Avtal om ägarspridning av Sensec Holding

Dividend Sweden har förvärvat aktier i Sensec Holding AB från företagets huvudägare Des Mond AB. Samtidigt har avtalats att ca 90% av dessa ska delas ut till Dividends aktieägare inför kommande listning av Sensec. 

Sensec Holding är moderbolag i en koncern där dotterbolagen Sensec AB och Sensec Personlig Säkerhet AB ingår. Sensec är det ledande teknik- och tjänsteföretaget för tillhandahållande av kompletta säkerhetslösningar för de mest krävande och känsliga miljöer i Sverige. Sensec AB har en enastående marknadsposition i de segment som har störst krav på säkerhet så som flygplatser, kärnkraftverk, fängelser, och de mest känsliga offentliga miljöerna som riksdag- och regeringskansli och stora politiska evenemang och sportarrangemang. Bolaget har varit verksamt sedan 1982 och under 2016 omsatte koncernen ca 92 MSEK med en vinst om 0,5 MSEK. Avsikten är nu att expandera bolaget och en marknadsnotering är ett naturligt steg. För mer information om Sensec, besök bolagets hemsida: www.sensec.se.

"Våra tillväxtplaner passar väl in med en notering för att göra Sensec mer känt för allmänheten och att samarbeta med Dividend Sweden för att bredda ägandet känns väldigt positivt", säger Michael Pettersson, VD Sensec Holding.

"Sensec är ett bolag vars produkter många redan varit i kontakt med utan att veta om det, t ex i samband med säkerhetskontroller på en flygplats. Att vara delaktig i bolagets fortsatta expansion och möjliggöra för fler att känna till bolaget i samband med ägarspridning och listning är väldigt inspirerande", säger Bo Lindén, VD Dividend Sweden.

Värdet av aktierna förvärvade av Dividend Sweden uppgår till ca 3,3 MSEK räknat på kommande emissionskurs. Villkor för utdelningen kommer att offentliggöras i samband med kallelse till extra bolagsstämma i början av april.

Stockholm 2017-03-28

För ytterligare information kontakta:
Bo Lindén, VD Dividend Sweden, 0738-32 00 22, [email protected]

Dividend Sweden
Dividend Sweden AB (publ) är ett svenskt publikt aktiebolag, som investerar i mindre listade bolag för att därigenom skapa såväl kortsiktig som långsiktig hög och stabil avkastning till sina aktieägare via utdelningar.


Om DS Plattformen

DS Plattformen AB är ett svenskt publikt aktiebolag, som investerar i kortfristiga finansieringslösningar till mindre listade bolag för att därigenom skapa såväl kortsiktig som långsiktig hög och stabil avkastning till sina aktieägare via utdelningar.

Webbplats
www.dsplattformen.se
Bransch
Finansiella tjänster

Prenumerera

Få löpande information från DS Plattformen via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn DSPAB-B ISIN-kod SE0020203271

IR-Kontakt

Marco Marangoni VD [email protected] +598 93 37 00 44