Stämmokommuniké för årsstämma i Nickel Mountain Resources AB

Aktieägarna i Nickel Mountain Resources AB (publ) har den 28 juni 2018 hållit årsstämma i Stockholm, varvid följande huvudsakliga beslut fattades.

Fastställande av årsredovisning
Stämman beslutade fastställa resultat- och balansräkningarna för koncernen och moderbolaget enligt framlagd årsredovisning. Vinstmedlen disponeras så att i ny räkning överförs 183 229 239 kronor. Styrelsen och verkställande direktören beviljades ansvarsfrihet för räkenskapsåret 2017. Vidare beslutades att ingen utdelning lämnas för räkenskapsåret 2017.

I revisionsberättelsen hade revisorn såsom standard för prospekteringsbolag med en "Upplysning av särskild betydelse" med följande lydelse:

"Upplysning av särskild betydelse

Som framgår av förvaltningsberättelsen är Nickel Mountain Resources AB (publ) via dess dotterbolag starkt beroende av att lyckas med prospektering och utvärdering av nuvarande samt potentiella mineral- och oljefyndigheter samt att få tillgång till extern finansiering för att under de kommande åren göra nödvändiga investeringar för att behålla och expandera sina reserver."

Revisor Styrelse och arvoden
Stämman beslutade om att styrelsen ska bestå av fem ordinarie styrelseledamöter samt en revisor. Vid valet av ordinarie styrelseledamöter omvaldes Tore Hallberg, Patric Perenius, My Simonsson, Torbjörn Ranta och Anders Thorsell. Vid efterföljande konstituerande styrelsemöte valdes Patric Perenius till styrelsens ordförande. Till revisor omvaldes Carl Magnus Kollberg. Arvode till styrelsen för tiden intill nästa årsstämma utgår med 75 000 kronor vardera och styrelsens ordförande ska erhålla 91 000 kronor i styrelsearvode. Revisorn ska ersättas mot godkänd räkning.

Bolagsordning
Stämman beslutade att ändra bolagsordningen innebärande att aktiekapitalet utgör lägst 37 000 000 kronor och högst 148 000 000 kronor (§4) samt att antalet aktier skall vara lägst 370 000 000 och högst 1 480 000 000 (§5).

Bemyndiganden
Stämman beslutade om att bemyndiga styrelsen att för tiden intill nästa årsstämma, vid ett eller flera tillfällen med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt fatta beslut om nyemission med högst 38 000 000 aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler.

Övrigt
För mer detaljerad information om innehållet i besluten hänvisas till kallelsen till årsstämman samt de fullständiga förslagen som finns tillgängliga på bolagets hemsida. Stämman beslutade i enlighet med styrelsens framlagda förslag. Årsredovisning för år 2017 kan rekvireras från bolaget. Den finns även tillgänglig på www.nickelmountain.se.

För mer information kontakta Anders Thorsell eller Johan Sjöberg, VD, via telefon eller epost.

Anders Thorsell:

Telefon 0707732045

[email protected]

Johan Sjöberg:

Telefon 0708 341432

[email protected]

Denna information är insiderinformation som Nickel Mountain Resources AB är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 28 juni 2018.

Aktsamhetsuppmaning: Uttalanden och antaganden gjorda i bolagets informationsgivning med avseende på Nickel Mountain Resources ABs ("NMR") nuvarande planer, prognoser, strategier, tankar och övriga uttalanden som ej utgör historiska fakta är bedömningar eller s k "forward looking statements" om NMRs framtida verksamhet. Sådana bedömningar av framtiden inbegriper men är ej begränsade till uttalanden omfattande ord som "kan komma", "avser", "planerar", "förväntar", "uppskattar", "tror", "bedömer", "prognostiserar" och liknande uttryck.  Sådana uttalanden reflekterar företagsledningens för NMR förväntningar och antaganden mot bakgrund av vid varje tillfälle tillgänglig information. Dessa uttalanden och förväntningar är föremål för ett stort antal risker och osäkerheter. Dessa, i sin tur, inbegriper men är ej begränsade till i) förändringar i den ekonomiska, legala och politiska miljön i de länder vari NMR har verksamhet, ii) förändringar i den geologiska informationen som finns tillgänglig vad avser av bolaget drivna projekt, iii) NMRs förmåga att kontinuerligt säkerställa tillräcklig finansiering för att bedriva sin verksamhet som en "going concern", iv) framgången vad avser koncernens deltagande, om överhuvudtaget, i olika intressebolag, joint ventures eller andra allianser, v) förändringar i råvarupriser, i synnerhet vad gäller nickel, olja eller gas. Mot bakgrund av de många risker och osäkerheter som existerar i varje mineralprojekt på ett tidigt stadium, kan den faktiska framtida utvecklingen för NMR komma att väsentligt avvika från den i bolagets informationsgivning förväntade. NMR påtar sig ingen ovillkorlig skyldighet att omedelbart uppdatera sådana framtidsbedömningar.


Om Bluelake Mineral

Bolagets affärsidé är att identifiera, förvärva och utveckla intressanta mineralprojekt fram till gruvstart och att antingen driva gruvan i samarbete med större industriell partner eller sälja projekten till dylik partner. Fokus ligger på utveckling av basmetallprojekt i Norden.

Webbplats
www.bluelakemineral.se
Bransch
Basresurser

Prenumerera

Få löpande information från Bluelake Mineral via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn BLUE ISIN-kod SE0015382148

IR-Kontakt

Peter Hjorth VD [email protected] +46 (0)72-538 25 25