Awardit AB (publ) har ingått Term Sheet avseende förvärv av Motivation Service AB

Awardit och ägarna till Motivation Service AB (MSAB) har idag undertecknat ett Term Sheet med innebörden att Awardit förvärvar 100% av aktierna i MSAB. Köpeskillingen uppgår till 14 mkr och ska erläggas i nyemitterade Awardit aktier. Det är parternas avsikt att slutligt förvärvsavtal skall ingås under mars 2018.

Awardit och ägarna till Motivation Service AB (MSAB) har idag undertecknat ett Term Sheet med innebörden att Awardit förvärvar 100% av aktierna i MSAB. Köpeskillingen uppgår till 14 mkr och ska erläggas i nyemitterade Awardit aktier. Term Sheet reglerar huvuddelarna i affären såsom formerna för genomförande av Due Diligence, köpeskilling och betalning. Ett slutligt förvärvsavtal med sedvanliga villkor skall ingås efter genomförd finansiell- och legal Due Diligence på MSAB förutsatt att inga allvarliga brister framkommer. Om part väljer att avbryta affären utan giltigt skäl utgår vite.

Det är parternas avsikt att affären skall vara slutförd, med innebörden att slutligt förvärvsavtal är ingånget, under mars 2018. Tillträde av de förvärvade aktierna beräknas ske snarast möjligt efter att slutligt förvärvsavtal ingåtts. Betalning skall erläggas i form av nyemitterade aktier i Awardit. Det exakta antalet aktier som emitteras kommer baseras på volymvägd genomsnittskurs under en fastställd period innan undertecknande av slutligt förvärvsavtal. Beslut om emission av aktierna kommer fattas av styrelsen i samband med att förvärvsavtalet ingås. Emissionen sker med stöd av bemyndigande från extra bolagsstämma i augusti 2017.

MSAB:s verksamhet består i att tillhandahålla effektiva och roliga helhetslösningar kring gamification, säljtävlingar, motivationsprogram och lojalitet. Tack vare alla kunduppdrag och över 40 års branscherfarenhet är MSAB positionerat som ett av nordens främsta företag inom säljtävlingar, motivations- och lojalitetsprogram. MSAB omsatte ca 33,5 mkr med ett resultat efter skatt på ca 1,5 mkr under 2016/2017 vilket är MSAB:s senaste reviderade verksamhetsår. Antalet anställda uppgår till 11 personer. Bolaget är familjeägt med bolagets VD som största enskilda aktieägare med en ägarandel om 70 %.

För mer information om MSAB se: www.motivationservice.se.

"Det finns intressanta synergier mellan Awardit och Motivation Service att ta tillvara på och vi kompletterar varandra verksamhetsmässigt. Awardit har tonvikt på lojalitetsprogram och Motivation Service på säljmotivationsprogram. Tillsammans blir vi den största aktören med med det starkaste kunderbjudandet." säger Niklas Lundqvist, VD Awardit.

"Vi ser verkligen fram emot denna sammanslagning. Vi har i flera år letat efter en lämplig partner för att ta nästa steg på marknaden och med Awardit har vi hittat en perfekt lösning. Genom denna sammanslagning får vi nu ett unikt erbjudande, starkare muskler och nya spännande tjänster mot våra befintliga och framtida kunder." säger Fredrik Landgren, VD och huvudägare Motivation Service AB.

29 januari 2018

För ytterligare information, kontakta:
Niklas Lundqvist, VD
Mobil 0704-82 20 74
Epost [email protected]

Om Awardit
Awardit hjälper företag att öka sin omsättning och lönsamhet genom att implementera och driva lojalitetsprogram och motivationsprogram riktade mot konsument- och företags-kunder samt säljkårer. Awardit fungerar bl.a. som en bank för digitala poängvalutor och tillhandahåller allt från egenägda, fristående lojalitetsprogram till komplexa alliansprogram med hundratals partners och clearing av transaktioner mellan dessa. Awardit driver även ett lojalitetsprogram under eget varumärke genom dotterbolaget Rewardit AB (www.rewardit.se) samt Sveriges ledande cash-back program för idrottsföreningar genom Sponsorhuset AB (www.sponsorhuset.se).

Bolagets aktie, med kortnamn AWRD, är föremål för handel på Nasdaq First North Stockholm med Aqurat Fondkommission AB som Certified Adviser.

Detta pressmeddelande innehåller insiderinformation som Awardit AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning, Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 29 januari 2018 kl 16:15.


Om Awardit

Webbplats
www.awardit.com
Bransch
Media

Prenumerera

Få löpande information från Awardit via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn AWRD ISIN-kod SE0010101824 Certified Adviser Aqurat Fondkommission AB