European Association of Urology har valt ut Dicots studieresultat för presentation

Uppsala, 21 december 2021. Läkemedelsföretaget Dicot meddelar att resultaten som visar effekt av Dicots läkemedelskandidat i en sjukdomsmodell kommer att presenteras på European Association of Urology's (EAU) årliga kongress 2022, i Amsterdam.

European Association of Urology (EAU) har officiellt utsett att studieresultat från Dicots läkemedelskandidat ska få presenteras på EAU's årliga kongress i Amsterdam i mars 2022. Tusentals abstrakt från framväxande och etablerade forskare skickas in till EAU. Den årliga EAU-kongressen är den avgörande plattformen för framgångsrik forskning och innovationer inom området.

Resultaten som ska presenteras handlar om påvisad effekt av Dicots läkemedelskandidat hos djur med diabetes och erektionssvikt. Cirka 70% av de män som har diabetes och lider av erektionssvikt svarar inte bra på dagens behandlingar.

"Att våra studieresultat blir utvalda att presenteras på EAU's årliga kongress markerar hur exceptionella våra resultat är inom detta vetenskapliga område, vilket är mycket glädjande.", säger Göran Beijer, VD för Dicot.

Tidigare meddelade Dicot att även European Society for Sexual Medicin (ESSM), den ledande vetenskapliga organisationen inom sexualmedicin, har valt ut Dicots s.k. abstract att få presenteras muntligt på ESSM's årliga kongressen i Rotterdam i februari 2022.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Göran Beijer CEO
Tel: +46 706 63 60 09
Email: [email protected]     

Om Dicot AB

Dicot utvecklar läkemedelskandidaten LIB-01 vilket ska bli ett potensläkemedel för att bättre behandla erektionssvikt och för tidig utlösning. Ambitionen är att skapa ett läkemedel med betydligt längre effekt och långt färre biverkningar, jämfört med de som finns på marknaden. Idag lider minst 500 miljoner män av dessa sexuella dysfunktioner och marknaden är värderad till 50 miljarder SEK. Utvecklingen sker i egen regi fram till och med fas 2-studier. Därefter är det Dicots intention att ingå strategiska allianser, alternativt genomföra en trade-sale, med större, etablerade läkemedelsföretag för att kunna introducera LIB-01 på världsmarknaden.

Dicot är listat på Spotlight Stock Market och har cirka 3 300 aktieägare. För mer information se www.dicot.se


Om Dicot

Dicot utvecklar ett modernt potensläkemedel som ska behandla erektionssvikt och för tidig utlösning bättre än befintliga preparat.

Webbplats
www.dicot.se

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Spotlight Stock Market Kortnamn DICOT ISIN-kod SE0011178458

IR-Kontakt

Elin Trampe Vd