Cibus Nordic Real Estate AB (publ) räntesäkrar hela sin seniorskuld.

Efter att under veckan tecknat räntesäkring på ytterligare 435 miljoner SEK har Cibus Nordic Real Estate AB (publ) nu hela sin seniorskuld räntesäkrad.

Under veckan tecknade Cibus räntesäkringar för ytterligare 435 miljoner SEK. Det innebär något förenklat att hela seniorskulden nu omfattas av räntesäkringar och löpande räntesats för banklån inklusive kreditmarginal tillsammans med derivat maximalt kan uppgå till 4,55% för seniorskulden som helhet per den 30 september 2023 till första halvåret 2025. Därefter förfaller räntesäkringarna successivt till 2027.

Sedan årsskiftet har ränteswappar om motsvarande 284 MEUR ingåtts med fasta räntor på Euribor på 2,94-2,97% och Stibor på 3,48 %. Ränteswapparna startar runt halvårsskiftet 2023 och löper med ca 4 års löptid.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Sverker Källgården, CEO, Cibus Nordic Real Estate (+46 761 444 888)
Pia-Lena Olofsson, CFO, Cibus Nordic Real Estate (+46 70 858 04 53)

Cibus är ett fastighetsbolag noterat på Nasdaq Stockholm Mid Cap. Företagets affärsidé är att förvärva, utveckla och förvalta fastigheter av hög kvalitet i Norden med dagligvaruhandelskedjor som ankarhyresgäster. Företaget äger för närvarande cirka 450 fastigheter i Norden. De viktigaste hyresgästerna är Kesko, Tokmanni, Coop Sverige, Lidl och S-gruppen.


Om Cibus

Cibus affärsidé är att förvärva, förädla och utveckla högkvalitativa fastigheter i Norden med välrenommerade livsmedelsbutiker och dagligvarukedjor som ankarhyresgäster för att kunna ge en stabil, konjunkturoberoende och ökande utdelning till våra aktieägare.

Webbplats
www.cibusnordic.com
Bransch
Fastigheter

Prenumerera

Få löpande information från Cibus via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn CIBUS ISIN-kod SE0010832204