Cell Impact Japan Incs kontor nu öppnat

Cell Impact Japan Inc öppnar nu sitt nya kontor i Minatu-ku-stadsdelen i centrala Tokyo. Företagets uppdrag är att marknadsföra och positionera Cell Impact i den växande japanska vätgasekonomin.

Företaget kommer att fokusera på redan pågående aktiviteter och på att få bränslecellstillverkare och fordonsindustrin att utforska möjligheterna med Cell Impacts produktionsteknologi för flödesplattor - Cell Impact Forming™.

Cell Impact Forming™ är en egen ny produktionsteknik för att tillverka avancerade tunna metallflödesplattor för vätgasdrivna PEM (Proton Exchange Membrane) bränsleceller. Tekniken är miljövänlig, kostnadseffektiv, har låga underhållskostnader och är lämplig för både prototyp- och högvolymsproduktion av flödesplattor.

Företagets nyutnämnda verkställande direktör, Shigeru Nakagawa, har en framgångsrik bakgrund i att hitta och utveckla nya affärsmöjligheter i Japans innovativa ekonomi.

- Jag är mycket nöjd med att Cell Impact nu har en lokal närvaro i Japan, säger Pär Teike, vd för Cell Impact. Den ambitiösa förklaringen från den japanska regeringen förra året om koldioxidneutralitet år 2050 inkluderar över 19 miljarder dollar i investeringar i vätgasteknik. Och med tanke på Japans höga innovationsnivå och stora bilindustri vill vi vara där när det händer, avslutar Pär Teike.

För mer information, vänligen kontakta:

Pär Teike, vd, +46 73-024 06 84 eller [email protected].

Om Cell Impact

Cell Impact AB (publ) är en global leverantör av avancerade flödesplattor till tillverkare av bränsleceller. Företaget har utvecklat och patenterat en unik metod för höghastighetsformning, Cell Impact Forming™, som gör det möjligt att tillverka flödesplattor med mer avancerade mönster, vilket i sin tur skapar mer kostnads- och energieffektiva bränsleceller jämfört med konventionella formningsmetoder.

Cell Impact är noterat på Nasdaq First North Growth Market och FNCA Sweden AB är bolagets Certified Adviser (CA). Kontaktinformation: 08-528 00 399 eller [email protected].


Om Cell Impact

Cell Impact AB (publ) är en global leverantör av avancerade flödesplattor och produktionsteknologi till tillverkare av bränsleceller med en unik metod för höghastighetsformning.

Bränsleceller omvandlar vätgas och syre till elektricitet och värme. Den enda restprodukten är vatten och därför utgör bränsleceller ett miljövänligt alternativ till både förbränningsmotorer och batterier.

Webbplats
www.cellimpact.com
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn CI ISIN-kod SE0017885379 Certified Adviser FNCA