Genomförande av riktad nyemission

Styrelsen för Nickel Mountain Resources AB (publ) ("Bolaget" eller "NMR") har med stöd av bemyndigande beslutat att genomföra en riktad nyemission av aktier. Beslutet innebär att Bolaget tillförs SEK 10,2 miljoner före relaterade kostnader genom nyemission av 24 000 000 aktier till en teckningskurs om SEK 0,425 per aktie.

Nyemissionsbeslut

Styrelsen har idag beslutat att med stöd av bemyndigande från Årsstämman 28 juni 2018 genomföra en riktad nyemission, med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, varvid 24 000 000 aktier emitteras till en teckningskurs om SEK 0,425 per aktie inom ramen för det bemyndigande som årsstämman avgivit den 28 juni 2018 ("Nyemissionen") vilket innebär att aktiekapitalet ökar med SEK 2 400 000.

Det erhållna kapitalet kommer dels att användas till att tillföra nödvändigt rörelsekapital till Bolaget för att fortsatt driva förhandlingar med möjliga köpare eller partners för Tomskprojektet. Detta arbete är arbetsintensivt och innebär även vissa helt nödvändiga kostnader för t ex rådgivare som bistår i processen. Därtill är det till fördel för Bolaget att inte vara för pressat likviditetsmässigt, vilket i annat fall skulle kunna utnyttjas av motparter.

Vidare kommer emissionslikviden att användas för att betala av befintlig skuldsättning i dotterdotterbolaget OOO Bakcharneftegaz i Tomsk, Ryssland vilka skulder hänför sig framförallt till genomförda prospekteringsarbeten, avvecklingskostnader avseende övertalig personal samt även för att upprätta en uppdaterad plan för framtida prospekteringsåtgärder på fält 71-1, Ellej-Igajskoje.

Nyemissionen tillför Bolaget totalt SEK 10,2 miljoner före avdrag för kostnader relaterade till Nyemissionen. Antalet nyemitterade aktier är 24 000 000, vilket innebär att det totala antalet aktier i Bolaget efter Nyemissionen är 397 333 825. Teckning och betalning av aktier ska ske senast den 15 oktober 2018. Nyemissionen riktas till Gabrielsson Invest AB, ägt av Mats Gabrielsson. Teckningskursen om SEK 0,425 per aktie innebär en rabatt om 9,96 procent mot slutkursen vid stängning den senaste handelsdagen, fredagen den 12 oktober 2018, vilket av styrelsen bedömts vara marknadsmässig rabatt. Utspädningen uppgår till 6 procent. Gabrielsson Invest AB äger innan genomförandet av Nyemissionen inga aktier i Bolaget.

Bolaget har under en tid sökt säkerställa koncernens finansiering på andra sätt än genom nyemission, men i slutänden befanns genomförande av Nyemissionen vara det alternativ som var bäst för aktieägarna. Skälet till att Nyemissionen genomförs med avvikelse från aktieägares företrädesrätt är bland annat att en riktad nyemission är mycket mindre resurskrävande för Bolaget i form av både tid, kostnader och personalresurser samt att en företrädesemission ofta förutom en högre kostnad för rådgivare, garanter m m och en längre genomförandeprocess också ofta innebär en större kurspress och därmed utspädning för aktieägarna. Med beaktande av det ovan nämnda är det är styrelsens bedömning att emissionsvillkoren är marknadsmässiga och motsvarar god sed på aktiemarknaden.

VD Anders Thorsell: "Jag är glad över att Gabrielsson Invest visat förtroende genom att investera i vårt bolag, och det mitt i ett osäkert börsläge. En nyemission säkerställer det högst nödvändiga kapital vi behöver nu. Detta för att kunna fokusera fullt ut på att ta Bolaget vidare till nästa steg i den plan vi arbetar efter i syfte att skapa aktieägarvärden."

Stockholm den 15 oktober 2018

Nickel Mountain Resources AB (publ)
Styrelsen

För mer information kontakta Anders Thorsell, VD, via telefon eller epost.

Anders Thorsell:

Telefon 0707732045

[email protected]

Denna information är insiderinformation som Nickel Mountain Resources AB är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 15 oktober 2018.

EJ FÖR DISTRIBUTION DIREKT ELLER INDIREKT, INOM ELLER TILL USA, KANADA, AUSTRALIEN, SYDAFRIKA, JAPAN, HONGKONG, SCHWEIZ, SINGAPORE ELLER NYA ZEELAND ELLER I NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR DISTRIBUTIONEN ELLER OFFENTLIGGÖRANDET AV DETTA PRESSMEDDELANDE SKULLE VARA I STRID MED GÄLLANDE REGLER.

Aktsamhetsuppmaning: Uttalanden och antaganden gjorda i bolagets informationsgivning med avseende på Nickel Mountain Resources ABs ("NMR") nuvarande planer, prognoser, strategier, tankar och övriga uttalanden som ej utgör historiska fakta är bedömningar eller s k "forward looking statements" om NMRs framtida verksamhet. Sådana bedömningar av framtiden inbegriper men är ej begränsade till uttalanden omfattande ord som "kan komma", "avser", "planerar", "förväntar", "uppskattar", "tror", "bedömer", "prognostiserar" och liknande uttryck. Sådana uttalanden reflekterar företagsledningens för NMR förväntningar och antaganden mot bakgrund av vid varje tillfälle tillgänglig information. Dessa uttalanden och förväntningar är föremål för ett stort antal risker och osäkerheter. Dessa, i sin tur, inbegriper men är ej begränsade till i) förändringar i den ekonomiska, legala och politiska miljön i de länder vari NMR har verksamhet, ii) förändringar i den geologiska informationen som finns tillgänglig vad avser av bolaget drivna projekt, iii) NMRs förmåga att kontinuerligt säkerställa tillräcklig finansiering för att bedriva sin verksamhet som en "going concern", iv) framgången vad avser koncernens deltagande, om överhuvudtaget, i olika intressebolag, joint ventures eller andra allianser, v) förändringar i råvarupriser, i synnerhet vad gäller nickel, olja eller gas. Mot bakgrund av de många risker och osäkerheter som existerar i varje mineralprojekt på ett tidigt stadium, kan den faktiska framtida utvecklingen för NMR komma att väsentligt avvika från den i bolagets informationsgivning förväntade. NMR påtar sig ingen ovillkorlig skyldighet att omedelbart uppdatera sådana framtidsbedömningar.


Om Bluelake Mineral

Bolagets affärsidé är att identifiera, förvärva och utveckla intressanta mineralprojekt fram till gruvstart och att antingen driva gruvan i samarbete med större industriell partner eller sälja projekten till dylik partner. Fokus ligger på utveckling av basmetallprojekt i Norden.

Webbplats
www.bluelakemineral.se
Bransch
Basresurser

Prenumerera

Få löpande information från Bluelake Mineral via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn BLUE ISIN-kod SE0015382148

IR-Kontakt

Peter Hjorth VD [email protected] +46 (0)72-538 25 25