Cell Impact får kinesisk beställning på flödesplattor

Cell Impact AB (publ) har fått en beställning värd SEK 2 300 000 för produktion av bipolära flödesplattor till det kinesiska bolaget Beijing Nowogen Technology Company Limited. Leverans är planerad till första kvartalet 2019 och omfattar verktygsdesign samt leverans av prototypserier.

Nowogen grundades 2010 och har produktionsanläggningar på flera kontinenter. Företaget utvecklar högeffektiva bränslecellsstackar och relaterade produkter med fokus på den kinesiska marknaden.

- Denna beställning, i konkurrens med andra leverantörer, är ytterligare en stark indikation på att Cell Impacts unika formningsteknologi är konkurrenskraftig, säger Pär Teike, VD. Vi ser detta som ett första viktigt steg i ett samarbete mellan bolagen och gör bedömningen att den kommer att kunna följas av ytterligare beställningar om utvärderingen av flödesplattorna är tillfredställande.

För mer information, vänligen kontakta:

Pär Teike, VD, +46 73-024 06 84 eller [email protected].

Om Cell Impact

Cell Impact AB (publ) är en global leverantör av avancerade flödesplattor till tillverkare av bränsleceller. Företaget har utvecklat och patenterat en unik metod för höghastighetsformning (adiabatic high-velocity forming) som gör det möjligt att tillverka flödesplattor med mer avancerade mönster, vilket i sin tur skapar mer kostnads- och energieffektiva bränsleceller jämfört med konventionella formningsmetoder.

Cell Impact är noterat på Nasdaq First North och Erik Penser Bank är bolagets Certified Adviser (CA).

Denna information är sådan information som Cell Impact AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, for offentliggörande den 2018-11-27 kl. 15:45 CET.


Om Cell Impact

Cell Impact AB (publ) är en global leverantör av avancerade flödesplattor och produktionsteknologi till tillverkare av bränsleceller med en unik metod för höghastighetsformning.

Bränsleceller omvandlar vätgas och syre till elektricitet och värme. Den enda restprodukten är vatten och därför utgör bränsleceller ett miljövänligt alternativ till både förbränningsmotorer och batterier.

Webbplats
www.cellimpact.com
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn CI ISIN-kod SE0017885379 Certified Adviser FNCA