Avtal om ägarspridning med Aprendere Skolor

Dividend Sweden har ingått ett avtal med Aprendere Skolor AB (publ), att genom utdelning ägarsprida aktier och teckningsoptioner för ca 6,6 MSEK i bolaget. Samtidigt har Dividend Sweden tecknat units (aktier och teckningsoptioner) för ca 3,3 MSEK i Aprendere.

Aprendere skolor bedriver verksamhet inom grundskola, grundsärskola, gymnasiesärskola, gymnasieskola och HVB-hem med grundskola. Företaget grundades år 2008 i samband med att grundskolan Skolgrunden förvärvades. Skolor har sedan successivt startats från grunden eller förvärvats. Aprendere har för närvarande ca 900 elever och 240 medarbetare. Merparten av skolorna är belägna i Stockholms län med omnejd men bolaget har även verksamhet i Anderstorp i Småland samt i Falköping i Västra Götaland. För mer information besök https://aprendereskolor.se/. Handel med bolagets aktier och teckningsoptioner på Nasdaq First North Growth Market förväntas inledas den 28 september 2021.

"Aprendere Skolor har som målsättning att växa i snabb takt genom förvärv och en listning av bolagets aktier på Nasdaq First North kommer synliggöra bolagets verksamhet, stärka vårt varumärke och skapa större möjligheter för snabb tillväxt. Genom vårt samarbete med Dividend Sweden kommer vi nå en stor ägarkrets samtidigt som Dividend Sweden blir aktieägare i Aprendere", säger Lars Tunberg, VD för Aprendere Skolor.

"Vi är mycket nöjda med att både kunna investera och ägarsprida aktier i Aprenderre Skolor, som vuxit snabbt till en omsättning nära 200 MSEK med rörelseresultat överstigande 11 MSEK. En marknadsnotering av bolagets aktier för att fortsätta tillväxten tilltalar oss som investerare samtidigt som en ägarspridning till Dividends aktieägare kommer gynna likviditeten i Aprenderes aktie vid listningen", säger Bo Lindén, VD Dividend Sweden.

Detta är sådan information som Dividend Sweden AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 16 september 2021, kl 16:00 CEST.

För ytterligare information kontakta:

Bo Lindén, VD, [email protected]

Dividend Sweden AB är ett svenskt publikt aktiebolag, som investerar och genomför finansieringslösningar till mindre bolag, noterade eller på väg att bli det, för att därigenom skapa såväl kortsiktig som långsiktig hög och stabil avkastning till sina aktieägare via utdelningar.


Om DS Plattformen

DS Plattformen AB är ett svenskt publikt aktiebolag, som investerar i kortfristiga finansieringslösningar till mindre listade bolag för att därigenom skapa såväl kortsiktig som långsiktig hög och stabil avkastning till sina aktieägare via utdelningar.

Webbplats
www.dsplattformen.se
Bransch
Finansiella tjänster

Prenumerera

Få löpande information från DS Plattformen via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn DSPAB-B ISIN-kod SE0020203271

IR-Kontakt

Marco Marangoni VD [email protected] +598 93 37 00 44