REG

Nickel Mountain Resources AB (publ) Kallelse till Årsstämma

Aktieägarna i Nickel Mountain Resources AB (publ), org nr 556493-3199, kallas härmed till årsstämma den 30 juni 2020 kl. 13.00 på Eriksbergsgatan 10, 114 30 Stockholm.

Information med anledning av coronaviruset

Som en försiktighetsåtgärd för att minska risken för spridning av coronaviruset har styrelsen beslutat att begränsa planerade anföranden till ett minimum och att ingen förtäring kommer att serveras. Endast ett fåtal personer ur styrelse och ledning kommer att vara närvarande på årsstämman med målsättningen att årsstämman blir kort och effektiv för att minska risken för smittspridning. För aktieägare som känner sig oroliga för smittspridning eller tillhör någon av riskgrupperna vill vi påminna om möjligheten att delta via ombud istället för att närvara personligen. Styrelsen ber även aktieägare som misstänker smitta, har upplevt sjukdomssymptom under de senaste två veckorna eller har befunnit sig i ett riskområde att inte närvara personligen utan delta via ombud. Det gäller också den som har varit i nära kontakt med någon som är smittad med coronaviruset.

Rätt till deltagande
Rätt att delta i bolagsstämman har den som dels upptagits som aktieägare i den av Euroclear Sweden AB förda aktieboken avseende förhållandena den 24 juni 2020, dels senast kl.16.00 den 24 juni 2020, till bolaget anmäler sin avsikt att delta i stämman.

Aktieägare som låtit förvaltarregistrera sina aktier måste tillfälligt inregistrera aktierna i eget namn hos Euroclear Sweden AB för att få delta i stämman. Sådan registrering måste vara verkställd senast den 24 juni 2020 och bör begäras i god tid före denna dag hos den som förvaltar aktierna.

Anmälan om deltagande
Anmälan om deltagande till stämman ska ske skriftligen till bolaget under adress Nickel Mountain Resources AB (publ), Södra Allégatan 13, 413 01 Göteborg eller per e-post till [email protected]. Vid anmälan ska anges aktieägares namn, adress, person- eller org. nr, telefonnummer dagtid samt antal aktier. I förekommande fall ska även antal biträden (högst två) anges. Om aktieägare avser låta sig företrädas av ombud ska en skriftlig, undertecknad och daterad fullmakt och övriga behörighetshandlingar biläggas anmälan. Fullmakt får inte vara äldre än ett år eller under den längre giltighetstid som anges i fullmakten, dock längst fem år från utfärdandet. Formulär för fullmakt finns tillgängligt på bolagets hemsida www.nickelmountain.se. Den som företräder juridisk person ska visa bestyrkt kopia av registreringsbevis, ej äldre än ett år, eller motsvarande behörighetshandlingar som utvisar behörig firmatecknare. Behörighetshandlingar i original ska kunna uppvisas vid stämman.

Speciellt för aktieägare registrerade vid Norska Verdipapirsentralen (VPS)

Aktieägare registrerade vid Norska Verdipapirsentralen (VPS) som inte är registrerade vid Euroclear Sweden AB, Sverige, och önskar bli röstberättigade vid årsstämman måste göra anmälan härom till DNB Bank ASA senast den 23 juni 2020 kl 12.00 lokal tid. Anmälan skickas till DNB Bank ASA, Verdipapirservice, PB 1600 Sentrum, N-0021 Oslo, eller e-mail [email protected]. Vid anmälan ska anges namn, person- eller org. nr samt antal aktier. DNB Bank ASA kommer tillfälligt att inregistrera aktierna hos Euroclear Sweden AB i aktieägarens namn. Aktieägare registrerade vid VPS måste därutöver anmäla sig hos bolaget enligt ovan för att erhålla rösträtt vid årsstämman. Aktieägare registrerade vid VPS som endast har anmält sig hos bolaget får delta i årsstämman utan rösträtt.

FÖRSLAG TILL DAGORDNING

1. Val av ordförande vid stämman.

2. Upprättande och godkännande av röstlängd.

3. Godkännande av dagordning.

4. Val av en eller två justeringsmän.

5. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad.

6. Framläggande av årsredovisning och revisionsberättelse samt koncernredovisning och koncernrevisionsberättelse.

7. Beslut om:

a) fastställelse av resultaträkning och balansräkning samt koncernresultaträkning och koncernbalansräkning.

b) dispositioner beträffande bolagets vinst eller förlust enligt den fastställda balansräkningen.

c) ansvarsfrihet åt styrelseledamöter och verkställande direktören.

8. Bestämmande av antalet styrelseledamöter och revisorer.

9. Fastställande av arvoden till styrelsen och revisor.

10. Val av styrelse och revisor.

11. Beslut om ny bolagsordning

12. Beslut om godkännande av avtal med Connector Corporate Finance AB (närståendetransaktion)

13. Beslut om bemyndigande för styrelsen att fatta beslut om nyemission av aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt.

14. Stämmans avslutande.

Punkt 8, 9 och 10

Förslag till beslut kommer presenteras senast två (2) veckor innan stämman.

Punkt 11

Styrelsen föreslår att stämman fattar beslut om att anta en ny bolagsordning innebärande följande ändringar:

§ 2 Styrelsen har sitt säte i Stockholms kommun.

§ 4 Aktiekapitalet ska vara lägst 50 000 000 kronor och högst 200 000 000 kronor.

§ 5 Antalet aktier skall vara lägst 500 000 000 och högst 2 000 000 000.

§11 Årsstämman ska avhållas inom sex (6) månader efter räkenskapsårets utgång.

På årsstämman ska följande ärenden förekomma till behandling:

1. Val av ordförande vid årsstämman

2. Upprättande och godkännande av röstlängd

3. Val av en eller två justeringsmän

4. Prövning av om stämman blivit behörigen sammankallad

5. Godkännande av dagordning

6. Framläggande av årsredovisning och revisionsberättelse samt i förekommande fall koncernredovisning och koncernrevisionsberättelse

7. Beslut om

a) fastställande av resultaträkningen och balansräkningen samt i förekommande fall koncernresultaträkningen och koncernbalansräkningen,

b) disposition av bolagets vinst eller förlust enligt den fastställda balansräkningen,

c) ansvarsfrihet åt styrelseledamöterna och verkställande direktören.

8. Bestämmande av antalet styrelseledamöter och styrelsesuppleanter samt antalet revisorer.

9. Fastställande av arvoden till styrelsen och revisor.

10. Val av styrelse och revisor.

11. Annat ärende som ankommer på stämman enligt aktiebolagslagen eller bolagsordningen.

Stämmans beslut är giltigt endast om det har biträtts av aktieägare med minst 2/3 av såväl de avgivna rösterna som de på stämman företrädda aktierna.

Punkt 12

Nickel Mountain Resources AB (publ) ("NMR" eller "Bolaget") är sedan den 24 maj 2017 ägare till det cypriotiska dotterbolaget Mezhlisa Resources Cyprus Limited ("Mezhlisa") som kontrollerar 72,3809% och innehar en rättighet att förvärva upp till 74% av det ryska dotterbolaget OOO Bakcharneftegaz ("BNG"). BNG innehar den kombinerade prospekterings- och produktionslicensen 71-1 "Ellej-Igajskoje" i Tomskregionen i Ryssland ("Tomskprojektet").

Bolaget har den 28 maj 2020 ingått ett mandatavtal ("Mandatavtalet") med Mezhlisa och Connector Corporate Finance AB ("CCF"). Styrelsen föreslår att stämman fattar beslut om att godkänna Mandatavtalet vars huvudsakliga villkor framgår nedan och lämnar härmed en redogörelse för Mandatavtalet.

Mandatavtalet ger CCF i uppdrag att arbeta vidare med förhandlingar med potentiella köpare eller investeringspartners till Tomskprojektet. För det fall ett bindande avtal med en investerare som introducerats av CCF inom ramen för Mandatavtalet ingås avseende en överlåtelse av Bolagets indirekta innehav av Tomskprojektet ska en ersättning om fem (5) procent av köpeskillingen för aktuell transaktion (med avdrag för eventuell tillämplig skatt) utges till CCF ("Ersättningen"). CCFs ansvar för eventuell skada gentemot NMR och Mezhlisa är enligt Mandatavtalet begränsat till ett belopp motsvarande den Ersättning som utbetalas till CCF. Mandatavtalet träder i kraft 2020-06-30 förutsatt bolagsstämmans godkännande enligt denna punkt 12 och gäller därefter tills vidare med en ömsesidig uppsägningstid om tre (3) månader.

CCF är ett bolag som ägs till 100 procent av NMRs vd och styrelseledamot, Anders Thorsell. Anders Thorsell är även ensam styrelseledamot i CCF. CCF är såldes enligt Aktiemarknadsnämndens uttalande 2019:25 att betrakta som närstående till NMR. Mot bakgrund av det ovan nämnda samt då Ersättningen som kan komma att utbetalas till CCF med anledning av uppdragets utförande, kan komma att uppgå till minst 1 MSEK och motsvara minst en (1) procent av Bolagets värde är Mandatavtalet att betrakta som en väsentlig transaktion med en närstående till Bolaget som ska godkännas av Bolagets bolagsstämma enligt Aktiemarknadsnämndens uttalande 2019:25.

Det är behäftat med betydande svårighet för Bolaget att förutspå tidplaner för när och om förhandlingar avseende en transaktion som beskrivits ovan kan slutföras.

Bolaget kan således inte nu redogöra för när eller om en Ersättning kan komma att utbetalas till CCF.

Styrelsen bedömer att villkoren i Mandatavtalet är marknadsmässiga och att avtalet i övrigt innehåller skäliga villkor. Anders Thorsell har inte deltagit i styrelsens handläggning och beslut i frågor rörande Mandatavtalet. Styrelsen är dock beslutsför även utan Anders Thorsell som jävig styrelseledamot, då fyra av fem styrelseledamöter i Bolaget är behöriga att delta i handläggningen och besluten om ingåendet av Mandatavtalet.

Stämmans beslut är giltigt endast om det har biträtts av mer än hälften av de vid stämman avgivna rösterna. I enlighet med Aktiemarknadsnämndens uttalande 2019:25 ska aktier som direkt eller indirekt innehas av CCF inte beaktas vid bolagsstämmans beslut om godkännande av Mandatavtalet.

Punkt 13

Styrelsen föreslår att stämman fattar beslut om att lämna styrelsen bemyndigande att med eller utan avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, intill tiden för nästa årsstämma, vid ett eller flera tillfällen, fatta beslut om nyemission av aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler. Emissionen/emissionerna skall kunna ske mot kontant betalning och/eller genom apport och/eller kvittning. För att inte bolagets nuvarande aktieägare ska missgynnas i förhållande till den eller de utomstående placerare som kan komma att teckna aktier i bolaget, finner styrelsen det lämpligt att emissionskursen bestäms till nära den marknadsmässiga nivå, med förbehåll för marknadsmässig emissionsrabatt, som bolagets styrelse vid varje enskilt tillfälle bedömer råda.

Styrelsens beslut om emission av aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler får medföra en sammanlagd ökning av antalet aktier i bolaget med högst 82 200 000 aktier (vid full teckning med stöd av sådana teckningsoptioner och/eller full konvertering av sådana konvertibler och före en eventuell omräkning enligt villkoren för teckningsoptionerna och/eller konvertiblerna). Detta motsvarar ca 10 procent av samtliga aktier i bolaget under förutsättning att samtliga aktier i Vilhelmina Mineral AB (publ) förvärvas av bolaget genom apportemission med stöd av bemyndigande från extra bolagsstämman 2020-04-03.

Syftet med bemyndigandet och skälet till den möjliga avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att möjliggöra för styrelsen att, om och när så bedöms lämpligt, på ett snabbt och kostnadseffektivt sätt kunna fatta beslut om nyemission av aktier, teckningsoptioner och/eller konvertibler för att tillföra bolaget nytt kapital och/eller för ytterligare breddning av ägarbasen i bolaget och/eller för att möjliggöra förvärv av andra företag eller verksamheter.

Stämmans beslut är giltigt endast om det har biträtts av aktieägare med minst 2/3 av såväl de avgivna rösterna som de på stämman företrädda aktierna.

Antalet aktier och röster i bolaget
Vid tidpunkten för utfärdandet av denna kallelse uppgår det totala antalet registrerade aktier och röster i bolaget till 512 800 590. Bolaget innehar inga egna aktier.

Övrigt

Årsredovisningen, revisionsberättelsen, fullmaktsformulär samt fullständiga förslag till beslut under punkterna 11-13 kommer att hållas tillgängliga hos bolaget senast tre (3) veckor före stämman. Fullständiga förslag till beslut under punkterna 8-10 kommer att hållas tillgängliga hos bolaget senast två (2) veckor före stämman. Handlingarna kommer även hållas tillgängliga på bolagets hemsida www.nickelmountain.se under samma perioder. Kopior på handlingarna sänds på begäran utan avgift till aktieägare som begär det och uppger sin postadress. Aktieägarna erinras om rätten att, vid årsstämman, begära upplysningar från styrelsen och verkställande direktören i enlighet med 7 kap 32 § aktiebolagslagen

maj 2020 Styrelsen i Nickel Mountain Resources AB (publ)


Om Bluelake Mineral

Bolagets affärsidé är att identifiera, förvärva och utveckla intressanta mineralprojekt fram till gruvstart och att antingen driva gruvan i samarbete med större industriell partner eller sälja projekten till dylik partner. Fokus ligger på utveckling av basmetallprojekt i Norden.

Webbplats
www.bluelakemineral.se
Bransch
Basresurser

Prenumerera

Få löpande information från Bluelake Mineral via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn BLUE ISIN-kod SE0015382148

IR-Kontakt

Peter Hjorth VD [email protected] +46 (0)72-538 25 25