MAR

Arctic Minerals har identifierat malmzoner med höga guld- och kopparhalter i guld-kopparprojektet Bidjovagge i Norge

Arctic Minerals AB (publ) har identifierat nya mineraliserade områden med exceptionellt höga halter av guld och koppar i det helägda Bidjovagge guld-kopparprojektet i Norge. De senaste resultaten har framkommit i samband med en genomgång av analyser från historiska kärnborrhål. Efter en nyligen genomförd analys av geofysisk data i området gör Bolaget även tolkningen att malmzonerna i Bidjovagge dessutom är öppna och fortsätter i flera riktningar.

Tre nya, lovande målområden har identifierats, där exceptionella halter av guld och koppar påvisats i historiska borrhål. Malmskärningarna har genomborrats nära bergytan, på ett djup varierande mellan 81 och 126 meter längs borrhålen. De mest iögonfallande malmskärningarna är (från syd till norr):

Profil S490:

· Borrhål S49D: 15,0 meter med halterna 8,55 gram/ton guld och 2,0 % koppar

Profil N3000:

· Borrhål N300A: 24,2 meter med halterna 17,8 gram/ton guld and 0,26% koppar, där ingår 7,2 meter hållande 57,0 gram/ton guld and 0,11% koppar

· Borrhål N300C: 18,0 meter med halterna 33,8 gram/ton guld och 2,21% koppar, där ingår 14,0 meter med halterna 43,4 gram/ton guld och 0,76% koppar

· Borrhål N300D: 12,0 meter med halterna 9,9 gram/ton guld och 0,60 % koppar, där ingår 4,0 meter med halterna 15,9 gram/ton guld och 1,15% koppar och ytterligare en malmskärning på 6,0 meter hållande 9,1 gram/ton guld och 0,42% koppar.

De högsta guldhalterna ovan har ännu inte kapats. I tidigare mineraltillgångsberäkningar i Bidjovagge har högsta guldhalterna kapats vid olika gränsvärden, baserat på en statistisk analys.

I tillägg till ovan malmskärningarna är några av borrhålen även exceptionellt kopparrika, däribland:

Profil N3200:

· Borrhål N320B: 27,3 meter innehållande 3,11% koppar och 0,58 gram/ton guld

Profil N2980:

· Borrhål N298D: 13,0 meter hållande 2,07% koppar och 3,22 gram/ton guld

Avståndet mellan profilen längst i syd till den längst i norr är 3,7 km, vilket indikerar att malmzonen har en ansenlig längd.

De tre undersökta målområdena är belägna väst om det traditionella gruvområdet, på den västra flanken av Bidjovagge antiklinalen. Denna flank och område har historiskt haft begränsad undersökning, då den ansetts vara mindre malmkritisk. All tidigare gruvdrift har istället skett på den östra flanken. Dessutom visar en nytolkning av geofysiken att malmzonen fortsätter längre mot norr. Geofysiken visar även tidigare okända lineära strukturer, vilka kan representera de ursprungliga kanalerna för de malmbärande malmlösningarna.

Arctic Minerals planerar nu att undersöka den nya prospekteringspotentialen ytterligare under 2022 med en ny geofysisk (elektromagnetisk) undersökning.

Dessa senaste resultat följer på de tidigare presenterade resultaten från pågående genomgång av analyser från historiska kärnborrhåll. Se även pressmeddelande från 15 december 2021.

VD Jonatan Forsberg kommenterar:

De senaste resultaten från genomgången av analyser från historiska kärnborrhål är mycket signifikanta. Guldhalterna är exceptionella och kopparhalterna mycket lovande. Detta styrker Bolagets antagande att det i området finns en utmärkt potential att rejält öka mineraltillgången i Bidjovagge.

Uppdateringen av mineraltillgången

I december 2021 informerade Arctic Minerals att mineraltillgången i Bidjo-vagge guld-kopparprojekt har uppdaterats. Mineraltillgången, klassificerad som indikerad, hade ökat till 3,3 miljoner ton, jämfört med beräkningen på 2,3 miljoner ton år 2012. Halterna i den indikerade tillgången är 1,27 g/t guld och 0,97% koppar och tillgångarna innehåller därmed 134 000 uns (4 180 kg) guld och 32 200 ton koppar. För mer detaljerade uppgifter, se pressmeddelande från 15 december 2021.

Kobolt- och telluriumpotential

I januari 2022 informerade Arctic Minerals att Bolaget har identifierat potentiellt väsentliga värden i form av värdefulla batterimetallen kobolt och semimetallen tellurium i Bidjovagge. Detta har framkommit vid genomgång av analyser från historiska borrkärnor, borrade under perioden 2007-2012.

Kobolt används bland annat i litium-jon-batterier samt i framställningen av magnetiska legeringar som har god slitstyrka och hållbarhet. Tellurium används främst i solpaneler och olika termodynamiska apparater. Båda råvarorna är nödvändiga för den pågående elektrifieringen av den globala ekonomin.

Partnerskap

Arctic Minerals har inlett en process för att söka en partner för att vidareutveckla Bidjovaggeprojektet.

Certified Advisor

UB Securities Oy i Helsingfors, Finland, (www.unitedbankers.fi) är Bolagets Certified Advisor på Nasdaq First North Growth Market, Stockholm.

Övrigt

Bolagets aktier är listade på Nasdaq First North Growth Market, Stockholm, under handelsbeteckningen "ARCT".

För vidare information

Se bolagets hemsida på www.arcticminerals.se eller kontakta:

Jonatan Forsberg, vd

(+46) 76 105 1310

[email protected]

eller

Risto Pietilä, Exploration Manager

(+358) 40 029 3217

[email protected]

Om Arctic Minerals

Arctic Minerals är en nordisk gruvjunior vars huvudsakliga verksamhet är prospektering efter koppar, zink, guld och andra batterimetaller i norra och mellersta Finland. Koncernen har även mineralrättigheter i Norge.

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Arctic Minerals AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU) nr 596/2014. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 17 mars 2022, kl 10.35.


Om Arctic Minerals

Arctic Minerals affärsidé är att finna betydande men ännu oupptäckta fyndigheter av koppar, zink och guld som har potential att utvecklas till brytvärda mineralreserver.

Webbplats
www.arcticminerals.se
Bransch
Basresurser

Prenumerera

Få löpande information från Arctic Minerals via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn ARCT ISIN-kod SE0000697948 Certified Adviser UB Securities Oy

IR-Kontakt

Risto Pietilä VD [email protected]