ARCTIC MINERALS STARTAR PROSPEKTERINGSPROGRAM I FINLAND

Arctic Minerals AB är glad att kunna tillkännage uppstarten av sitt finska prospekterings-program för 2018.  Det inledande arbetet kommer att bestå av en detaljerad granskning av befintlig data, som sammanställts från befintliga data hos GTK (Geologiska forskningscentralen i Finland) och andra källor. Dessa data täcker Arctic Minerals 5 735 km2 reservationer för prospektering i centrala Finland och södra finska Lappland. Syftet med datagenomgången är att bistå vid valet av prospekteringsmål för detaljerade uppföljningsarbeten och kommande kärnborrningar.

  • Centrala Finland:  geofysisk tolkning av koppar och zink med anknytning av bly, silver och  guld i Raahe-Ladoga bältet
  • Norra Finland:  geofysisk tolkning inriktat mot koppar och guld i Peräpohja bältet

I centrala Finland har Arctic Minerals reservationer, som täcker 4 265 km2 av Brahestad-Ladoga bältet (ibland kallat "Central Finland Ore Belt"). Dessa reservationer ligger huvudsakligen i området mellan den nuvarande producerande Pyhäsalmi koppar-zink-pyrit gruvan och den tidigare producerande Vihanti-zinkgruvan, som var i produktion fram till 1992. Målen för prospekteringen i Pyhäsalmi-Vihantiområdet är koppar och zink, kompletterat med bly, silver och guld.

I Peräpohja-bältet, beläget norr om Kemi i södra finska Lappland, har bolaget    1 469 km2reservationer. Målmetallerna i detta område är koppar och guld.

Arctic Minerals har nu påbörjat två program för att granska befintlig data. Det första programmet kommer att utföras av GTK. Under 2007 - 2010 genomförde GTK en detaljerad reflektionsseismisk undersökning omfattande området kring Vihanti-gruvan. Arctic Minerals har därför engagerat GTK för att undersöka möjligheten att identifiera sulfidmineraliseringar i befintlig data, förutom att identifiera ytterligare potentiella mineraliseringar i datamaterialet.

Företaget har också engagerat GRM-services Oy, ett finskt konsultbolag för  geofysik. CRM skall identifiera elektriskt ledande zoner som tex. sulfidmineraliseringar i regional geofysisk data. Detta skall göras täckande alla företagets reservationer. Mineraliseringar med indikation för en fortsättning mot djupet och samtidigt av en signifikant storlek kommer därefter att väljas för mer detaljerad utredning och fortsatt uppföljning i form av kärnborrning.

Arctic Minerals bedömer att de ovan nämnda arbetsprogrammen kommer att vara slutförda i maj 2018 och att de möjliggör identifiering av prioriterade prospekteringsmål för ytterligare arbeten under sommaren.

För mer information hänvisas till bolagets hemsida www.arcticminerals.se

Partner Fondkommission AB är Arctic Minerals Certified Adviser.

Pressmeddelande för Arctic Minerals AB den 3 april 2018

För ytterligare information kontakta
Tord Cederlund, VD +46 73 6200 997 eller
Peter Walker, Ordförande +44 771 722 3909

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Arctic Minerals AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU) nr 596/2014 och lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 3 april 2018 kl.13.00.


Om Arctic Minerals

Arctic Minerals affärsidé är att finna betydande men ännu oupptäckta fyndigheter av koppar, zink och guld som har potential att utvecklas till brytvärda mineralreserver.

Webbplats
www.arcticminerals.se
Bransch
Basresurser

Prenumerera

Få löpande information från Arctic Minerals via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn ARCT ISIN-kod SE0000697948 Certified Adviser UB Securities Oy

IR-Kontakt

Risto Pietilä VD [email protected]