Teckningskursen för utnyttjande av teckningsoptioner av serie TO4 i Dicot har fastställts och teckningsperioden inleds den 1 juni 2023

Pressmeddelande: Uppsala, 30 maj 2023. Dicot AB (publ) slutförde en företrädesemission av units under januari 2023 som övertecknades till 110 %. En unit bestod av fyra nya aktier, tre teckningsoptioner av serie TO4 och tre teckningsoptioner av serie TO5. Varje teckningsoption av serie TO4 berättigar till teckning av en ny aktie under perioden från och med den 1 juni 2023 till och med den 15 juni 2023 mot kontant betalning uppgående till 70 procent av den volymvägda genomsnittskursen för Dicots aktie under perioden från och med den 15 maj 2023 till och med den 29 maj 2023, dock lägst kvotvärde och högst 0,20 SEK per aktie.  Den volymvägda genomsnittskursen i Dicots aktie uppgick under mätperioden till cirka 0,157 SEK och således är teckningskursen fastställd till 0,11 SEK. Teckningsperioden för teckningsoptioner av serie TO4 pågår från och med den 1 juni 2023 till och med den 15 juni 2023.

EJ FÖR OFFENTLIGGÖRANDE, DISTRIBUTION ELLER PUBLICERING, VARE SIG DIREKT ELLER INDIREKT, INOM ELLER TILL USA, AUSTRALIEN, HONGKONG, JAPAN, KANADA, NYA ZEELAND, SCHWEIZ, SINGAPORE, SYDAFRIKA, SYDKOREA ELLER I NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR OFFENTLIGGÖRANDE, DISTRIBUTION ELLER PUBLICERING AV DETTA PRESSMEDDELANDE SKULLE VARA OLAGLIG ELLER KRÄVA YTTERLIGARE REGISTRERINGS- ELLER ANDRA ÅTGÄRDER.

Om samtliga teckningsoptioner av serie TO4 utnyttjas för teckning av nya aktier kommer Dicot att tillföras cirka 24,8 MSEK före emissionskostnader. För att teckningsoptionerna inte ska förfalla utan värde krävs det att innehavaren aktivt tecknar aktier senast den 15 juni 2023, alternativt säljer teckningsoptionerna senast den 13 juni 2023. Observera att vissa förvaltare kan komma att stänga sin anmälan tidigare än den 15 juni 2023.

Fullständiga villkor avseende teckningsoptionerna offentliggjordes av Dicot den 9 januari 2023 och finns att tillgå på Dicots hemsida www.dicot.se.

Sammanfattade villkor för teckningsoptionerna av serie TO4:

  • Teckningsperiod: 1 - 15 juni 2023.
  • Sista dag för handel med teckningsoptioner av serie TO4: 13 juni 2023.
  • Emissionsvolym: 225 229 530 teckningsoptioner av serie TO4 berättigande till teckning av 225 229 530 aktier. Vid fullt utnyttjande av teckningsoptionerna av serie TO4 tillförs Dicot cirka 24,8 MSEK före emissionskostnader.
  • Teckningskurs: 0,11 SEK per aktie.
  • Utspädning: Vid fullt utnyttjande av teckningsoptionerna av serie TO4 kan antalet aktier öka med upp till 225 229 530, från 437 409 060 till 662 638 590 och aktiekapitalet att öka med upp till 1 576 606,71 SEK, från 3 061 863,42 SEK till 4 638 470,13 SEK. Ökningen av aktiekapitalet beräknas på Dicots aktiekapital efter minskningen av aktiekapitalet som beslutades om på årsstämman den 23 maj 2023. Utspädningen vid fullt utnyttjande av teckningsoptionerna uppgår till cirka 34 % av antalet aktier och röster i Dicot.

Notera att de teckningsoptioner som inte utnyttjas för teckning av nya aktier senast den 15 juni 2023, alternativt inte avyttras senast den 13 juni 2023, förfaller värdelösa. För att teckningsoptionerna inte ska förfalla krävs aktiv teckning av aktier alternativt avyttring av teckningsoptioner.

Hur teckningsoptionerna utnyttjas

Förvaltarregistrerade teckningsoptioner (depå):

Teckning och betalning genom utnyttjande av teckningsoptionen ska ske i enlighet med anvisningar från respektive förvaltare. Vänligen kontakta er förvaltare för ytterligare information.

Direktregistrerade teckningsoptioner (VP-konto):

Förtryckt anmälningssedel kommer att skickas ut. Teckning ska ske genom samtidig kontant betalning enligt instruktioner på anmälningssedeln.

Anmälningssedel med instruktion för betalning kommer att finnas tillgänglig på Dicots hemsida www.dicot.se och på Hagberg & Aneborn Fondkommision ABs hemsida www.hagberganeborn.se.

Utfall

Utfallet av utnyttjandet av teckningsoptionerna kommer att offentliggöras via ett pressmeddelande omkring den 19 juni 2023. Aktier som tecknats och betalats kommer registreras på tecknarens värdepappersförvar som interimsaktier (IA) tills registrering av emissionen har slutförts hos Bolagsverket, varvid interimsaktierna automatiskt kommer att omvandlas till aktier i Dicot AB.

Rådgivare

Corpura Fondkommission AB (www.corpura.se) är finansiell rådgivare och Advokatfirman Lindahl KB är legal rådgivare till Dicot i samband med optionslösen. Hagberg & Aneborn Fondkomission AB agerar emissionsinstitut.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Elin Trampe, vd 
Telefon: +46 739 80 14 08 
E-post: [email protected] 

Om Dicot AB

Dicot utvecklar läkemedelskandidaten LIB-01 vilket förväntas bli ett potensläkemedel för att bättre behandla erektionssvikt och tidig utlösning. Ambitionen är att skapa ett läkemedel med betydligt längre verkningstid och långt färre biverkningar, jämfört med de läkemedel som nu finns på marknaden. Idag lider över 500 miljoner män av dessa sexuella dysfunktioner och marknaden är värderad till cirka 80 miljarder SEK. Dicots huvudstrategi är att utveckla LIB-01 i egen regi till och med klinisk fas 2a-studie och därefter i partnerskap med större etablerade läkemedelsföretag finansiera och utveckla LIB-01 vidare till ett registrerat läkemedel för världsmarknaden.

Dicot är listat på Spotlight Stock Market och har cirka 4 100 aktieägare. För mer information se www.dicot.se.

Viktig information

Publicering, offentliggörande eller distribution av detta pressmeddelande kan i vissa jurisdiktioner vara föremål för restriktioner enligt lag och personer i de jurisdiktioner där detta pressmeddelande har offentliggjorts eller distribuerats bör informera sig om och följa sådana legala restriktioner. Mottagaren av detta pressmeddelande ansvarar för att använda detta pressmeddelande och informationen häri i enlighet med tillämpliga regler i respektive jurisdiktion. Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande om, eller inbjudan att, förvärva eller teckna några värdepapper i Dicot i någon jurisdiktion, varken från Dicot eller från någon annan.

Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande om eller inbjudan avseende att förvärva eller teckna värdepapper i USA. Värdepapperna som omnämns häri får inte säljas i USA utan registrering, eller utan tillämpning av ett undantag från registrering, enligt den vid var tid gällande U.S. Securities Act från 1933 ("Securities Act"), och får inte erbjudas eller säljas i USA utan att de registreras, omfattas av ett undantag från, eller i en transaktion som inte omfattas av registreringskraven enligt Securities Act. Det finns ingen avsikt att registrera några värdepapper som omnämns häri i USA eller att lämna ett offentligt erbjudande avseende sådana värdepapper i USA.

Informationen i detta pressmeddelande får inte offentliggöras, publiceras, kopieras, reproduceras eller distribueras, direkt eller indirekt, helt eller delvis, i eller till Australien, Hong Kong, Japan, Kanada, Nya Zeeland, Schweiz, Singapore, Sydafrika eller USA eller någon annan jurisdiktion där sådant offentliggörande, publicering eller distribution av denna information skulle stå i strid med gällande regler eller där en sådan åtgärd är föremål för legala restriktioner eller skulle kräva ytterligare registrering eller andra åtgärder än vad som följer av svensk rätt. Åtgärder i strid med denna anvisning kan utgöra brott mot tillämplig värdepapperslagstiftning.


Om Dicot

Dicot utvecklar ett modernt potensläkemedel som ska behandla erektionssvikt och för tidig utlösning bättre än befintliga preparat.

Webbplats
www.dicot.se

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Spotlight Stock Market Kortnamn DICOT ISIN-kod SE0011178458

IR-Kontakt

Elin Trampe Vd