Kvartalsrapport 3 2018

VD HAR ORDET

Vårt huvudsakliga fokus har, under det tredje kvartalet, legat på nykundsbearbetning och kors- och merförsäljning på befintliga kunder, nu med ett bredare erbjudande än tidigare. Resultatet är ett kvartal med kraftig försäljningstillväxt jämfört med motsvarande period förra året. Trots att Q3 normalt är det svaga kvartalet pga sommarperioden, utgör det mer än 50% av den totala omsättningen hittills i år.

Kvartalet har präglats av fortsatt arbete med sammanslagningen av VideoBurst och BrandBee. Vi har lagt stor energi på att paketera ihop våra lösningar för att kunna ge marknaden ett helhetserbjudande.

Det vi ser idag är att vårt kombinerade erbjudande väcker intresse på marknaden och resulterar i faktisk försäljning. Den nya strukturen innebär också att vår potentiella målmarknad har vuxit markant då vi nu har en lösning som spänner över ett större område och täcker in fler kundgrupper.  Under september månad blev en stor återförsäljare av datorer och tillbehör kund till vår videolösning, De kommer nu använda sig av vår tjänst både för digital marknadsföring och skärmar i butik.

Framöver kommer vi att integrera de två befintliga plattformarna för att kunna hantera våra kunders marknadsföring effektivare, men även erbjuda en bredare lösning för dem som önskar sköta en del av sin digitala marknadsföring själva.

Utöver stort fokus på tillväxt har den senaste tiden varit väldigt händelserik för bolaget. Med ny styrelse och VD samt förvärvet av BrandBee som grund, beslöt marknadsplatsen att placera bolaget på observationslistan. Anledningen till detta var att strukturförändringen var så betydande och genomgripande att en listningsprocess krävdes. Detta har krävt mycket tid och resurser från både mig och min organisation. Vi bedömer att den här processen kommer vara klar inom kort och att beslut från marknadsplatsens sida om en återlistning kan ske.

Sammanfattningsvis, efter årets hittills bästa kvartal intäktsmässigt, ser jag nu att vi är på rätt väg för fortsatt framtida tillväxt både genom nykund och på befintliga kunder.

Richard Glimstedt
Verkställande Direktör

FINANSIELL ÖVERSIKT

KONCERNENS FINANSIELLA ÖVERSIKT JAN - SEPT 2018
Nettoomsättningen uppgick till 0,9 MSEK (1,7)
Totala intäkter uppgick till 1,6 MSEK (2,7)
Rörelseresultatet uppgick till -5,3 MSEK (-4,8)
Periodens resultat uppgick till -5,4 MSEK (-4,9)
Resultat per aktie uppgick till -0,14 SEK (-0,29)

Siffror inom parentes avser jan - sept 2017.

KONCERNENS FINANSIELLA ÖVERSIKT FÖR KVARTAL 3 2018
Nettoomsättningen uppgick till 0,5 MSEK (0,07)
Totala intäkter uppgick till 0,6 MSEK (0,3)
Rörelseresultatet uppgick till -1,8 MSEK (-1,5)
Periodens resultat uppgick till -1,8 MSEK (-1,5)
Resultat per aktie uppgick till -0,05 SEK (-0,09)

Siffror inom parentes avser kvartal 3 2017.

VÄSENTLIGA HÄNDELSER UNDER RAPPORTPERIODEN (2018.01.01 - 2018.09.30)

  • Etablering av sälj representation  i Chandigarh i Indien.

  • En företrädesemission genomfördes i februari vilken tillförde bolaget cirka 2,1 MSEK efter emissionskostnader.

  • Vid den ordinarie bolagsstämman den 16:e  maj utsågs en ny styrelse bestående av Jonas Litborn (ordförande), Anna Lassi, Magnus Kniving och Stephan Knowles.

  • I maj utsågs Richard Glimstedt till VD för bolaget.

  • Vid en extra bolagsstämma den 28:e juni beslutades om en riktad emission till Horse Creek Entertainment och Gunnar Mannerheim, förvärv av BrandBee AB genom apportemission, att ändra firma från VideoBur Sthlm Int. AB till BrandBee Holding AB samt att Gunnar Mannerheim och Johan Eriksson tog plats i styrelsen samtidigt som Magnus Kniving och Stephan Knowles lämnade den samma.  

  • Bolaget flyttades under juni månad till observationslistan av Spotlight samt påbörjade en noteringsprövning pga. större förändringar i bolaget.

För ytterligare information, kontakta:
VD, Richard Glimstedt
Tel: +46 70 366 16 22
E-post: [email protected]

Denna information är sådan information som BrandBee Holding AB är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Information lämnades, genom styrelsens försorg, för offentliggörande den 30 oktober 2018.


Om Brandbee

Prenumerera

Få löpande information från Brandbee via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad NGM Nordic SME Kortnamn BRANDB ISIN-kod SE0017885155