Cibus Nordic Real Estate AB (publ) bokslutskommuniké 1 juli 2018 - 31 december 2018

Cibus Nordic Real Estate AB (publ) ("Cibus" eller "Bolaget") offentliggör bokslutskommunikén för perioden 1 juli 2018 till 31 december 2018.

CIBUS FASTSTÄLLER UTDELNINGSPOLICY MED KVARTALSVIS ÖKANDE UTDELNING

"Bolaget har nu preciserat sin utdelningspolicy. Cibus har lyckats väl med strategin att växa genom förvärv. Då vi ser fortsatta möjligheter till tillväxt har vi beslutat att bolaget skall ha kvartalsvis ökande utdelningar. Med nuvarande portfölj, affärsplan och tillväxt är en rimlig målsättning en årlig ökning om 5 % under en överskådlig framtid," kommenterar Patrick Gylling, styrelseordförande.

Han fortsätter: "Vi är väldigt glada över att kunna välkomna Sverker Källgården till Cibus. Sverker kommer närmast från ByggPartner, ett bolag som han under sin tid där var med om att göra börsfähigt. Efter introduktionen på Nasdaq First North gjordes bolaget på ett framgångsrikt sätt känt för en bred skara investerare. Sverker tillträder den i mars 2019."

  • Fastigheternas marknadsvärde: 816 miljoner euro
  • Driftnetto, aktuell intjäningsförmåga (31 dec): 47,8 miljoner euro
  • Soliditet: 38,8 %
  • Belåningsgrad seniorskuld: 43,4 %
  • Belåningsgrad nettoskuld: 58,4 %
  • Räntetäckningsgrad: 3,4 x
  • Justerat EPRA NAV/aktie: 11,1 euro
  • Föreslagen utdelning per aktie per år: 0,84 euro

Bokslutskommunikén publiceras på Cibus hemsida den 27 februari 2019. Årsredovisningen kommer att publiceras den 7 mars 2019.

För ytterligare information kontakta:
Ingeborg Magnusson, IR-kontakt Cibus Nordic Real Estate AB (publ) [email protected]

Denna information är information som Cibus Nordic Real Estate AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s förordning nr 596/2014 om marknadsmissbruk. Informationen lämnades för offentliggörande, via byrån för kontaktpersonen nedan, klockan 09:50 CET den 27 februari 2019.

Cibus är ett fastighetsbolag noterat på Nasdaq First North i Stockholm. Företagets affärsidé är att förvärva, utveckla och förvalta högkvalitativa fastigheter i Norden med välrenommerade dagligvaruhandels- och lågprishandelskedjor som ankarhyresgäster. Bolaget äger för närvarande 132 fastigheter i Finland. Huvudhyresgästerna är Kesko (58 % av fastigheterna), Tokmanni (28 %) och S-gruppen (8 %). Ytterligare 6 % av fastigheterna är uthyrda till andra dagligvaruoperatörer som Lidl. FNCA Sweden AB, +46 (0) 8-528 00 399 [email protected], är utnämnd till certifierad rådgivare.


Om Cibus

Cibus affärsidé är att förvärva, förädla och utveckla högkvalitativa fastigheter i Norden med välrenommerade livsmedelsbutiker och dagligvarukedjor som ankarhyresgäster för att kunna ge en stabil, konjunkturoberoende och ökande utdelning till våra aktieägare.

Webbplats
www.cibusnordic.com
Bransch
Fastigheter

Prenumerera

Få löpande information från Cibus via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn CIBUS ISIN-kod SE0010832204