REG

Kallelse till årsstämma i Cibus Nordic Real Estate AB (publ)

Aktieägarna i Cibus Nordic Real Estate AB (publ) ("Cibus" eller "Bolaget"), org. nr 559135-0599, kallas härmed till årsstämma onsdagen den 20 april 2022 klockan 09.00 i City Conference Center, Norra Latins lokaler på Drottninggatan 71B, 111 23 Stockholm, Sverige.

Styrelsen har, i enlighet med 7 kap. 4 a § aktiebolagslagen och Bolagets bolagsordning, beslutat att aktieägarna ska ha rätt att utöva sin rösträtt per post före bolagsstämman. Följaktligen kan aktieägare välja att utöva sin rösträtt vid bolagsstämman genom att närvara personligen, genom fullmakt eller genom poströstning.

Anmälan m.m.

Aktieägare som vill deltaga i stämma ska:

  • Dels vara införd i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken senast fredagen den 8 april 2022, och
  • Dels senast tisdagen den 12 april 2022 anmäla sig hos Bolaget för deltagande i stämman.

Anmälan om deltagande personligen eller genom fullmakt

Anmäl ert deltagande skriftligt till Cibus Nordic Real Estate AB (publ), Att: Pia-Lena Olofsson, Kungsgatan 56, 111 22 Stockholm, Sverige eller via e-post till [email protected]. Vid anmälan ska uppges namn, person- eller organisationsnummer, adress, telefonnummer och aktieinnehav samt i förekommande fall uppgift om ställföreträdare, ombud eller biträde. Till anmälan bör därtill i förekommande fall bifogas fullständiga behörighetshandlingar såsom registreringsbevis och fullmakt för ställföreträdare och ombud.

Poströstning

Aktieägare som önskar utöva sin rösträtt genom poströstning ska använda det formulär för poströstning och följa de anvisningar som anges däri. Poströstningsformuläret finns tillgängligt på Bolagets webbplats, www.cibusnordic.com. Poströsten ska vara Bolaget tillhanda senast tisdagen den 12 april 2022. Poströstningsformuläret ska skickas antingen med e-post till [email protected] eller med post till Cibus Nordic Real Estate AB (publ), Att: Pia-Lena Olofsson, Kungsgatan 56, 111 22 Stockholm, Sverige.

Aktieägare som vill dra tillbaka en inlämnad poströst och i stället utöva sin rösträtt genom att delta vid bolagsstämman personligen eller genom ombud måste anmäla detta till bolaget på ovan angivna adress före bolagsstämmans öppnande.

Förvaltarregistrerade aktier

Aktieägare, som låtit förvaltarregistrera sina aktier hos bank eller annan förvaltare måste, för att äga rätt att deltaga i stämman, tillfälligt inregistrera sina aktier i eget namn hos Euroclear Sweden AB. Sådan omregistrering måste vara genomförd tisdagen den 12 april 2022, vilket innebär att aktieägare i god tid före tisdagen den 12 april 2022 bör meddela sin önskan härom till förvaltaren.

Ombud m.m.

Aktieägare som företräds av ombud ska utfärda skriftlig och daterad fullmakt för ombudet eller, för det fall rätten att företräda aktieägarens aktier är uppdelad på olika personer, ombuden med angivande av antal aktier respektive ombud har rätt att företräda. Fullmakten är giltig i högst ett år från utfärdandet, eller under den längre giltighetstid som anges i fullmakten, dock längst fem år från utfärdandet. Om fullmakten har utfärdats av juridisk person ska bestyrkt kopia av registreringsbevis för den juridiska personen, som utvisar behörighet att utfärda fullmakten, bifogas. Kopia på fullmakten samt eventuellt registreringsbevis bör i god tid före stämman insändas per brev eller per e-post till Bolaget på ovan angivna adress. Fullmaktsformulär finns tillgängligt på Bolagets webbplats, www.cibusnordic.com och sänds till aktieägare som så begär och som uppger sin postadress.

Antal aktier och röster

I Bolaget finns totalt 44 000 000 aktier, motsvarande 44 000 000 röster. Bolaget innehar inga egna aktier.

Upplysningar på stämman

Styrelsen och verkställande direktören ska, om någon aktieägare begär det och styrelsen anser att det kan ske utan väsentlig skada för Bolaget, lämna upplysningar om förhållanden som kan inverka på bedömningen av ett ärende på dagordningen, dels förhållanden som kan inverka på bedömningen av Bolagets eller dotterbolagets ekonomiska situation, dels Bolagets förhållande till annat koncernbolag.

Behandling av personuppgifter

I samband med anmälan kommer Bolaget behandla de personuppgifter som efterfrågas enligt ovan om aktieägare. De personuppgifter som samlas in från aktieboken, anmälan om deltagande i bolagsstämman samt uppgifter om ombud och biträden kommer att användas för registrering, upprättande av röstlängd för bolagsstämman och, i förekommande fall, stämmoprotokoll. Personuppgifterna kommer endast användas för bolagsstämman. För ytterligare information om Bolagets behandling av personuppgifter och dina rättigheter, se Bolagets hemsida www.cibusnordic.com under rubriken "Shareholders' personal data" (som finns under avsnittet "Investors" och rubriken "The Share").

Förslag till dagordning

  1. Stämmans öppnande.
  2. Val av ordförande vid stämman.
  3. Upprättande och godkännande av röstlängd.
  4. Godkännande av dagordning.
  5. Val av en eller två personer att justera protokollet.
  6. Prövning om stämman blivit i behörig ordning sammankallad.
  7. Framläggande av årsredovisning och revisionsberättelse samt koncernredovisning och koncernrevisionsberättelse.
  8. Beslut angående fastställelse av resultaträkning och balansräkning samt koncernresultaträkning och koncernbalansräkning.
  9. Beslut angående ansvarsfrihet åt styrelsens ledamöter och verkställande direktören.
  10. Fastställande av antalet styrelseledamöter och revisorer samt val av styrelse och revisorer.
  11. Fastställande av arvode till styrelse och revisor.
  12. Beslut om ändring av bolagsordningen avseende införande av nytt aktieslag.
  13. Beslut om fondemission av stamaktier av serie D.
  14. Beslut angående dispositioner beträffande Bolagets resultat enligt den fastställda balansräkningen och vid beslut om utdelning, fastställande av avstämningsdag för denna.
  15. Beslut om ändring av bolagsordningen avseende ändring av gränserna för aktiekapital samt antalet aktier.
  16. Beslut om bemyndigande för styrelsen att besluta om nyemission av aktier, med eller utan företrädesrätt för Bolagets aktieägare.
  17. Beslut om teckningsoptionsprogram, emission av teckningsoptioner och överlåtelse av teckningsoptioner.
  18. Godkännande av ersättningsrapport.
  19. Stämmans avslutande.

Punkt 2 - Val av ordförande vid stämman

Valberedningen föreslår att advokat Pontus Enquist ska väljas till ordförande vid årsstämman.

Punkt 10 - Fastställande av antalet styrelseledamöter och revisorer samt val av styrelse och revisorer

Valberedningen har lagt fram följande förslag till stämman:

A. Att antalet ordinarie ledamöter ska vara fem.

B. Att antalet revisorer ska vara en, utan revisorssuppleanter.

Omval av styrelseledamöter för tiden intill nästa årsstämma:

C. Patrick Gylling (styrelseledamot och ordförande sedan 2018)

D. Elisabeth Norman (styrelseledamot sedan 2018)

E. Victoria Skoglund (styrelseledamot sedan 2021)

F. Stefan Gattberg (styrelseledamot sedan 2020)

Jonas Ahlblad har avböjt omval.

Nyval av styrelseledamot för tiden intill nästa årsstämma:

G. Nils Styf

Nils Styf, född 1976, är utbildad civilekonom vid Handelshögskolan i Stockholm. Nils Styf är för närvarande VD på Hemsö Fastighets AB samt styrelseordförande i NP3 Fastigheter AB (publ) och har lång och bred erfarenhet från fastighetstransaktioner i Norden och Europa. Tidigare erfarenhet inkluderar Citycon, där han var Chief Investment Office samt ledande befattningar på Merrill Lynch, Deutsche Bank, Doughty Hanson & Co och Areim. Nils Styf innehar 746 aktier i Bolaget.

Omval av styrelseordförande för tiden intill nästa årsstämma:

H. Patrick Gylling

Omval av det registrerade revisionsbolaget som Bolagets revisor för tiden intill nästa årsstämma, i enlighet med styrelsens rekommendation:

I. KPMG AB

För det fall årsstämman väljer KPMG AB som revisionsbolag har KPMG AB meddelat att Marc Karlsson kommer utses till huvudansvarig revisor.

Punkt 11 - Fastställande av arvode till styrelse och revisorer

Valberedningen har lagt fram följande förslag till arvode för styrelse och revisorer:

A. En ökning av arvode till vardera av styrelseledamöterna med 125 EUR till 2 500 EUR per månad och en ökning av arvode till styrelseordföranden med 250 EUR till 5 000 EUR per månad.

B. Arvode till revisor ska utgå enligt godkänd räkning.

Punkt 12 - Beslut om ändring av bolagsordningen avseende införande av nytt aktieslag

För att möjliggöra en ökad flexibilitet vid framtida kapitalanskaffningar och fortsatt tillväxt med begränsad utspädning för befintliga aktieägare föreslår styrelsen att bolagsordningen ändras genom att ett nytt aktieslag införs. Bolagets aktier föreslås delas upp i två aktieslag samt att en bestämmelse om aktieslag förs in i bolagsordningen, varigenom aktier skall kunna ges ut i två serier, stamaktier av serie A och stamaktier av serie D. Samtliga aktieslag får emitteras till ett belopp motsvarande högst 100 procent av aktiekapitalet.

Stamaktier av serie A föreslås medföra en (1) röst och stamaktier av serie D föreslås medföra en tiondels (1/10) röst vid bolagstämma. Befintliga utestående aktier ska benämnas stamaktier av serie A. Vidare föreslås att en bestämmelse som reglerar företrädesrätten till nya aktier vid emissioner förs in i bolagsordningen. Därmed föreslås att § 5 i bolagsordningen ändras i enlighet med nedan:

Nuvarande lydelse

Föreslagen lydelse

§ 5 Antalet aktier

Antalet aktier skall vara lägst 25 000 000 och högst 100 000 000.

§ 5 Antalet aktier

Antalet aktier skall vara lägst 25 000 000 och högst 100 000 000.

Aktier skall kunna ges ut i två slag betecknade stamaktier av serie A och stamaktier av serie D. Stamaktier av serie A och stamaktier av serie D betecknas nedan gemensamt aktier.

Varje stamaktie av serie A berättigar till en (1) röst vid bolagsstämmor och varje stamaktie av serie D berättigar till en tiondels (1/10) röst vid bolagsstämmor. Samtliga aktieslag får emitteras till ett belopp motsvarande högst 100 procent av aktiekapitalet.

Vinstutdelning på aktier

Alla aktier ska ha rätt till utdelning utan företrädesrätt sinsemellan. Om utdelning beslutas ska stamaktier av serie D ha rätt till fem (5) gånger den sammanlagda utdelningen på stamaktier av serie A, dock högst 0,08 euro per aktie och månad.

Om utdelningen per stamaktie av serie D understiger 0,08 euro ska utdelningsbegränsningen om 0,08 euro höjas så att det belopp med vilket utdelningen understigit 0,08 euro per månad kan delas ut vid senare tillfälle om tillräcklig utdelning på aktierna beslutas varefter utdelningsbegränsningen ska återgå till 0,08 euro. Avstämningsdagar för utbetalning av utdelning ska vara den sista vardagen i respektive kalendermånad eller sådan annan dag som bolagsstämman (eller styrelsen enligt bemyndigande från bolagsstämman) beslutar om.

Den utdelning på stamaktier av serie D som ska utbetalas närmast efter första gången som stamaktier av serie D ges ut av bolaget ska dock motsvara det sammanlagda utdelningsbeloppet som ägaren skulle ha varit berättigad till om stamaktier av serie D hade ägts redan vid tidpunkten för avstämningsdagen i april 2022.

Bolagets upplösning

Upplöses bolaget ska samtliga aktier ha lika rätt till utbetalning ur bolagets behållna tillgångar. Stamaktier av serie D ska dock endast ha rätt till högst elva (11) euro per aktie.

Emissioner

Vid sådan nyemission av aktier som sker mot kontant betalning eller genom kvittning har aktieägarna företrädesrätt till de nya aktierna på det sättet att en gammal aktie ska ge företrädesrätt till en ny aktie av samma slag, att aktier som inte tecknas av de i första hand berättigade aktieägarna ska erbjudas samtliga ägare av aktier samt att, om inte hela antalet aktier som tecknas på grund av sistnämnda erbjudande kan ges ut, aktierna ska fördelas mellan tecknarna i förhållande till det antal aktier de förut äger och, i den mån detta inte kan ske, genom lottning.

Vid sådan nyemission av aktier som sker mot kontant betalning eller genom kvittning av endast ett aktieslag har aktieägarna företrädesrätt till de nya aktierna i förhållande till det antal aktier de förut äger.

Vid sådan emission av teckningsoptioner eller konvertibler som sker mot kontant betalning eller genom kvittning har aktieägarna företrädesrätt att teckna teckningsoptioner som om emissionen gällde de aktier som kan komma att nytecknas på grund av optionsrätten respektive företrädesrätt att teckna konvertibler som om emissionen gällde de aktier som konvertiblerna kan komma att bytas ut mot.

Vad som ovan sagts ska inte innebära någon inskränkning i möjligheten att fatta beslut om emission av aktier, teckningsoptioner eller konvertibler med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt.

Ökning av aktiekapitalet genom fondemission får, när stamaktier av både serie A och serie D finns utestående, ske endast genom utgivande av stamaktier av serie A och stamaktier av serie D. Det inbördes förhållandet mellan de stamaktier av serie A och stamaktier av serie D som ges ut genom fondemissionen och redan utgivna stamaktier av serie A och stamaktier av serie D ska vara oförändrat. Fondaktierna ska fördelas mellan aktieägarna i förhållande till det antal aktier av samma aktieslag som de förut äger. Vad nu sagts ska inte innebära någon inskränkning i möjligheten att genom fondemission, efter erforderlig ändring av bolagsordningen, ge ut aktier av nytt slag.

Fullständigt förslag till justerad bolagsordning, inklusive ändringarna som föreslås under punkten 15 i kallelsen, finns tillgängligt på Bolagets webbplats, www.cibusnordic.com.

Beslutet är villkorat av att bolagsstämman beslutar i enlighet med styrelsens förslag enligt punkten 13 om fondemission av stamaktier av serie D nedan.

Punkt 13 - Beslut om fondemission av stamaktier av serie D

Styrelsen föreslår att bolagsstämman beslutar att aktiekapitalet ska ökas genom fondemission enligt följande.

  1. Fyra (4) stamaktier av serie A ska berättiga till en (1) ny stamaktie av serie D. Bolagets aktiekapital ska ökas med ett belopp motsvarande befintligt antal aktier per dagen för årsstämman delat med fyra och sedan multiplicerat med aktiernas kvotvärde, det vill säga 0,01 EUR per aktie.
  2. Det belopp varmed aktiekapitalet ökas ska tillföras från fritt eget kapital.
  3. Fondemissionen förutsätter ändring av bolagsordningen enligt punkt 12.
  4. Avstämningsdag för fondemissionen ska vara den 11 maj 2022.
  5. De nya stamaktierna av serie D ska medföra rätt till vinstutdelning första gången på den avstämningsdag för utdelning som infaller närmast efter det att fondemissionen har registrerats hos Bolagsverket och aktierna införts i aktieboken.
  6. Eventuella överskjutande fondaktierätter kommer att säljas i enlighet med förfarandet i 11 kap. 9 § aktiebolagslagen, innebärande att fondaktierätter som inte motsvarar en hel fondaktie kommer att säljas för aktieägarens räkning genom Bolagets försorg. Försäljningen kommer att verkställas av ett värdepappersinstitut. Försäljningslikviden kommer, efter avdrag för försäljningskostnader, redovisas till de berörda aktieägarna.

Stämmans beslut i enlighet med ovan ska antas som ett beslut och är villkorat av att bolagsstämman har beslutat i enlighet med punkten 12 om förslag till ny bolagsordning innebärande införande av ett nytt aktieslag.

Punkt 14 - Dispositioner beträffande Bolagets resultat enligt den fastställda balansräkningen och vid beslut om utdelning, fastställande av avstämningsdag för denna

Styrelsen föreslår att av tillgängliga vinstmedel om 427 661 688 EUR utdelas ett belopp om 0,75 EUR per befintlig aktie (stamaktie av serie A efter ändringen av bolagsordningen i enlighet med förslaget i punkten 12 ovan), innebärande en utdelning om totalt 33 000 000 EUR på dessa aktier. Vidare föreslår styrelsen att, under antagande om att årsstämman godkänner styrelsens förslag enligt punkten 12 om förslag till ny bolagsordning om införande av ett nytt aktieslag, punkten 15 om förslag till ny bolagsordning om ändring av gränserna för antalet aktier och aktiekapitalet samt punkten 13 om förslaget till fondemission av stamaktier av serie D, utdelas ett belopp om 0,96 EUR per stamaktie av serie D, innebärande en utdelning om totalt 10 560 000 EUR på stamaktier av serie D och en total utdelning på samtliga aktier om 43 560 000 EUR.

Styrelsen föreslår att utbetalning av utdelningen för stamaktier av serie A ska ske månadsvis under året med tolv delbetalningar. För stamaktier av serie A föreslås den första delbetalningen bli 0,06 EUR per aktie, den andra 0,06 EUR per aktie, den tredje 0,06 EUR per aktie, den fjärde 0,06 EUR per aktie, den femte 0,06 EUR per aktie, den sjätte 0,07 EUR per aktie, den sjunde 0,06 EUR per aktie, den åttonde 0,06 EUR per aktie, den nionde 0,07 EUR per aktie, den tionde 0,06 EUR per aktie, den elfte 0,06 EUR per aktie och 0,07 EUR per aktie vid den tolfte delbetalningen. Avstämningsdagar för betalning av utdelning för stamaktier av serie A föreslås bli den 22 april 2022, 13 maj 2022, 22 juni 2022, 22 juli 2022, 24 augusti 2022, 23 september 2022, 24 oktober 2022, 23 november 2022, 22 december 2022, 24 januari 2023, 21 februari 2023 och 24 mars 2023. Förväntade utbetalningsdagar för stamaktier av serie A blir därmed den 29 april 2022, 20 maj 2022, 30 juni 2022, 29 juli 2022, 31 augusti 2022, 30 september 2022, 31 oktober 2022, 30 november 2022, 30 december 2022, 31 januari 2023, 28 februari 2023 och 31 mars 2023.

Styrelsen föreslår att utbetalning av utdelning för stamaktier av serie D, i enlighet med styrelsen förslag enligt punkten 12 till ny bolagsordning om införande av ett nytt aktieslag, ska ske under året med elva delbetalningar (mot bakgrund av att avstämningsdagen för april kommer att infalla före det att fondemissionen enligt styrelsens förslag enligt punkten 13 registreras och aktierna förs in i aktieboken). I enlighet med styrelsens förslag enligt punkten 12 till ny bolagsordning om införande av ett nytt aktieslag ska den första delbetalningen vara 0,16 EUR per aktie, den andra 0,08 EUR per aktie, den tredje 0,08 EUR per aktie, den fjärde 0,08 EUR per aktie, den femte 0,08 EUR per aktie, den sjätte 0,08 EUR per aktie, den sjunde 0,08 EUR per aktie, den åttonde 0,08 EUR per aktie, den nionde 0,08 EUR per aktie, den tionde 0,08 EUR per aktie och 0,08 EUR per aktie vid den elfte delbetalningen. Avstämningsdagar för betalning av utdelning för stamaktier av serie D föreslås bli den 23 maj 2022, 22 juni 2022, 22 juli 2022, 24 augusti 2022, 23 september 2022, 24 oktober 2022, 23 november 2022, 22 december 2022, 24 januari 2023, 21 februari 2023 och 24 mars 2023. Förväntade utbetalningsdagar för stamaktier av serie D blir därmed den 31 maj 2022, 30 juni 2022, 29 juli 2022, 31 augusti 2022, 30 september 2022, 31 oktober 2022, 30 november 2022, 30 december 2022, 31 januari 2023, 28 februari 2023 och 31 mars 2023.

För det fall styrelsen utnyttjar bemyndigandet som beslutades av den extra bolagsstämma som hölls den 17 februari 2022 innan årsstämman och/eller utnyttjar bemyndigandet enligt punkten 16 i kallelsen att besluta om nyemission av aktier, i sådan tid att de nyemitterade aktierna tas upp i aktieboken senast på den avstämningsdag för utdelning som infaller närmast därpå enligt ovan nämnda datum, föreslås årsstämman besluta att utdelning ska lämnas med sådant belopp att utdelning alltjämt uppgår till ovan nämnda belopp per aktie av respektive slag för varje angivet utbetalningstillfälle, för såväl befintliga aktier som nya aktier som kan emitteras med stöd av bemyndigandena. För det fall bemyndigandena som beslutades av den extra bolagsstämma som hölls den 17 februari 2022 eller som föreslås enligt punkten 16 i kallelsen inte utnyttjas inom sådan tid ska ingen ytterligare utdelning lämnas.

Detta medför att total utdelning som föreslås beslutas (under antagande om att bemyndigandet som beslutades på den extra bolagsstämman som hölls den 17 februari 2022 och bemyndigandet som föreslås under punkten 16 i kallelsen utnyttjas fullt ut och aktierna är införda i aktieboken innan avstämningsdagen för utdelning vid det första delbetalningstillfället som föreslås enligt ovan) uppgår till 53 724 000 EUR.

Styrelsen föreslår vidare att resterande belopp balanseras i ny räkning.

Punkt 15 - Beslut om ändring av bolagsordningen avseende ändring av gränserna för aktiekapital samt antalet aktier.

För att öka flexibiliteten och möjliggöra eventuella framtida emissioner föreslår styrelsen att bolagsstämman beslutar att bolagsordningens gränser för aktiekapital samt antalet aktier ändras enligt följande.

Nuvarande lydelse

Föreslagen lydelse

§ 4 Aktiekapital

Aktiekapitalet skall utgöra lägst 250 000 euro och högst
1 000 000 euro.

§ 5 Antalet aktier

Antalet aktier skall vara lägst 25 000 000 och högst 100 000 000.

Aktier skall kunna ges ut i två slag betecknade stamaktier av serie A och stamaktier av serie D. Stamaktier av serie A och stamaktier av serie D betecknas nedan gemensamt aktier.

Varje stamaktie av serie A berättigar till en (1) röst vid bolagsstämmor och varje stamaktie av serie D berättigar till en tiondels (1/10) röst vid bolagsstämmor. Samtliga aktieslag får emitteras till ett belopp motsvarande högst 100 procent av aktiekapitalet.

Vinstutdelning på aktier

Alla aktier ska ha rätt till utdelning utan företrädesrätt sinsemellan. Om utdelning beslutas ska stamaktier av serie D ha rätt till fem (5) gånger den sammanlagda utdelningen på stamaktier av serie A, dock högst 0,08 euro per aktie och månad.

Om utdelningen per stamaktie av serie D understiger 0,08 euro ska utdelningsbegränsningen om 0,08 euro höjas så att det belopp med vilket utdelningen understigit 0,08 euro per månad kan delas ut vid senare tillfälle om tillräcklig utdelning på aktierna beslutas varefter utdelningsbegränsningen ska återgå till 0,08 euro. Avstämningsdagar för utbetalning av utdelning ska vara den sista vardagen i respektive kalendermånad eller sådan annan dag som bolagsstämman (eller styrelsen enligt bemyndigande från bolagsstämman) beslutar om.

Den utdelning på stamaktier av serie D som ska utbetalas närmast efter första gången som stamaktier av serie D ges ut av bolaget ska dock motsvara det sammanlagda utdelningsbeloppet som ägaren skulle ha varit berättigad till om stamaktier av serie D hade ägts redan vid tidpunkten för avstämningsdagen i april 2022.

Bolagets upplösning

Upplöses bolaget ska samtliga aktier ha lika rätt till utbetalning ur bolagets behållna tillgångar. Stamaktier av serie D ska dock endast ha rätt till högst elva (11) euro per aktie.

Emissioner

Vid sådan nyemission av aktier som sker mot kontant betalning eller genom kvittning har aktieägarna företrädesrätt till de nya aktierna på det sättet att en gammal aktie ska ge företrädesrätt till en ny aktie av samma slag, att aktier som inte tecknas av de i första hand berättigade aktieägarna ska erbjudas samtliga ägare av aktier samt att, om inte hela antalet aktier som tecknas på grund av sistnämnda erbjudande kan ges ut, aktierna ska fördelas mellan tecknarna i förhållande till det antal aktier de förut äger och, i den mån detta inte kan ske, genom lottning.

Vid sådan nyemission av aktier som sker mot kontant betalning eller genom kvittning av endast ett aktieslag har aktieägarna företrädesrätt till de nya aktierna i förhållande till det antal aktier de förut äger.

Vid sådan emission av teckningsoptioner eller konvertibler som sker mot kontant betalning eller genom kvittning har aktieägarna företrädesrätt att teckna teckningsoptioner som om emissionen gällde de aktier som kan komma att nytecknas på grund av optionsrätten respektive företrädesrätt att teckna konvertibler som om emissionen gällde de aktier som konvertiblerna kan komma att bytas ut mot.

Vad som ovan sagts ska inte innebära någon inskränkning i möjligheten att fatta beslut om emission av aktier, teckningsoptioner eller konvertibler med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt.

Ökning av aktiekapitalet genom fondemission får, när stamaktier av både serie A och serie D finns utestående, ske endast genom utgivande av stamaktier av serie A och stamaktier av serie D. Det inbördes förhållandet mellan de stamaktier av serie A och stamaktier av serie D som ges ut genom fondemissionen och redan utgivna stamaktier av serie A och stamaktier av serie D ska vara oförändrat. Fondaktierna ska fördelas mellan aktieägarna i förhållande till det antal aktier av samma aktieslag som de förut äger. Vad nu sagts ska inte innebära någon inskränkning i möjligheten att genom fondemission, efter erforderlig ändring av bolagsordningen, ge ut aktier av nytt slag.

§ 4 Aktiekapital

Aktiekapitalet skall utgöra lägst 550 000 euro och högst
2 200 000 euro.

§ 5 Antalet aktier

Antalet aktier skall vara lägst 55 000 000 och högst 220 000 000.

Aktier skall kunna ges ut i två slag betecknade stamaktier av serie A och stamaktier av serie D. Stamaktier av serie A och stamaktier av serie D betecknas nedan gemensamt aktier.

Varje stamaktie av serie A berättigar till en (1) röst vid bolagsstämmor och varje stamaktie av serie D berättigar till en tiondels (1/10) röst vid bolagsstämmor. Samtliga aktieslag får emitteras till ett belopp motsvarande högst 100 procent av aktiekapitalet.

Vinstutdelning på aktier

Alla aktier ska ha rätt till utdelning utan företrädesrätt sinsemellan. Om utdelning beslutas ska stamaktier av serie D ha rätt till fem (5) gånger den sammanlagda utdelningen på stamaktier av serie A, dock högst 0,08 euro per aktie och månad.

Om utdelningen per stamaktie av serie D understiger 0,08 euro ska utdelningsbegränsningen om 0,08 euro höjas så att det belopp med vilket utdelningen understigit 0,08 euro per månad kan delas ut vid senare tillfälle om tillräcklig utdelning på aktierna beslutas varefter utdelningsbegränsningen ska återgå till 0,08 euro. Avstämningsdagar för utbetalning av utdelning ska vara den sista vardagen i respektive kalendermånad eller sådan annan dag som bolagsstämman (eller styrelsen enligt bemyndigande från bolagsstämman) beslutar om.

Den utdelning på stamaktier av serie D som ska utbetalas närmast efter första gången som stamaktier av serie D ges ut av bolaget ska dock motsvara det sammanlagda utdelningsbeloppet som ägaren skulle ha varit berättigad till om stamaktier av serie D hade ägts redan vid tidpunkten för avstämningsdagen i april 2022.

Bolagets upplösning

Upplöses bolaget ska samtliga aktier ha lika rätt till utbetalning ur bolagets behållna tillgångar. Stamaktier av serie D ska dock endast ha rätt till högst elva (11) euro per aktie.

Emissioner

Vid sådan nyemission av aktier som sker mot kontant betalning eller genom kvittning har aktieägarna företrädesrätt till de nya aktierna på det sättet att en gammal aktie ska ge företrädesrätt till en ny aktie av samma slag, att aktier som inte tecknas av de i första hand berättigade aktieägarna ska erbjudas samtliga ägare av aktier samt att, om inte hela antalet aktier som tecknas på grund av sistnämnda erbjudande kan ges ut, aktierna ska fördelas mellan tecknarna i förhållande till det antal aktier de förut äger och, i den mån detta inte kan ske, genom lottning.

Vid sådan nyemission av aktier som sker mot kontant betalning eller genom kvittning av endast ett aktieslag har aktieägarna företrädesrätt till de nya aktierna i förhållande till det antal aktier de förut äger.

Vid sådan emission av teckningsoptioner eller konvertibler som sker mot kontant betalning eller genom kvittning har aktieägarna företrädesrätt att teckna teckningsoptioner som om emissionen gällde de aktier som kan komma att nytecknas på grund av optionsrätten respektive företrädesrätt att teckna konvertibler som om emissionen gällde de aktier som konvertiblerna kan komma att bytas ut mot.

Vad som ovan sagts ska inte innebära någon inskränkning i möjligheten att fatta beslut om emission av aktier, teckningsoptioner eller konvertibler med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt.

Ökning av aktiekapitalet genom fondemission får, när stamaktier av både serie A och serie D finns utestående, ske endast genom utgivande av stamaktier av serie A och stamaktier av serie D. Det inbördes förhållandet mellan de stamaktier av serie A och stamaktier av serie D som ges ut genom fondemissionen och redan utgivna stamaktier av serie A och stamaktier av serie D ska vara oförändrat. Fondaktierna ska fördelas mellan aktieägarna i förhållande till det antal aktier av samma aktieslag som de förut äger. Vad nu sagts ska inte innebära någon inskränkning i möjligheten att genom fondemission, efter erforderlig ändring av bolagsordningen, ge ut aktier av nytt slag.

Beslutet är villkorat av att bolagsstämman har beslutat i enlighet styrelsens förslag enligt punkten 12 om förslag till ny bolagsordning innebärande införande av ett nytt aktieslag samt att bolagstämman har beslutat i enlighet med styrelsens förslag enligt punkten 13 om fondemission av stamaktier av serie D.

Fullständigt förslag till justerad bolagsordning, inklusive ändringarna som föreslås under punkten 12 i kallelsen, finns tillgängligt på Bolagets webbplats, www.cibusnordic.com.

Punkt 16 - Beslut om bemyndigande för styrelsen att besluta om nyemission av aktier, med eller utan företrädesrätt för Bolagets aktieägare

Styrelsen föreslår att årsstämman beslutar att bemyndiga styrelsen att, vid ett eller flera tillfällen, under tiden fram till nästkommande årsstämma besluta om nyemission av stamaktier av serie A och stamaktier av serie D, med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt. Vidare innebär förslaget att emission får ske mot kontant betalning, genom kvittning eller apport, eller med andra villkor. Det totala antalet stamaktier av serie A och stamaktier av serie D som kan komma att emitteras enligt bemyndigandet ska rymmas inom aktiekapitalets gränser enligt bolagsordningen. Det totala antalet stamaktier av serie A och stamaktier av serie D som kan komma att emitteras enligt bemyndigandet får högst motsvara 10 procent (räknat tillsammans) av det totala antalet utestående aktier i Bolaget vid tidpunkten för årsstämman inklusive de aktier som emitteras genom den föreslagna fondemissionen enligt punkten 13 ovan.

Syftet med bemyndigandet, och skälet till eventuell avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt är att möjliggöra för Bolaget att, helt eller delvis, finansiera eventuella framtida förvärv genom att emittera aktier som likvid i samband med avtal om förvärv alternativt att anskaffa kapital till sådana förvärv.

Punkt 17 - Beslut om teckningsoptionsprogram, emission av teckningsoptioner och överlåtelse av teckningsoptioner

Styrelsen föreslår att årsstämman 2022 fattar beslut om inrättande av ett teckningsoptionsprogram ("Teckningsoptionsprogrammet") för medarbetare i Cibus. Syftet med Teckningsoptionsprogrammet, och skälen för avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt, är att stärka kopplingen mellan medarbetare och skapat aktieägarvärde. Därmed bedöms en ökad intressegemenskap uppstå mellan medarbetare och aktieägare i Cibus. Styrelsen har för avsikt att årligen föreslå liknande teckningsoptionsprogram för relevanta medarbetare i Cibus vid kommande årsstämmor framöver.

1. Emission av teckningsoptioner och deltagare

1.1 Cibus ska emittera högst 500 000 teckningsoptioner inom ramen för Teckningsoptionsprogrammet. Rätt att teckna teckningsoptionerna tillkommer, med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, det helägda dotterbolaget Cibus Finland Real Estate AB, org. nr 559121-3284, ("Dotterbolaget"), med rätt och skyldighet att enligt punkt 2 nedan överlåta teckningsoptionerna till medarbetare i Cibus i enlighet med den fördelning som framgår av punkt 1.3. Överteckning kan inte ske. Teckningsoptionerna ska emitteras vederlagsfritt till Dotterbolaget.

1.2 Teckning av teckningsoptionerna ska ske inom fyra veckor från dagen för emissionsbeslutet. Styrelsen äger rätt att förlänga teckningstiden.

1.3 Rätt att förvärva teckningsoptioner ska tillkomma medarbetare i Cibus. Bolagets verkställande direktör ska ha rätt att förvärva upp till 200 000 teckningsoptioner, övriga medlemmar i bolagsledningen (upp till fem personer) ska ha rätt att förvärva upp till 44 000 teckningsoptioner per person och övriga anställda (upp till fyra personer) ska ha rätt att förvärva upp till 20 000 teckningsoptioner per person.

1.4 Rätt att förvärva teckningsoptioner från Dotterbolaget ska endast tillkomma de medarbetare i Cibus som vid anmälningsperiodens utgång inte sagt upp sig, blivit uppsagda eller vars anställning upphört på annat sätt. Teckningsoptioner ska även kunna erbjudas till kommande nya medarbetare som ingått anställningsavtal med Cibus senast den 30 juni 2022. För sådana förvärv ska villkoren vara desamma eller motsvarande vad som anges i detta beslut. Detta innebär bl.a. att förvärv ska ske till det då aktuella marknadsvärdet.

2.'Överlåtelse av teckningsoptioner

Dotterbolaget ska vidareöverlåta teckningsoptionerna till deltagarna till ett marknadsmässigt pris. Marknadsvärdet för teckningsoptionerna är cirka 3,18 EUR per teckningsoption, enligt en preliminär värdering. Den preliminära värderingen är baserad på ett marknadsvärde på den underliggande aktien om 23,71 EUR[1], vilket motsvarade stängningskursen för Cibus aktie den 14 mars 2022, samt ett antagande om en teckningskurs om 26,00 EUR per aktie. Black & Scholes värderingsmodell har använts för värderingen med antagande om en riskfri ränta om 0,64 procent och en volatilitet om 21 procent.

3. Tid och kurs för teckning av aktier

3.1 Varje teckningsoption ska berättiga till teckning av en (1) stamaktie av serie A ("stamaktie") i Cibus till en teckningskurs i EUR om 110 procent av den framräknade genomsnittliga volymviktade betalkursen för Cibus stamaktie på Nasdaq Stockholm under perioden 5 - 9 maj 2022[2]. Om Cibus har insiderinformation under denna period ska styrelsen äga rätt att senarelägga mätperioden. Teckning av stamaktier i enlighet med villkoren för teckningsoptionerna kan ske under följande perioder:

(i) en tvåveckorsperiod från och med dagen efter offentliggörande av bolagets delårsrapport för perioden 1 januari-31 mars 2025, dock tidigast den 14 april 2025 och senast den 5 juni 2025.

(ii) en tvåveckorsperiod från och med dagen efter offentliggörande av bolagets delårsrapport för perioden 1 januari-30 juni 2025, dock tidigast den 18 augusti 2025 och senast den 12 september 2025,

(iii) en tvåveckorsperiod från och med dagen efter offentliggörande av bolagets delårsrapport för perioden 1 januari-30 september 2025, dock tidigast den 13 oktober 2025 och senast den 5 december 2025, och

(iv) en tvåveckorsperiod från och med dagen efter offentliggörande av bolagets bokslutskommuniké för perioden 1 januari-31 december 2025, dock tidigast den 12 januari 2026 och senast den 6 mars 2026.

3.2 Teckning av stamaktier kan dock inte ske under sådan period då handel med aktier i Cibus är förbjuden enligt Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 596/2014 av den 16 april 2014 om marknadsmissbruk (marknadsmissbruksförordningen) eller annan vid var tid gällande motsvarande lagstiftning.

3.3 Antalet stamaktier som teckningsoptionerna berättigar till och teckningskursen kan komma att omräknas i händelse av, bland annat, vinstutdelningar, fondemission, sammanläggning eller uppdelning av aktier, företrädesemission eller vissa former av minskning av aktiekapitalet eller liknande åtgärder. Fullständiga villkor för teckningsoptionerna finns tillgängligt på Bolagets hemsida. De nya stamaktier som kan komma att utges vid nyteckning omfattas inte av några förbehåll.

4.Ökning av aktiekapitalet, utspädning samt kostnader m.m

4.1 Vid full teckning och fullt utnyttjande av de föreslagna teckningsoptionerna kan 500 000 nya stamaktier ges ut, motsvarande en ökning av Cibus aktiekapital med 5 000 EUR. En sådan ökning motsvarar en utspädning av aktieägarnas innehav med cirka 1,12 procent av det totala antalet stamaktier i bolaget efter full teckning av samtliga teckningsoptioner, dock med förbehåll för eventuell omräkning enligt optionsvillkoren. Den del av teckningskursen för teckningsoptionerna som överstiger aktiernas kvotvärde ska tillföras den fria överkursfonden.

4.2 Cibus har inga andra kostnader för Teckningsoptionsprogrammet än administrativa kostnader avseende rådgivare etc. i samband med framtagande av beslutsdokumentation och fattande av beslut om emission av teckningsoptionerna etc.

5. Förköpsrätt

Optionerna ska omfattas av en skyldighet för deltagarna i Teckningsoptionsprogrammet att före det att överlåtelse av optionerna sker eller optionerna på annat sätt avyttras till tredje man, först erbjuda Cibus att återköpa optionerna till det lägre av det initiala optionspriset och marknadsvärdet för optionerna beräknat enligt gängse värderingsprinciper genom att värdera enligt Black & Scholes värderingsmodell. Optionerna ska vidare omfattas av en rätt för bolaget till återköp av optionerna om deltagarens anställning i eller uppdrag för bolaget upphör under programmets löptid. Ett sådant erbjudande om återköp av optionerna ska lämnas till antingen (i) det lägre av det initiala optionspriset och marknadsvärdet för optionerna eller (ii) marknadsvärdet för optionerna, beroende på omständigheterna i samband med att anställningen upphörde och deltagarens befattning.

6. Förslagets beredning m.m.

6.1 Teckningsoptionsprogrammet har beretts av Bolagets styrelse och behandlats vid styrelsemöten under våren 2022. Ingen av deltagarna har haft ett väsentligt inflytande över Teckningsoptionsprogrammets slutliga utformning.

6.2 Förutom det föreslagna Teckningsoptionsprogrammet har Cibus ett utestående teckningsoptionsprogram som inrättades 2019 för Cibus verkställande direktör samt två utestående teckningsoptionsprogram som inrättades 2020 respektive 2021 för Cibus bolagsledning, exklusive bolagets verkställande direktör (för en närmare beskrivning av utestående teckningsoptionsprogram, se Cibus ersättningsrapport för räkenskapsåret 2021). Utöver detta finns inga utestående aktierelaterade incitamentsprogram i Cibus.

7. Särskilt bemyndigande för styrelsen

Cibus styrelse bemyndigas att vidta de smärre justeringar i årsstämmans beslut som kan visa sig erforderliga i samband med registreringar vid Bolagsverket och Euroclear Sweden AB.

Punkt 18 - Godkännande av ersättningsrapport

Styrelsen har upprättat ersättningsrapport över utbetald och innestående ersättning som omfattas av Bolagets ersättningsriktlinjer enligt aktiebolagslagens och Kollegiet för bolagsstyrnings ersättningsregler. Styrelsen föreslår att årsstämman godkänner ersättningsrapporten.

Övrig information

Majoritetsregler

För beslut i enlighet med styrelsens förslag enligt punkterna 12, 15 och 16 på dagordningen krävs att aktieägare representerande minst två tredjedelar (2/3) av såväl de avgivna rösterna som de vid stämman företrädda aktierna biträder beslutet.

För beslut i enlighet med styrelsens förslag enligt punkten 17 på dagordningen krävs att aktieägare representerande minst nio tiondelar (9/10) av såväl de avgivna rösterna som de vid stämma företrädda aktierna biträder beslutet.

Ytterligare information

Årsredovisningen, revisionsberättelsen samt styrelsens och valberedningens fullständiga förslag och därtill fogade motiverade yttranden finns tillgängliga hos Bolaget och på Bolagets webbplats, www.cibusnordic.com, samt kommer sändas kostnadsfritt till de aktieägare som hos bolaget begär det och anger sin postadress.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Sverker Källgården, VD, Cibus Nordic Real Estate AB (publ), tel: +46 761 444 888
Pia-Lena Olofsson, CFO, Cibus Nordic Real Estate AB (publ), tel: +46 708 580 453

_____________________

Stockholm, mars 2022

Cibus Nordic Real Estate AB (publ)

Styrelsen

Cibus är ett fastighetsbolag noterat på Nasdaq Stockholm Mid Cap. Företagets affärsidé är att förvärva, utveckla och hantera fastigheter av hög kvalitet i Norden med dagligvaruhandelskedjor som ankarhyresgäster. Företaget äger för närvarande drygt 400 fastigheter i Norden. De viktigaste hyresgästerna är Kesko, Tokmanni, Coop, Lidl och S-gruppen.


Om Cibus

Cibus affärsidé är att förvärva, förädla och utveckla högkvalitativa fastigheter i Norden med välrenommerade livsmedelsbutiker och dagligvarukedjor som ankarhyresgäster för att kunna ge en stabil, konjunkturoberoende och ökande utdelning till våra aktieägare.

Webbplats
www.cibusnordic.com
Bransch
Fastigheter

Prenumerera

Få löpande information från Cibus via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn CIBUS ISIN-kod SE0010832204