Cyxone påbörjar förberedande aktiviteter med en global kontraktsforskningsorganisation för att genomföra en fas 2b-studie i reumatoid artrit

Cyxone (publ) meddelar idag att bolaget har ingått en överenskommelse om att inleda aktiviteter (Early Operations Agreement, EOA) med en internationellt välrenommerad klinisk kontraktsforskningsorganisation (CRO) för att förbereda den kommande kliniska fas 2b-studien av Rabeximod i patienter med reumatoid artrit. Som en del av EOA:n kommer CRO-företaget att stödja Cyxone i förberedande aktiviteter, inklusive att slutföra försöksprotokollet och att utse de länder och försökskliniker som motsvarar kriterierna för studiens utformning.

Cyxone utvecklar Rabeximod, en oral potentiell förstahandsbehandling för patienter som lider av den inflammatoriska sjukdomen reumatoid artrit (RA). I dagsläget är det många patienter som inte svarar på nuvarande behandlingar, eller där effekten avtar över tid. Rabeximod skiljer sig från nuvarande behandlingar genom att det dämpar en typ av inflammatoriska celler som är centrala för strukturella skador på kroppens leder som uppstår vid RA. Genom att dämpa dessa celler och genom att hämma produktionen av proinflammatoriska signalmolekyler som är viktiga för att driva den inflammatoriska processen har Rabeximod potential att behandla de patienter som inte svarar på någon annan behandling och att förhindra sjukdomsprogressionen på ett nytt och sjukdomsmodifierande sätt.

Studien kommer att vara randomiserad och dubbelblindad och bestå av tre armar som jämför två olika dosnivåer av Rabeximod som tillägg till standardbehandling med standardbehandling under en 16 veckors behandlingsperiod. Patientrekryteringen förväntas pågå under 12-18 månader.

"När vi nu närmar oss inlämnandet av en ansökan om att påbörja vår fas 2-studie av Rabeximod har det varit viktigt att säkra en erfaren och pålitlig CRO med dokumenterad global erfarenhet av att planera, genomföra och sammanställa resultaten från kliniska studier. Vi är glada att inleda dessa tidiga förberedande aktiviteter med en välrenommerad CRO som kommer att hjälpa oss att optimera och genomföra den kommande studien. Vårt syfte är att utveckla en mycket utmärkande, säker och effektiv behandling till patienter som lider av reumatoid artrit och för patienter som inte blir hjälpta av dagens behandlingar," säger Tara Heitner, vd, Cyxone.

Kontakt

Tara Heitner, VD
Tel: 0707 81 88 08
Email: [email protected]

Om Cyxone

Cyxone AB (publ) (Nasdaq First North Growth Market: CYXO) utvecklar sjukdomsmodifierande behandlingar för sjukdomar i immunsystemet såsom reumatoid artrit och multipel skleros såväl som för akuta respiratoriska sjukdomstillstånd som orsakats av virus. Rabeximod är en läkemedelskandidat i Fas 2 och utvärderas som behandling för reumatoid artrit och måttlig covid-19. T20K är en läkemedelskandidat i Fas 1 för behandling av multipel skleros. Certified Adviser är FNCA Sweden AB, telefon: 08-528 00 399, e-post: [email protected]. För mer information besök www.cyxone.com

Nerladdningsbara filer

First Berlin Equity Research publicerar oberoende analys av Cyxone

Cyxone (publ), ett bioteknikföretag inom autoimmuna sjukdomar, meddelar idag att det internationellt renommerade analyshuset First Berlin har publicerat en oberoende analysrapport av bolaget.


Kommuniké från årsstämma i Cyxone AB den 16 maj 2022

Idag, den 16 maj 2022, hölls årsstämma i Cyxone AB. Nedan följer en sammanfattning av de beslut som fattades. Samtliga beslut fattades med erforderlig majoritet.
Cyxone AB rapporterar lovande terapieffekt av T20K/KORa kombinationsbehandling i en terapeutisk preklinisk modell av MS

Cyxone AB (CYXO), ett företag i klinisk fas som utvecklar transformativa terapier inom det autoimmuna området för att förse patienter med förbättrade behandlingsalternativ, meddelade idag resultat från sitt pågående samarbete med Medical University of Vienna.Cyxone offentliggör framåtblickande strategi för läkemedelsutveckling med fokus på Rabeximod i studie på patienter med reumatoid artrit

Cyxone AB (CYXO), ett företag i klinisk fas som utvecklar transformativa behandlingar inom det autoimmuna området för att förbättra behandlingsresultatet för patienter, publicerade idag en framåtblickande strategi.Kallelse till årsstämma i Cyxone AB

Aktieägarna i Cyxone AB, org. nr 559020-5471 ("Cyxone"), kallas härmed till årsstämma i Quality Hotel Views lokaler på Hyllie Stationstorg 29 i Malmö, måndagen den 16 maj 2022 kl. 10.00.


Notice of annual general meeting in Cyxone AB

The English text is an unofficial translation. In case of any discrepancies between the Swedish language version of this document and the English translation, the Swedish language version shall prevail.

The shareholders in Cyxone AB, Reg. No. 559020-5471 ("Cyxone"), are hereby invited to the annual general meeting to be held at the premises of Quality Hotel View at Hyllie Stationstorg 29 in Malmö, Sweden on Monday 16 May 2022 at 10:00 CEST.
Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Nybrogatan 34
Box 5216
102 45 Stockholm

08-692 21 90

Om beQuoted