Offentliggörande av Årsredovisning

Nickel Mountain Resources AB (publ) offentliggör idag Årsredovisning och Revisionsberättelse för 2018.

Dessa finns tillgängliga på Bolagets hemsida (www.nickelmountain.se).

Upplysning av särskild betydelse

I revisionsberättelsen har Bolagets revisor, såsom standard för prospekteringsbolag, med en "Upplysning av särskild betydelse" med följande lydelse:

"Upplysning av särskild betydelse

Som framgår av förvaltningsberättelsen är Nickel Mountain Resources AB (publ) via dess dotterbolag starkt beroende av att lyckas med prospektering och utvärdering av nuvarande samt potentiella mineral- och oljefyndigheter samt att få tillgång till extern finansiering för att under de kommande åren göra nödvändiga investeringar för att behålla och expandera sina reserver."

Skillnad mellan Bokslutskommuniké och Årsredovisning

Koncernens resultat- och balansräkning avviker från tidigare redovisade räkningar i samband med offentliggörandet av Bokslutskommunikén i slutet av februari. Avvikelsen förklaras av en till moderbolaget redovisningsmässigt omklassificerad inbetalning om ca 1,3 MSEK. Posten redovisades tidigare som en intäkt, men efter genomförd revision har bolaget istället valt att redovisa denna inbetalning som en minskning av den köpeskilling som Bolaget erlade i samband med förvärvet av dotterbolaget Mezhlisa Resources Cyprus Ltd under 2017. Bolaget anser i samråd med dess revisor att detta redovisningsmässigt på ett mer korrekt sätt återspeglar de avtal som ingicks mellan parterna i samband med förvärvet.

Styrelsen

21 maj 2019

För mer information kontakta Anders Thorsell, VD via telefon eller epost.

Anders Thorsell:
Telefon 0707732045
[email protected]

Denna information är insiderinformation som Nickel Mountain Resources AB är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 21 maj 2019 kl 15:00.

Aktsamhetsuppmaning: Uttalanden och antaganden gjorda i bolagets informationsgivning med avseende på Nickel Mountain Resources ABs ("NMR") nuvarande planer, prognoser, strategier, tankar och övriga uttalanden som ej utgör historiska fakta är bedömningar eller s k "forward looking statements" om NMRs framtida verksamhet. Sådana bedömningar av framtiden inbegriper men är ej begränsade till uttalanden omfattande ord som "kan komma", "avser", "planerar", "förväntar", "uppskattar", "tror", "bedömer", "prognostiserar" och liknande uttryck.  Sådana uttalanden reflekterar företagsledningens för NMR förväntningar och antaganden mot bakgrund av vid varje tillfälle tillgänglig information. Dessa uttalanden och förväntningar är föremål för ett stort antal risker och osäkerheter. Dessa, i sin tur, inbegriper men är ej begränsade till i) förändringar i den ekonomiska, legala och politiska miljön i de länder vari NMR har verksamhet, ii) förändringar i den geologiska informationen som finns tillgänglig vad avser av bolaget drivna projekt, iii) NMRs förmåga att kontinuerligt säkerställa tillräcklig finansiering för att bedriva sin verksamhet som en "going concern", iv) framgången vad avser koncernens deltagande, om överhuvudtaget, i olika intressebolag, joint ventures eller andra allianser, v) förändringar i råvarupriser, i synnerhet vad gäller nickel, olja eller gas. Mot bakgrund av de många risker och osäkerheter som existerar i varje mineralprojekt på ett tidigt stadium, kan den faktiska framtida utvecklingen för NMR komma att väsentligt avvika från den i bolagets informationsgivning förväntade. NMR påtar sig ingen ovillkorlig skyldighet att omedelbart uppdatera sådana framtidsbedömningar.

Nickel Mountain Resources AB publ. ("NMR" eller "Bolaget") är sedan den 24 maj 2017 ägare till Mezhlisa Resources Cyprus Limited, som kontrollerar 72,3809% och innehar en rättighet att förvärva upp till 74% av OOO Bakcharneftegaz ("BNG"). BNG innehar den kombinerade prospekterings- och produktionslicensen 71-1 "Ellej-Igajskoje" i Tomskregionen i Ryssland. Vidare äger Bolaget nickel- och guldprojekten Rönnbäcken, Orrbäcken samt Kattisavan i Sverige.


Om Bluelake Mineral

Bolagets affärsidé är att identifiera, förvärva och utveckla intressanta mineralprojekt fram till gruvstart och att antingen driva gruvan i samarbete med större industriell partner eller sälja projekten till dylik partner. Fokus ligger på utveckling av basmetallprojekt i Norden.

Webbplats
www.bluelakemineral.se
Bransch
Basresurser

Prenumerera

Få löpande information från Bluelake Mineral via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn BLUE ISIN-kod SE0015382148

IR-Kontakt

Peter Hjorth VD [email protected] +46 (0)72-538 25 25