publikt aktiebolag, som investerar och genomför finansieringslösningar till mindre bolag, noterade eller på väg att bli det, för att därigenom skapa såväl kortsiktig som långsiktig hög och stabil avkastning till sina aktieägare via utdelningar.


Om DS Plattformen

DS Plattformen AB är ett svenskt publikt aktiebolag, som investerar i kortfristiga finansieringslösningar till mindre listade bolag för att därigenom skapa såväl kortsiktig som långsiktig hög och stabil avkastning till sina aktieägare via utdelningar.

Webbplats
www.dsplattformen.se
Bransch
Finansiella tjänster

Prenumerera

Få löpande information från DS Plattformen via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn DSPAB-B ISIN-kod SE0020203271

IR-Kontakt

Marco Marangoni VD [email protected] +598 93 37 00 44