Cibus Nordic Real Estate AB (publ) växer den svenska portföljen genom förvärv och bekräftar tillträde på tidigare annonserat förvärv.

Cibus Nordic Real Estate AB (publ) ("Cibus" eller "Bolaget") har idag köpt och tillträtt en fastighet i Jönköping, Sverige för EUR 1,0m. Cibus bekräftar även tillträdet av det villkorade förvärvet av en detaljhandelsfastighet i Kalajoki, Finland för EUR 12,4m

Fastigheten i Sverige är belägen i Taberg, Jönköping och har en uthyrbar area om 1,000 kvm. Fastigheten är fullt uthyrd med ICA som ankarhyresgäst, den genomsnittlig återstående hyrestiden är ca 2 år.

Förvärvet av fastigheten i Kalajoki som meddelades i november, och efter att den annonserade överklagansperioden gått ut har nu fastigheten tillträtts. Fastigheten byggdes 2018 och har en uthyrbar area om 9,400 kvm. Fastigheten är fullt uthyrd med HalpaHalli och Tokmanni som ankarhyresgäster, den genomsnittligt återstående hyrestiden är ca 8 år.

"Vi fortsätter att realisera vår pipe line och detta är vårt första tilläggsförvärv i Sverige efter förvärvet av Coop-portföljen i mars. Det är glädjande att se att vi kan applicera vår framgångsrika strategi från Finland att växa portföljen med enstaka fastigheter även i Sverige, vi ser fram emot fler förvärv under 2021", säger Sverker Källgården, VD för Cibus.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Sverker Källgården, VD, Cibus Nordic Real Estate AB (publ), tel: +46 761 444 888
Pia-Lena Olofsson, CFO, Cibus Nordic Real Estate AB (publ), tel: +46 708 580 453

Cibus är ett fastighetsbolag noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market i Stockholm. Företagets affärsidé är att förvärva, utveckla och hantera fastigheter av hög kvalitet i Norden med dagligvaruhandelskedjor som ankarhyresgäster. Företaget äger för närvarande drygt 280 fastigheter i Norden. De viktigaste hyresgästerna är Kesko, Tokmanni, Coop och S-gruppen. FNCA Sweden AB, +46 (0) 8-528 00 399 [email protected], är utsedda till Certified Adviser.

Cibus Nordic Real Estate AB (publ) | Kungsgatan 56 | 111 22 Stockholm | Sverige Tel: +46 (0)761 444 888 | Org nr. 559135-0599 | www.cibusnordic.com


Om Cibus

Cibus affärsidé är att förvärva, förädla och utveckla högkvalitativa fastigheter i Norden med välrenommerade livsmedelsbutiker och dagligvarukedjor som ankarhyresgäster för att kunna ge en stabil, konjunkturoberoende och ökande utdelning till våra aktieägare.

Webbplats
www.cibusnordic.com
Bransch
Fastigheter

Prenumerera

Få löpande information från Cibus via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn CIBUS ISIN-kod SE0010832204