REGMAR

Avtal om ägarspridning med Imsys inför notering

Dividend Sweden har ingått ett avtal med Imsys AB, att genom utdelning ägarsprida aktier för ca 4 MSEK i bolaget. I den kommande listningsemissionen har Dividend Sweden även lämnat en teckningsförbindelse om 1,5 MSEK.

Imsys AB (publ) är ett svenskt high-techbolag grundat 1981. Bolaget utvecklar, designar och säljer egenutvecklade flexibla mikroprocessorer som historiskt använts för högspecialiserade tillämpningar. Detta har drastiskt ändrats under de senaste åren och numera finns kunderna framförallt inom AI (artificiell intelligens). Bolagets kunder finns i hela den industrialiserade världen och är verksamma inom områdena bildigenkänning i bilsäkerhetslösningar, säkerhetslösningar som lås och datorhallar, men även mobilsektorn (5G). För mer information besök www.imsystech.com.

" Imsys har under de senaste åren identifierat ett växande intresse för sin teknologi främst för applikationer inom Artificiell Intelligens (AI) och förutser stor potential för ökad försäljning och god resultatutveckling. Bolagets affärspotential växer i många olika dimensioner. Imsys har gjort betydande investeringar i utveckling av teknik och medarbetarkompetens. Som ett led att öka kännedomen om Imsys och dess produkter har vi ansökt om listning på NGM Nordic SME och i samband med detta ser vi ett breddat ägande genom samarbete med Dividend Sweden som en tillgång för Imsys", säger Magnus Stuart, VD Imsys.

"Imsys egenutvecklade processorteknik känns mycket intressant och inriktningen mot AI ligger rätt i tiden. Dessutom är potentialen i de testorders som kunder lagt stor, vilket kan leda till ett stort genombrott under 2021 för bolaget. Därför ger en ägarspridning Dividend Swedens aktieägare möjlighet att vara med på en lönsam aktieresa. Utöver ägarspridningen känns Imsys så intressant att vi väljer att investera 1,5 MSEK i samband med börsnoteringen", säger Bo Lindén, VD Dividend Sweden.

Dividend Sweden kommer inom kort kalla till en extra bolagsstämma för beslut om utdelning av aktier i Imsys. Notering av aktierna i Imsys beräknas kunna ske under fjärde kvartalet 2020.

Detta är sådan information som Dividend Sweden AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 12 oktober 2020, kl 12:05 CEST.

För ytterligare information kontakta:

Bo Lindén, VD, [email protected]

______________________________________________________________________________________________

Dividend Sweden AB är ett svenskt publikt aktiebolag, som investerar och genomför finansieringslösningar till mindre bolag, noterade eller på väg att bli det, för att därigenom skapa såväl kortsiktig som långsiktig hög och stabil avkastning till sina aktieägare via utdelningar.

Bifogade filer

201012-Imsys.pdf

Om DS Plattformen

DS Plattformen AB är ett svenskt publikt aktiebolag, som investerar i kortfristiga finansieringslösningar till mindre listade bolag för att därigenom skapa såväl kortsiktig som långsiktig hög och stabil avkastning till sina aktieägare via utdelningar.

Webbplats
www.dsplattformen.se
Bransch
Finansiella tjänster

Prenumerera

Få löpande information från DS Plattformen via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn DSPAB-B ISIN-kod SE0020203271

IR-Kontakt

Marco Marangoni VD [email protected] +598 93 37 00 44