Cibus Nordic Real Estate AB (publ) och Järntorget samarbetar kring bostadsutveckling av hyresrätter

Cibus Nordic Real Estate AB (publ) ("Cibus" eller "Bolaget") har idag tecknat samarbetsavtal med Järntorget om att tillsammans utveckla Cibus svenska fastighetsbestånd till den del som inte används för dagligvaruhandel. Avtalet gäller fram till 2025. Ambitionen är att genom planarbete realisera byggrätter för hyresrätter i Cibus befintliga och tillkommande svenska fastighetsbestånd.

Cibus är ett fastighetsbolag med inriktning på dagligvaruhandelsfastigheter i Sverige och Finland. Järntorget har lång erfarenhet av projektutveckling och förvaltning av bostadsfastigheter. Bolagen inleder nu ett samarbete för att skapa mervärde i nuvarande och framtida fastigheter ägda av Cibus i Sverige. Det kan exempelvis vara mark som inte används, underutnyttjande parkeringsytor med mera.

"Vi är glada över att ingått samarbetsavtal med en erfaren bostadsutvecklare som Järntorget. Det underlättar och snabbar på processen att realisera ytterligare värde i vår fastighetsportfölj och öka attraktiviteten på våra handelsplatser. Cibus och Järntorget delar också samma värderingar och har höga hållbarhetsambitioner. Jag ser fram emot ett långsiktigt samarbete", säger Peter Lövgren, CIO Sweden.

Gemensamt för huvuddelen av Cibus fastigheter är att ny detaljplan kommer att behöva antas för att bostadsutveckling ska kunna ske. Järntorget kommer att driva planarbetet fram till lagakraftvunnen detaljplan, därefter bildar bolagen ett hälftenägt bolag som utvecklar och säljer bostadsprojekten. Järntorget och Cibus har höga hållbarhetsambitioner för de kommande projekten. Bostäderna kommer där det är möjligt att byggas hållbart i trä med Järntorgets dotterbolag Bomoduls flexibla byggsystem och alla bostäder kommer att Svanenmärkas.

"Vi är stolta att vi fått förtroendet att vara med och utveckla Cibus stora svenska fastighetsbestånd och är övertygade om att det finns en bra potential för bostadsutveckling. Det är också glädjande att få en partner som delar våra hållbarhetsambitioner och som ser bostäder byggda i trä som en viktig del för att minska klimatpåverkan. Vi ser fram emot ett effektivt och långvarigt samarbete", säger Carl Bohman affärsområdeschef projektutveckling hyresbostäder.

26 maj 2021

För frågor vänlig kontakta;

Sverker Källgården, CEO, Cibus Nordic Real Estate (+46 761 444 888)
Peter Lövgren, CIO Sweden, Cibus Nordic Real Estate (+46 733 55 09 20)

Företagets affärsidé är att förvärva, utveckla och hantera fastigheter av hög kvalitet i Norden med dagligvaruhandelskedjor som ankarhyresgäster. Företaget äger för närvarande ca 300 fastigheter i Norden. De viktigaste hyresgästerna är Kesko, Tokmanni, Coop och S-gruppen. FNCA Sweden AB, +46 (0) 8-528 00 399 [email protected], är utsedda till Certified Adviser.

Cibus Nordic Real Estate AB (publ) | Kungsgatan 56 | 111 22 Stockholm | Sverige Tel: +46 (0)761 444 888 | Org nr. 559135-0599 | www.cibusnordic.com


Om Cibus

Cibus affärsidé är att förvärva, förädla och utveckla högkvalitativa fastigheter i Norden med välrenommerade livsmedelsbutiker och dagligvarukedjor som ankarhyresgäster för att kunna ge en stabil, konjunkturoberoende och ökande utdelning till våra aktieägare.

Webbplats
www.cibusnordic.com
Bransch
Fastigheter

Prenumerera

Få löpande information från Cibus via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn CIBUS ISIN-kod SE0010832204