Cibus Nordic Real Estate AB (publ) Delårsrapport Q1 1 januari 2019 - 31 mars 2019

Cibus Nordic Real Estate AB (publ) ("Cibus" eller "Bolaget") publicerar delårsrapport Q1 för perioden 1 januari 2019 till 31 mars 2019.

"Som ny vd för Cibus Nordic Real Estate är det med glädje jag presenterar årets första rapport. Vi har en stabil tillväxt och resultatet ligger helt i paritet med vår målsättning som är att vara ett högavkastande bolag för aktieägarna. Genom ett starkt kassaflöde möjliggör vi vår utdelningstillväxt. Vi har under bolagets första tolv månader som noterat bolag visat att affärsidén håller och att vi levererar enligt de löften vi gett. Vi är väldigt trygga i vår affärsidé och avviker inte från den." Kommentar från Sverker Källgården, vd.

  • Marknadsvärde fastigheterna: 821 MEUR
  • Driftnetto, aktuell intjäningsförmåga (31 mar): 47,8 MEUR
  • Driftnetto, aktuell intjäningsförmåga (Est. 30 jun): 49,3 MEUR (+10 % sedan notering)
  • Soliditet: 39 %
  • Belåningsgrad seniorskuld: 43 %
  • Belåningsgrad nettoskuld: 57 %
  • Räntetäckningsgrad: 3,6 ggr
  • Justerat EPRA NAV per aktie*: 11,2 EUR
  • Utdelning per aktie första kvartalet: 0,2 EUR

*Ingen justering har gjorts detta kvartal

Delårsrapporten i sin helhet bifogas och finns publiceras på Cibus hemsida.

Stockholm 15 Maj 2019

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Sverker Källgården, vd
[email protected] 
0761-444 888

Informationen i detta pressmeddelande är sådan information som Cibus Nordic Real Estate AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, enligt ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 15 maj 2019 kl 09:30 CEST.

Cibus är ett fastighetsbolag noterat på Nasdaq First North i Stockholm. Bolagets affärsidé är att förvärva, utveckla och förvalta högkvalitativa fastigheter i Norden med ankarhyresgäster verksamma inom dagligvaruhandel. Bolaget äger för närvarande 138 fastigheter i Finland. Primärhyresgästerna är Kesko, Tokmanni och S-Group. FNCA Sweden AB, 08- 528 00 399 [email protected], är bolagets Certified Adviser. För mer information, besök www.cibusnordic.com


Om Cibus

Cibus affärsidé är att förvärva, förädla och utveckla högkvalitativa fastigheter i Norden med välrenommerade livsmedelsbutiker och dagligvarukedjor som ankarhyresgäster för att kunna ge en stabil, konjunkturoberoende och ökande utdelning till våra aktieägare.

Webbplats
www.cibusnordic.com
Bransch
Fastigheter

Prenumerera

Få löpande information från Cibus via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn CIBUS ISIN-kod SE0010832204