REGMAR

Avtal om ägarspridning med Hoi Förlag AB

Dividend Sweden har ingått ett avtal med Hoi Förlag AB, att genom utdelning ägarsprida aktier för ca 3 MSEK i bolaget.

Hoi Förlag AB grundades 2010 med devisen "För författare, av författare", ett modernt bokförlag som sätter författarens intressen i första rummet. Hois unika affärsmodell har vunnit stort gehör i svensk förlagsbransch och inte minst bland författarna. Hoi är idag Sveriges främsta hybridförlag med en alldeles egen affärsmodell. I Hoi Förlagsgrupp ingår specialiserade verksamheter och imprints såsom Lilla Hoi, Kunskapshuset Förlag, Lusthuset Förlag, Hoi Audio, Hoi Agency och dess danska dotterbolag Hoi Forlag ApS. Idag ger Hoi Förlagsgrupp ut ungefär 150 titlar om året och har en kraftig tillväxt inom digitala format, inklusive audio. Det senaste året har dessutom fackbokssidan vuxit kraftigt, en utveckling som ser ut att fortsätta med många spännande utgivningar framöver. Hoi Förlag planerar att notera bolaget under 2022. För mer information besök www.hoi.se.

"Hoi Förlag har målsättningen att växa till en stark internationell förlagsgrupp de kommande åren i nära samarbete med alla våra författare. Vi har redan påbörjat denna resa med etablering i Danmark och bokförsäljning i internationella kanaler. En notering av bolagets aktier kommer synliggöra bolagets verksamhet, stärka våra varumärken och skapa större möjligheter för snabb tillväxt. Genom vårt samarbete med Dividend Sweden kommer vi nå en stor ägarkrets. Möjligheten att investera i ett förlag som vårt tror vi kommer intressera många framöver", säger Lars Rambe, VD för Hoi Förlag.

"Vi är mycket nöjda med att kunna ägarsprida aktier i Hoi Förlag, som vi tror står för en vinnande modell i förlagsbranschen. En marknadsnotering av bolagets aktier för att förstärka den positiva utvecklingen som förlaget befinner sig i tilltalar oss, samtidigt som en ägarspridning till Dividends aktieägare kommer gynna likviditeten i Hoi Förlags aktie vid listningen", säger Bo Lindén, VD Dividend Sweden.

Detta är sådan information som Dividend Sweden AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 28 oktober 2021, kl 15:00 CEST.

För ytterligare information kontakta:

Bo Lindén, VD, [email protected]

Dividend Sweden AB är ett svenskt publikt aktiebolag, som investerar och genomför finansieringslösningar till mindre bolag, noterade eller på väg att bli det, för att därigenom skapa såväl kortsiktig som långsiktig hög och stabil avkastning till sina aktieägare via utdelningar.

Bifogade filer

211028-Hoi-Forlag.pdf

Om DS Plattformen

DS Plattformen AB är ett svenskt publikt aktiebolag, som investerar i kortfristiga finansieringslösningar till mindre listade bolag för att därigenom skapa såväl kortsiktig som långsiktig hög och stabil avkastning till sina aktieägare via utdelningar.

Webbplats
www.dsplattformen.se
Bransch
Finansiella tjänster

Prenumerera

Få löpande information från DS Plattformen via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn DSPAB-B ISIN-kod SE0020203271

IR-Kontakt

Marco Marangoni VD [email protected] +598 93 37 00 44