Testa vår nya webbplats och uppdaterade nyhetsrum för att ta del av aktuella nyheter, rapporter och mycket mer.

Cyxone gör framsteg med patentportföljen för Rabeximod

Cyxone (publ), ett bioteknikföretag inom autoimmuna sjukdomar, är glada att kunna meddela att registreringar i nationell fas har slutförts på ett stort antal relevanta marknader för fyra av dess pågående PCT-ansökningar inriktade till kliniskt tillämpliga former och formuleringar av Rabeximod, såväl som deras medicinska användning, vilket potentiellt ger patentskydd fram till 2041.

Cyxone rapporterade i november 2020 inlämnandet av fem nya patentansökningar genom det internationella patentsamarbetet (PCT) för att stärka det immateriella skyddet för Rabeximod. Cyxone rapporterar idag, enligt plan, de fortsatta framstegen av de fem PCT-ansökningarna, där 4 ansökningar nu framgångsrikt har konverterats till nationell fas. De relevanta patenten är:

PCT/EP2021/065705:  ORAL FORMULATION COMPRISING A CRYSTALLINE FORM OF RABEXIMOD

PCT/EP2021/065697: RABEXIMOD IN THE TREATMENT OF RHEUMATOID ARTHRITIS

PCT/EP2021/065693: NEW USE OF RABEXIMOD

PCT/EP2021/065694: METHOD FOR PREPARING A CRYSTALLINE FORM OF RABEXIMOD

"Vi är glada att kunna meddela att patentprocessen för våra 5 nya patentansökningar fortskrider enligt plan. Patentprocessen är inte helt enkel att navigera, vilket kräver hjälp av skickliga patent jurister och kunniga specialister. Fyra av våra fem PCT-ansökningar har nu konverterats till nationell fas på relevanta nationella marknader. Konverteringen till nationell fas är en viktig milstolpe på patentresan, vilket indikerar att patenten har passerat olika stadier av kritisk granskning. Om patenten godkänns kommer de att ge patentskydd fram till 2041." kommenterar Carl-Magnus Högerkorp, VD, Cyxone. 

Kontakt
Carl-Magnus Högerkorp, VD
Tel: 070 781 88 12
E-post: [email protected] 

Om Cyxone
Cyxone AB (publ) (Nasdaq First North Growth Market: CYXO) utvecklar sjukdomsmodifierande behandlingar för sjukdomar som reumatoid artrit och multipel skleros. Rabeximod är en fas 2-läkemedelskandidat som utvärderas för möjlig behandling av reumatoid artrit. T20K är ett fas 1-läkemedelskandidat för behandling av multipel skleros. Certifierad rådgivare är FNCA Sweden AB. För mer information, besök www.cyxone.com

Nerladdningsbara filer

Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Nybrogatan 34
Box 5216
102 45 Stockholm

08-692 21 90

Om beQuoted