Dicot har skickat in ny patentansökan

Nyhet: Uppsala, 17 oktober 2022. Dicot AB meddelar idag att bolaget har skickat in en ny patentansökan till Patent- och registreringsverket. Detta följer den IP-plan som tidigare kommunicerats av bolaget. Nya patent ger 20 års marknadsexklusivitet från det att en ansökan skickas in.

Dicot utvecklar ett nytt potensläkemedel, LIB-01, som syftar till att bli förstahandsvalet för behandling av erektil dysfunktion och tidig utlösning. Bolaget meddelade tidigare i år att man identifierat nya patentmöjligheter för LIB-01 och att en ny patentansökan förbereds.

Idag meddelar bolaget att en ny patentansökan nu har skickats in. Den omfattar både nya framställningsmetoder och intermediärer (olika kemiska föreningar) under tillverkning av läkemedelssubstansen. En stor fördel med den nya tillverkningsmetoden är att den ökar utbytet.

"Med nytt patent som innebär marknadsexklusivitet fram till åtminstone 2042 på en global marknad, kommer vi öka det långsiktiga värdet på LIB-01 kraftigt. Bolaget visar med detta att vi levererar enligt plan vad gäller vår IP-strategi", säger Elin Trampe, VD på Dicot.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Elin Trampe, CEO
Tel: +46 739 80 14 08
Email: [email protected]    

Om Dicot AB

Dicot utvecklar läkemedelskandidaten LIB-01 vilket förväntas bli ett potensläkemedel för att bättre behandla erektionssvikt och för tidig utlösning. Ambitionen är att skapa ett läkemedel med betydligt längre effekt och långt färre biverkningar, jämfört med de läkemedel som nu finns på marknaden. Utvecklingen sker i egen regi fram till fas 2-studier. Därefter är det Dicots intention att ingå strategiska allianser, alternativt genomföra en trade-sale, med större, etablerade läkemedelsföretag för att kunna introducera LIB-01 på världsmarknaden.

Dicot är listat på Spotlight Stock Market och har cirka 3 300 aktieägare. För mer information se www.dicot.se


Om Dicot

Dicot utvecklar ett modernt potensläkemedel som ska behandla erektionssvikt och för tidig utlösning bättre än befintliga preparat.

Webbplats
www.dicot.se

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Spotlight Stock Market Kortnamn DICOT ISIN-kod SE0011178458

IR-Kontakt

Elin Trampe Vd