Dicot tecknar leveransavtal med Parceval (Pty) Ltd

Dicot tecknar ett långsiktigt och exklusivt leveransavtal med Parceval Ltd i Sydafrika. Avtalet innebär att Dicot långsiktigt säkerställer tillgång till råmaterial som är insatsråvara vid tillverkning av Libiguin.

- Genom avtalet med Parceval säkerställer vi att framtida produktion av Libiguin kan ske tillsammans med våra partners RISE i Sverige och Anthem Bioscience i Indien. Parceval säkerställer leveranser av råmaterialet samt även att godkännande finns från afrikanska myndigheter så att lagar och regler är uppfyllda innan export till Sverige sker. Genom det här avtalet har vi nått en milestone i Dicot då vi knutit ihop vår produktionskedja från råmaterial till färdig läkemedelssubstans och kan fortsättningsvis år efter år producera de volymer som krävs, säger Göran Beijer, vd Dicot.

Parceval Ltd är ett sydafrikanskt företag med mer än 25 års erfarenhet av leveranser av olika naturmaterial för medicinsk och kosmetisk industri.

Om Dicot AB (publ)
Dicots affärsidé är att utveckla produkten LibiguinTM som läkemedel för behandling av sexuella dysfunktioner. Utvecklingen sker i egen regi upp till kliniska faser. Det är bolagets intention att därefter vid lämpliga tidpunkter ingå strategiska allianser, alternativt genomföra en trade-sale, med etablerat större läkemedelsföretag för att kunna introducera LibiguinTM på världsmarknaden. Dicot är listat på Spotlight Stock Market och har cirka 700 aktieägare. För mer information se www.dicot.se

Bifogade filer

Dicot_Pressrelease.pdf

Om Dicot

Dicot utvecklar ett modernt potensläkemedel som ska behandla erektionssvikt och för tidig utlösning bättre än befintliga preparat.

Webbplats
www.dicot.se

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Spotlight Stock Market Kortnamn DICOT ISIN-kod SE0011178458

IR-Kontakt

Elin Trampe Vd