REGMAR

Cibus Nordic Real Estate AB (publ) placerar ett seniort icke-säkerställt grönt obligationslån med rörlig ränta till ett belopp om 600 000 000 SEK med tre års löptid

Cibus Nordic Real Estate AB (publ) ("Bolaget") meddelar härmed att det framgångsrikt har placerat ett seniort icke-säkerställt grönt obligationslån med rörlig ränta till ett belopp om 600 000 000 SEK inom ett ramverk om 600 000 000 SEK och som förfaller i juni 2023 ("Obligationerna"). Räntan för den nya obligationen är STIBOR 3m + 4,75 procent. Obligationerna styrs av svensk rätt.

Emissionslikviden från obligationsemissionen kommer i huvudsak användas för att finanseria och refinansiera gröna byggnader i enlighet med Bolagets ramverk för gröna obligationer, och en mindre del av emissionslikviden kommer användas för att delvis återbetala utestående bankskuld.

Bolagets VD, Sverker Källgården, kommenterar:

Denna obligation är speciell för oss i många avseenden. För det första är det Cibus första gröna obligation. För det andra är detta den första high-yield obligationen att emitteras på den svenska marknaden sedan coronakrisens början. Att emissionen är övertecknad trots rådande marknadsomständigheter, visar på en verklig styrka hos bolaget. Investerarna uppskattar den defensiva och stabila affärsmodellen som Cibus har. Cibus är ett tillväxtbolag som har vuxit kraftigt under första halvåret och har nu säkrat ytterligare finansiering för att kunna göra fortsatt goda affärer.

Swedbank AB (publ) har agerat sole bookrunner i samband med obligationsemissionen och Roschier Advokatbyrå AB har agerat som legal rådgivare till Bolaget.

3 juni 2020

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Sverker Källgården, CEO, Cibus Nordic Real Estate (+46 761 444 888)
Pia-Lena Olofsson, CFO, Cibus Nordic Real Estate (+46 708 580 453)

Denna information är sådan information som Cibus Nordic Real Estate AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 3 juni 2020 kl. 16.00 CET.

Cibus är ett fastighetsbolag noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market i Stockholm. Företagets affärsidé är att förvärva, utveckla och hantera fastigheter av hög kvalitet i Norden med dagligvaruhandelskedjor som ankarhyresgäster. Företaget äger för närvarande drygt 270 fastigheter i Norden. De viktigaste hyresgästerna är Kesko, Tokmanni, Coop och S-gruppen. FNCA Sweden AB, +46 (0) 8-528 00 399 [email protected], är utsedda till Certified Adviser.


Om Cibus

Cibus affärsidé är att förvärva, förädla och utveckla högkvalitativa fastigheter i Norden med välrenommerade livsmedelsbutiker och dagligvarukedjor som ankarhyresgäster för att kunna ge en stabil, konjunkturoberoende och ökande utdelning till våra aktieägare.

Webbplats
www.cibusnordic.com
Bransch
Fastigheter

Prenumerera

Få löpande information från Cibus via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn CIBUS ISIN-kod SE0010832204