REGMAR

Arctic Minerals utser Jonatan Forsberg till ny VD

Styrelsen i Arctic Minerals AB (publ) har utsett Jonatan Forsberg till ny VD för koncernen. Han ersätter Krister Söderholm, som går i pension, men kvarstår som styrelseledamot. Jonatan tillträder som VD den 1 mars 2020.

Jonatan Forsberg, född 1980, har 14 års erfarenhet från koncernledningar inom gruv- och verkstadsindustrin samt från finansbranschen. Han kommer senast från rollen som CFO för Velcora Holding AB (publ), en industrikoncern som tidigare ägdes av FSN Capital och som 2019 såldes till S&P500-koncernen Idex Corporation. Innan dess var Jonatan även CFO för de två noterade gruvbolagen Nordic Mines AB (publ) samt Lappland Goldminers AB (publ). Jonatan har också arbetat som corporate finance-rådgivare på Evli Bank där han deltog i flertalet transaktioner inom gruvindustrin. Innan dess arbetade han även på Deloitte, där han specialiserade sig på företagsvärdering och ekonomisk analys. Jonatan är utbildad civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm.

"Det gläder mig att Jonatan Forsberg väljer att tillträda som VD för Arctic Minerals. Hans bakgrund från noterade gruvbolag och från finansbranschen gör honom väl lämpad för uppdraget. Jonatans erfarenhet från flera olika koncernledningar tillsammans med hans finansiella bakgrund är ett utmärkt komplement till den mycket gedigna gruv- och prospekteringserfarenhet som nuvarande ledning och styrelse besitter. Med Jonatan som VD har vi nu ett starkt lag på plats för att vidareutveckla Arctic Minerals med fokus på värdeskapande prospektering", säger styrelsens ordförande, Peter Walker, i ett uttalande.

"Jag vill samtidigt passa på att tacka avgående VD Krister Söderholm för en mycket förtjänstfull insats under sin tid som VD. Jag är också tacksam för att Krister, med sina många års erfarenhet av gruvdrift och prospektering, har gått med på att fortsätta sitt arbete i styrelsen för Arctic Minerals", avslutar Peter Walker.

Certified Advisor
UB Securities Oy i Helsingfors, Finland, (www.unitedbankers.fi) är bolagets Certified Advisor på Nasdaq First North Growth Market, Stockholm.

Annat
Bolagets aktier är listade på Nasdaq First North Growth Market, Stockholm, under handelsbeteckningen "ARCT".

För mer information

Se bolagets hemsida www.arcticminerals.se eller kontakta:

Peter Walker, Ordförande
+44 771 722 3909
[email protected]

eller

Jonatan Forsberg, tillträdande VD
+46 76 105 1310

Om Arctic Minerals
Arctic Minerals AB är ett svenskt bolag som fokuserar på prospektering efter koppar, zink, guld samt kobolt och andra batterimetaller i Finland genom dotterbolaget Norrbotten Exploration AB. För närvarande har detta dotterbolag malmletningstillstånd i Brahestad-Ladoga malmbältet i mellersta Finland och har ansökt om ett malmletningstillstånd i Peräpohja skifferbälte i norra Finland. Vidare har dotterbolaget förbehåll för prospektering i Peräpohja skifferbälte, i Kiiminki skifferbälte nordost om Uleåborg, Paasivaara nordost om Kemi och i mellersta finska Lappland. Arctic Minerals AB innehar också, genom ett annat dotterbolag, Arctic Gold AB, mineralrättigheter vid den nedlagda Bidjovagge koppar-guld-gruvan i norra Norge.

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Arctic Minerals AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU) nr 596/2014. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 17 februari, 2020, kl. 08.30.


Om Arctic Minerals

Arctic Minerals affärsidé är att finna betydande men ännu oupptäckta fyndigheter av koppar, zink och guld som har potential att utvecklas till brytvärda mineralreserver.

Webbplats
www.arcticminerals.se
Bransch
Basresurser

Prenumerera

Få löpande information från Arctic Minerals via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn ARCT ISIN-kod SE0000697948 Certified Adviser UB Securities Oy

IR-Kontakt

Risto Pietilä VD [email protected]